prosze o pomoc w przeróbce - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

prosze o pomoc w przeróbce

Liczba wyświetleń: 2110·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Kamil Słowiński

03 wrz 2006, 22:30 prosze o pomoc w przeróbce  (#1)  

Witam moje obecne akwarium wygląda trochę żałośnie i potrzebuje pomocy przy jego przerobieniu prosił bym o pomoc.
posiadam obecnie jeśli chodzi o oświetlenie 2x30 W Philipsa + 2x18W ale oświetlenia dojdzie mi jeszcze około 100W wiec powinno być dobrze. posiadam zbiornik o wymiarach 120x40x50
mam trochę roślin teraz ale nie znam ich nazwy o to i one
1) bakopa
Obrazek
2) Cryptocoryne nevilli
Obrazek
3) cryptocoryne wendtii lub brownii
Obrazek
4)
Obrazek
5)
Obrazek
6)
Obrazek

To już wiem dzięi Elfir-owi
Obrazek
RYBY:

10x Razborki klinowe
20x Razbory Espei
4+8 Samców i samic Gupika englera
i nie wiem ile krewetek Red-cher co najmniej ze 50-60 ssztuk
i jeden glonojad wielkości około 5-7 cm

mechanika:

posiadam filtr kubełkowy Fluval-a 305 i sera 900
wkłady porcelana gąbka i torf
Lama UV 9W
Grzałka Jagela 250W termostat temperatura około 24-26 stopni
nie posiadam filtra RO! woda ze studni głębionej.
jak można prosić to proszę jeszcze o rozszyfrowanie jakie to są gatunki roślin.
Ostatnio edytowano 04 wrz 2006, 18:19 przez Kamil Słowiński, łącznie edytowano 1 raz

Kamil Słowiński

03 wrz 2006, 22:49   (#2)  

Pytales w innym poscie o obsade. Moja propozycja:
piskorki na dno (do 5-7 szt) + harem pretnika (2+4) + sumik szklisty (do 10 szt)

elfir

Kamil Słowiński

04 wrz 2006, 13:58   (#3)  

czy mogę prosić o pomoc co d rozwikłania co się znajduje na zdjeciu numer 1 i 2 i 3 bo tego mi jeszcze brakuje :)

Kamil Słowiński

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Borys Warszawa

06 wrz 2006, 14:24   (#4)  

Na 3 zdjeciu to jest zabienica, jaka dokladnie nie wiem,nie znam sie na tyle w nazwach. Reszte nie kojarze po nazwach, ale roslinke na 1 zdjeciu napewno znajdziesz nazwe, bo jest dosyc popularna. pochodz po galeriach i zobacz kto ja ma i czy jest opis roslin.
Pozdrawiam
Borys

Borys
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Warszawa

07 wrz 2006, 00:58   (#5)  

Ja bym widziala to tak jak na rysunku
[/img]

elfir

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

98l i pomoc w aranżacji

mufcore w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 45 · Wyświetlenia: 12714
Witam Biorąc pod uwagę ze jestem mocno raczkujący w akwarystyce chciałem się zwrócić o poradę do bardziej doświadczonych. Czy mogę prosić o jakieś porady i sugestie jak to ogarnąć. Kombinuje na róż...
IMG_1945.JPG

270L Pomoc w aranzacji

bosman0 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 8090
Witam, po 4 letniej przerwie wracam do akwarystyki. Właśnie już mam praktycznie komplet do zalewania. Roslinnosc powinna dojść we wtorek i wtedy też planuję zalewanie. Na chwile obecną coś takiego u...
HARDSCAPE_1.jpg

116L -pomoc w wyborze hardscape-u

kamil0s w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 13275
Bardzo proszę o pomoć w wyborze układu korzeni i kamieni. Z przodu będzie plaża, korzenie z epefitami i mchami z tyłu może rotala i trochę trawki miedzy kamieniami i korzeniami. Do wyboru 4 wersje, p...
2d064a44dbd5f1f97ce4322a6159baf5_big.jpg

240l pomoc w doborze obsady i błedów.

crevzmora w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6677
Witam posiadam akwarium 240l 120x40x50 I potrzebuje dobrać obsadę po akwarium. Parametry wody aktualne pH:8 KH GH 14 No 2 i 3:0 Paski JBL (czekam na kroplekowe) Filtracja eheim 2224 wata gąbka węgiel ...
mchy.JPG

Hodowla Emersyjna Mchów Pomoc

Young Shrimp w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6903
Witam :) Jestem tu nowy. :D Mam pytanie dotyczące hodowli Emersyjnej roślin, a mianowicie mchów. Czy ktoś z was hoduje je w taki sposób ? Na czym polega taka hodowla i jak wygląda?Rozumiem,że ma to na...

Aranżacja 200l, pomoc

ribidi w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1201
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi? Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...

Pomoc przy 160 litrach

xlow w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6497
Witam. Przymierzam się do uruchomienia akwarium 100x40x40. Na razie żongluję korzeniami i kamieniami, szukam jakiegoś fajnego ułożenia. Z przodu planuję plażę. Na korzenie trochę mchu, microsorium, H...

Aranżacja , wybór roślin proszę o pomoc

nestori w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2122
Witam , w przyszłym tygodniu planuję zakup roślin do mojego akwarium 60x30x30 . Stworzyłem ręcznie plan gdzie oraz jakie rośliny umieszczę . W akwarium będzie także korzeń. Zdjęcie akwarium z korzenie...

Pomoc w aranżacji 45l

MichauD w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 5130
Witam, zmieniły mi się nieco plany, i w niekontrolowanym przypływie chęci czegoś nowego kupiłem parę roślin. Mam teraz nieco zagwozdkę jak zaaranżować akwariuma. Rośliny jakie mam to: Hygrophila Glabr...

Proszę o rozpoznanie roślin

lomacz w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1019
Witam! Jestem na etapie zakładania nowego akwarium, w akwarystyce miałem przerwe 12 lat. Zakładam póki co zbiornik 126l. Proszę o rozpoznanie roślin z obrazka bo taka aranżacja mnie interesuje. Z góry...

Statystyki

Ten temat przegląda 212 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570960
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 212 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.