Jakie testy dla poczatkującego?
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam,
Dopiero co załozyłam akwarium i chciałabym kupić testy
Very Happy
Jakie testy powinnam miec, zeby sprawdzać wode w moim zbiorniczku?
No i jakich firm- cos nie moge wybrać z dotychczasowych postów...
Mr. Green
-
ksniezka.bis
●
ksniezka.bis napisał(a):Witam, Dopiero co załozyłam akwarium i chciałabym kupić testy  Very Happy Jakie testy powinnam miec, zeby sprawdzać wode w moim zbiorniczku?
Testy niezbędne: pH, TWW, TWO, PO4, NH3. ksniezka.bis napisał(a):No i jakich firm- cos nie moge wybrać z dotychczasowych postów... Mr. Green
Testy pH, gH, kH, NO3, PO4, Fe i inne - temat dedykowany
https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... hp?t=15063
Sam używam Sera (pH, gH, kH, NO3) i JBL (NO3, PO4,)
-

diki
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja do tej listy niezbednych dodalbym jeszcze NO3.
Ja kozystam z testow firmy ZOOLEK w/g mnie sa one wystarczajaca dokladne w swojej cenie ktora wynosi okolo 14-17zl/szt. A potrzebowala byc minimum:
pH
Twardosc
NH3
NO3
PO4
czyli 5 testow to wydatek okolo 70-85zl
-
neo_ns
●
Kup sobie testy firmy JBL w sklepie internetowym, są bardzo dobre a co najważniejsze za następnym razem kupujesz tylko uzupełnienie i masz bardzo dobre testy a cenę niższą niż Zooleka http://www.zoosfera.pl/
pozdrawiam
-

dareq
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Warszawa
Powiązane tematy
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
Witam
Przez kilka dni przeszukiwałem różne fora i nie znalazłem nigdzie informacji na temat jakie parametry powinny przyjmować poszczególne związki odżywcze w wodzie tak aby były one najlepsze dla ro...
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
Cześć
Na znanym portalu aukcyjnym zauważyłem testy do badania parametrów firmy ACQUALab.
Osobiście ich nie znam a w aukcji w opisie każdy nawet maszkarę przedstawi jako księżniczkę więc chętnie dowiem...
Hej
Bardzo prosto pokazane i łatwo wytłumaczone. Niestety po niemiecku , ale warto zobaczyć. &t=?si=mNlh1Rr8MVou5lP7
Wrzucam bo może kogoś zainteresuje i może ktoś ma podobne wnioski.
Właśnie skończyłem robić testy dla PO4, NO3 i FE i poniżej wyniki:
test PO4 JBL 0,4 odczyt hanka 0,99 / 1,04
ACQUA 0,8 odczyt hank...
Witam,
Mój zestaw
Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L
Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc
CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam
Filtracja- HW ...
Cześć . Odkąd przesiadłem się z 60 do 190 L ciągle borykam się z problemami . Generalnie kupiłem trochę testów i wiem , że mam poważne braki mikro . Wrzucam dane akwarium z innego postu z update .Ze w...
Cześć wszystkim,
Prowadząc zbiornik na AS amazonia II (z powersand) oraz 4 podstawowymi nawozami ADA, testy wody (kropelkowe JBL) niepokojąco nie pokazywały żadnych wartości, jeśli chodzi o azot, żel...
nawozy-vimi.jpg
VIMI wprowadziło do oferty nowe, skoncentrowane nawozy w małych buteleczkach - podobnie jak ADA.
W ofercie ADA znajdziemy żelazo (jako ADA ECA) i hormony roślinne przydatne do regen...
|
|