Światełko.. :/ - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Światełko.. :/

Liczba wyświetleń: 859·Odpowiedzi: 3
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.

27 sie 2006, 23:29 Światełko.. :/  (#1)  

Pilne!
mam problem z oświetleniem, w moim akwarium jest świetlówka kompaktowa o mocy, uwaga, 7W, a akwarium mam..45 litrów!! Acha i jest jakoś dziwni podłączona, na kabelki, no i jest w obudowie z przezroczystego plastiku :? :cry: :? I teraz pytanie do specjalistów od przeróbek :wink: jak w niej zamocować, lub zrobić, coś ( z elektryki dobry nie jestem :wink: ) z wejściem E27 na żarówkę 23W.

BARDZO PROSZĘ O POSTY!!!

Moderacja tematu oraz treści posta -mod AJ

Ryba_404

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

28 sie 2006, 17:49   (#2)  

podaj wymiar baniaka i co chciałbyś uzyskać(świetlówki t5, t8)

fiuczer

29 sie 2006, 11:04   (#3)  

Długość 50 cm wysokość i szerokość 30 cm razem 45 litrów chwilowe oświetlenie to ... 7W :oops: wiem że to mało dlatego muszę coś zmienić, a pokrywa jest zwykła plastikowa, jakaś dziwna ;)

Ryba_404

30 sie 2006, 18:49   (#4)  

hmm podesłałbyś może fotki pokrywy, to by sie coś wykombinowało :D

fiuczer

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Światełko do 112.

Aquaril69 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1133
Witajcie. Zakupiłem nowe akwa 112l ze standardowa pokrywą a w niej jest moduł 24W 6500K. Jako że posiadam statecznik 2x18 zakupiłem do niego świetlówki 18W aquastar i 18W colour lite juwela. Chce doło...

112L. CZY TO ŚWIATEŁKO BĘDZIE DOBRE???

JACOR11221122 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 350
Witam wszystkich serdecznie . Mam kilka pytań dotyczących oświetlenia. Czy ktoś z was zetkną się kiedyś z zestawami oświetleniowymi ECOLIGCHT ? AQUEL Coś takiego kupiłem razem z pokrywą, T5 24WAT 6...

220l - światełko ;d

Sayan w Oświetlenie · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 2992
Witam. Kupiłem używane akwarium 220l standard wraz z pokrywą. W pokrywie jeden ze stateczników się zepsuł i świeci tylko 30W. Roślin żywych nie mam i dla tego takie wystarczy. Chcę założyć akwa...

Jakie swiatełko?

Parrot556 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2037
Jakie oświetlenie proponujecie do takiego akwa http://www.roslinyakwariowe.pl/sklep/akwaria-zestawy/akwaria-opti-white/akwarium-optiwhite-45x24x30-p-4787.html Jak myślałem o dwóch takich lampkach http...

CZy to dobrze dobrane swiatełko??

Lusia04 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1193
Witam, Posiadam akwarium o wymiarach 80x40x40 Pokrywa jest na 4 switlowki i mam takie załozony od tyłu 695 philipsa 840 philipsa Aquarelle dayligh wszystkie 18 watowe + odbłysniki CZy to do...

Nietypowe swiatełko

Rodzyn27 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1390
Witam, Dostałem troszku nietypowe akwarium 25 szerokie 33 wysokie 82 długie i tu pojawia sie problem, jakie swietlowki wsadzic, juz nie mam zamiaru przepłacac za swietlowki wiec mysle o jakis tańszy...

Statystyki

Ten temat przegląda 214 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 214 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.