Duże kłopoty - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Duże kłopoty

Liczba wyświetleń: 2480·Odpowiedzi: 2
Identyfikacja i walka z glonami i sinicami. Skuteczne metody zapobiegania.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Anonim 6297

30 sie 2006, 17:19 Duże kłopoty  (#1)  

Witam

1. Co się stało z moimi moczarkami??

2.Wiekszość moich roślin jest w takim glonie (nie znam nazwy)
Występuje w postaci małych bardzo zielonych kropek nie wiem czy zauważycie go na trawie, ale na anubiasie już go dokładniej widać

3.Jak zniszczyć krasnorosty?

4.Moja żabienica dostaje dość duże dziury na liściach kryptokoryna również, co to jest za choroba i jak się jej pozbyć?

5. Na powierzchnia wody znajduje się jakby biała mgła jak się tego pozbyć

Z góry dzieki za pomoc

Pozdrawiam Mateusz
Załączniki
060830_172141.jpg
060830_172141.jpg (29.72 KiB) Przeglądane 2135 razy

Anonim 6297

Zobek Gliwice

30 sie 2006, 17:26   (#2)  

Mati1dg1 napisał(a):5. Na powierzchnia wody znajduje się jakby biała mgła jak się tego pozbyć

Białej mgły z powerzchni możesz pozbyś się skimmerem. Jest to zdaje się osad białkowy.
Mati1dg1 napisał(a):2.Wiekszość moich roślin jest w takim glonie (nie znam nazwy)
Występuje w postaci małych bardzo zielonych kropek nie wiem czy zauważycie go na trawie, ale na anubiasie już go dokładniej widać

Są to zielenice. Zaatakowane tym glonem liście anubiasa odcinam.

Zobek
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gliwice

01 wrz 2006, 13:20   (#3)  

Ja takie dziury miałem z powodu, braku żelaza, też na Żabienicach i innych, odetnij zakazone liscie i wlej jakiś preparat zaopatrzony w żelazo

adamo94

Powrót do Glony

Powiązane tematy

22.10.JPG

112L kłopoty

czaro89 w Glony · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4102
Witam, mam następujący problem. Miesiąc temu zakładałem zbiornik i mam w nim teraz kłopot. Zaatakowały mnie brunatnice( brązowy glon, który bardzo łatwo schodzi z liści) oraz zielenice punktowe na tyl...

Kłopoty z glonami(głównie zielenice), słabe rośnięcie roślin

ery w Glony · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4119
Witam wszystkich. Niestety mam problem z glonami z którymi nie potrafię sobie poradzić i pomału mam dość. Może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Już sam nie wiem co robię źle bo tyle metod pozbycia się g...

Statystyki

Ten temat przegląda 350 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 350 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.