Zbrojnik wyrywający rośliny - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zbrojnik wyrywający rośliny

Liczba wyświetleń: 1490·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.

26 sie 2006, 10:01 Zbrojnik wyrywający rośliny  (#1)  

Mam problem ze zbrojnikiem niebieskim, który bez przerwy wyrywa mi rośliny z podłoża... - dzisiaj rano wygrzebał całą kępkę Eleocharis parvulus :( Poradźcie coś, bo mi zdemoluje całe akwarium...

Gość

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bartek Oleśnica
Krewetka15 napisał(a):Mam problem ze zbrojnikiem niebieskim, który bez przerwy wyrywa mi rośliny z podłoża... - dzisiaj rano wygrzebał całą kępkę Eleocharis parvulus :( Poradźcie coś, bo mi zdemoluje całe akwarium...

Pozbądź się go ;)
Glony wcinają młode sztuki, starsze wolą bardziej wyszukane pożywnie.
Obrazek

Bartek
Ranga: Znający temat

Miasto: Oleśnica

Berger Warszawa

06 gru 2006, 21:59   (#3)  

"Pozbądź się"? Tak najłatwiej, nie?
Możesz go dokarmić gotowaną marchewką lub chipsami dla glonojadów.
Absolute beginner

Berger
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Warszawa

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

20251230_190942.jpg

Co to? (Zbrojnik)???

Hagar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2679
Witam, mam baniak 200l, towarzyski, kirysy pstre, pandy i wenezuela. Gupiki, molinezje, cudaczki (przylga chińska) i w ciul ślimaków i krewetek red cherry. Mam też dwa glonojady (zbrojniki), te najbar...
unnamed.jpg

Paludarium 300l obsada i rośliny

czaro1366 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1675
Dzień dobry, To mój pierwszy wątek na tym forum. Kiedyś siedziałem na superakwarium lata temu, ale miałem dłuższą przerwę od baniaka. Po latach chcę wrócić, tym razem już z nieco większym zbiornikiem...
20240324_201403.jpg

Zniknął mi zbrojnik...

aureum w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6405
Witam, W piatek jeszcze był a w sobote nie wyszedl na ogorka... Nie ma go. Mial okolo 5cm, weloniasty. Przeszukalem kazdy milimetr podloza i rosliny. Nie mam ich duzo wiec nie ma kryjowek. Obszuka...
kosiarka.JPG

Czy duże kosiarki mogą niszczyć rośliny?

Anonim 59529 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4986
Witam Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
oscar.jpg

[Ankieta] Czy krewetki Amano jedzą rośliny?

ptom w Zwierzęta · Odpowiedzi: 104 · Wyświetlenia: 69074
Akwarium ma kilkanaście dni, 125 l, gęsto obsadzone. Są w nim 4 wyrośnięte krewetki amano i zeżarły już bardzo dużo Staurogyne repens + kilka Rotal green posadzonych z in vitro. Zacząłem dokarmiać tab...

Zbrojnik terroryzuje akwarium

aureum w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2468
Witam, Akwa 72l, 60cm długość, filtracja ultramax 1500. Obsada: 6 gupikow dorosłych i kilka sztuk narybku 4 danio 6 brzanek wysmuklych Kilka krewetek 1 zbrojnik pospolity... No i właśnie... Syn ż...

Zbrojnik Lamparci a piaszczyste podłoże

Amarok w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1939
Witam! Jaka jest Wasza opinia odnośnie trzymania Zbrojnika w akwarium z piaszczystym podłożem? Zrobiłem nowe akwarium z piaskiem + skały i kamienie. Wszystko było w porządku do wczoraj, gdy wpuściłem...

Ospa rybia a rośliny, jakiego preparatu użyć?

wojtasek4321 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 13400
Witam, tak jak w temacie. Jaki preparat polecacie do leczenia Kulorzęska? Niestety kupiłem 20 szt rodostomusa świeżo z dostawy i zaatakowała go ospa. Z tego co wiem preparaty typu zieleń czy serowski ...

Glonojady jedzą rośliny

wolak w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 13961
Witam Mam w akwa 240 l glonojady. Zdaje się ze sa to zbrojniki niebieskie (tak wynika ze zdjec ktore znalazlem :)). Mam problem bo glonojady zjadaja rosliny które maja szerokie liscie (robią dziury). ...

Kosiarka podjada rośliny

Binio w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1722
Czy to normalne że kosiarka skubie rośliny? Jedna upodobała sobie rodzące się listki hydrocotyle japan i robi z nich jesień średniowiecza - szarpie aż wyszarpie. Zostają same kikuty. Co prawda w zborn...

Statystyki

Ten temat przegląda 254 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 254 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.