Basia9819 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2627
Witam a właśnie się zastanawiam nad wymianą oświetlenia u siebie w akwarium 60l na jakiś którejś bardzo energooszczędne tylko nie wiem czy wziąć sobie świetlówkę czy po prostu lampę ledową i to jest m...
Lexus w Oświetlenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2757
Witam, niestety ominęło mnie ostatnie parę lat w akwarystyce i średnio orientuję się w oświetleniu LED.
Po kilku latach przerwy oodkopałem i postawiłem 08.11.2022 zbiornik 45l (50x30x30)
Posiadam lamp...
mikson w Oświetlenie· Odpowiedzi: 42 · Wyświetlenia: 30629
Witam
W ikea pojawiły się ledy 10W 800lm na e27 do hodowli roslin - plant.
O glądałem taką lampę i faktycznie mocne światło daje z podbiciem czerwonego
C zy ktoś może stosuje taką lampę do akwarium ...
SlawwPmi w Oświetlenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2870
Witam wszystkich od jakiegoś czasu poszukuję oświetlenia do kostki 25x25x25 ma być w niej między innymi mały henio,a nie chcę kupować decolight duo bo po prostu są za duże a ledowe za słabe,znalazłem ...
cichy33 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3249
Witam, mam małe akwarium 15l, myślałem żeby zrobić małe krewetkarium dla caridin, mam filterek, jedynie brakuje mi oświetlenie a nie chce wydawać za dużo, pomyslalem czy by można było zrobić oświetlen...
wezuwiusz w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1341
Przyjechałem na Święta, zobaczyłem akwarium brata i będę je racjonalizował :D
To jakieś 20 L z pokrywą. Świeci tam zwykła żarowa żarówa na ok 20 W. Mały gwint.
Mogę tam wsadzić dowolną żarówkę z med...
king1000 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 1815
Chcę doświetlić tył akwarium w tym momencie mam 0,53 W/l myślałem o dołożeniu Philipsa 8W x 2 co w sumie dałoby mi ciut powyżej 0,7 W/l.
Wyczytałem, że taka żarówka świeci mocą zwykłej 40W żarówki, ...
Usunięto użytkownika 24960 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2067
Witam serdecznie.
Od około półtora miesiąca prowadzę eksperymentalny zbiornik nano iwagumi o pojemności 12 litrów. Celem tego testu było stwierdzenie, czy oświetlenie LED nadaje się do akwariów. Zb...
Statystyki
Ten temat przegląda 291 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 291 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej