Witam wszystkich .
Jak zawsze problemy zaczynaja sie wraz z akupem nowego zbiornika .
Pomozcie dobrac swiatlo i rodzaj swiatla do baniaka 200x60x50
W akwa beda rosliny( holender) i moze pozniej zwierzaki
5x80W w T5:) każda świetlówka ma około 145cm, i bedziesz musiał je poroskładać po baniaku. albo wybierz coś do 1m wtedy będziesz mógł dać 2 szt wzdłóż baniaka. Albo HQi ze 4x70W.pzdr
Piotr Baszucki w Oświetlenie· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 9111
hyper.jpg
Niebawem nowe modele Skylight Hyperspot - FS, FM, FL.
Skrótowe info nowości:
Wbudowane WiFi, dużo lepsza kontrola nad barwą lampy i chyba najważniejsze - przy pełnej mocy można lampę róż...
Furyan w Oświetlenie· Odpowiedzi: 72 · Wyświetlenia: 18799
Witam!
Od ponad roku posiadam juwel rio 180 w którym oryginalne oświtlenie to 2 x 23W LED ( jedna night , druga nature ).
W zasadzie podczas użytkowania pomału wkroczyłem w high tech i teraz widze bra...
roslinyakwariowe.pl w Oświetlenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1882
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-twinstarb-1-7ab1aaa7e1f281905c34590d85e1e287.jpg
Zapraszamy do zapoznania się z nową serią lamp Twinstar B, przeznaczoną dla akwarystów cen...
pk77 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 2461
Cześć. Chyba przyszedł czas na wymianę sędziwej belki oświetleniowej i zastanawiam się nad tymi dwoma modelami:
- Fluval Plant PRO 4.0 LED 60W Bluetooth
- Chihiros WRGB SLIM 60 II
Który byście wybrali...
MisterVento3 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2640
Witam, niestety dzisiaj przestało świecić moje oświetlenie zakupione w osiedlowym sklepie, nie był to raczej najlepszy zakup ale trochę świeciło (ledy się wypaliły). Teraz chciałbym zakupić jakieś mar...
SebOOl w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1625
Witajcie,
Przymierzam się do reanimacji mojego akwarium 200l (100x40x50) w którym mam 2 lampy HQI 70W ( w pokrywie własnej roboty).
Z uwagi na rozwój techniki LED zastanawiam się nad zmianą pokrywy n...
DawidJot w Oświetlenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3561
Znalazłem takie ogłoszenie na olx . Co sądzicie o tych lampach . Cena zabija . Ciekawe czy takie rozwiązanie sprawdziło by się w zbiornikach.
Ma różne barwy.
Dane Techniczne:
Model: SM50 Led Innova...
Arkat327 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 6710
Hej, robię całkowity restart swojego akwa 112l i potzrebuje pomocy w kwestii oświetlenia. W pokrywie póki co są dwie świetlówki 10W (900lm) Jakie świetlówki kupić żeby wszystko było ok?
Statystyki
Ten temat przegląda 999 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
• Liczba postów: 570934
• Liczba wątków: 48794
• Użytkownicy: 36924
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 998 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej