Zbrojnik wyrywający rośliny
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Mam problem ze zbrojnikiem niebieskim, który bez przerwy wyrywa mi rośliny z podłoża... - dzisiaj rano wygrzebał całą kępkę Eleocharis parvulus  Poradźcie coś, bo mi zdemoluje całe akwarium...
-
Gość
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Krewetka15 napisał(a):Mam problem ze zbrojnikiem niebieskim, który bez przerwy wyrywa mi rośliny z podłoża... - dzisiaj rano wygrzebał całą kępkę Eleocharis parvulus  Poradźcie coś, bo mi zdemoluje całe akwarium...
Pozbądź się go
Glony wcinają młode sztuki, starsze wolą bardziej wyszukane pożywnie.
-

Bartek
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Oleśnica
-
"Pozbądź się"? Tak najłatwiej, nie?
Możesz go dokarmić gotowaną marchewką lub chipsami dla glonojadów.
Absolute beginner
-

Berger
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
Powiązane tematy
Witam, mam baniak 200l, towarzyski, kirysy pstre, pandy i wenezuela. Gupiki, molinezje, cudaczki (przylga chińska) i w ciul ślimaków i krewetek red cherry. Mam też dwa glonojady (zbrojniki), te najbar...
Dzień dobry,
To mój pierwszy wątek na tym forum. Kiedyś siedziałem na superakwarium lata temu, ale miałem dłuższą przerwę od baniaka. Po latach chcę wrócić, tym razem już z nieco większym zbiornikiem...
Witam,
W piatek jeszcze był a w sobote nie wyszedl na ogorka... Nie ma go. Mial okolo 5cm, weloniasty. Przeszukalem kazdy milimetr podloza i rosliny. Nie mam ich duzo wiec nie ma kryjowek.
Obszuka...
Witam
Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
Akwarium ma kilkanaście dni, 125 l, gęsto obsadzone. Są w nim 4 wyrośnięte krewetki amano i zeżarły już bardzo dużo Staurogyne repens + kilka Rotal green posadzonych z in vitro. Zacząłem dokarmiać tab...
Witam,
Akwa 72l, 60cm długość, filtracja ultramax 1500.
Obsada:
6 gupikow dorosłych i kilka sztuk narybku
4 danio
6 brzanek wysmuklych
Kilka krewetek
1 zbrojnik pospolity...
No i właśnie... Syn ż...
Witam!
Jaka jest Wasza opinia odnośnie trzymania Zbrojnika w akwarium z piaszczystym podłożem? Zrobiłem nowe akwarium z piaskiem + skały i kamienie. Wszystko było w porządku do wczoraj, gdy wpuściłem...
Witam,
tak jak w temacie. Jaki preparat polecacie do leczenia Kulorzęska?
Niestety kupiłem 20 szt rodostomusa świeżo z dostawy i zaatakowała go ospa.
Z tego co wiem preparaty typu zieleń czy serowski ...
Witam
Mam w akwa 240 l glonojady. Zdaje się ze sa to zbrojniki niebieskie (tak wynika ze zdjec ktore znalazlem :)). Mam problem bo glonojady zjadaja rosliny które maja szerokie liscie (robią dziury). ...
Czy to normalne że kosiarka skubie rośliny? Jedna upodobała sobie rodzące się listki hydrocotyle japan i robi z nich jesień średniowiecza - szarpie aż wyszarpie. Zostają same kikuty. Co prawda w zborn...
|
|