240l Michał Karski - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

240l Michał Karski

Liczba wyświetleń: 2107·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Wygląd listy:

25 sie 2006, 22:00 240l Michał Karski  (#1)  

Witam,
Po skromnym 100l dwa miesiące temu przyszedł czas na 240. No właśnie i tu pojawił się problem. Niestety jestem "techniczny" i nie bardzo mam zmysł plastyczny, więc postanowiłem poprosić Was o pomoc. Poradźcie mi, proszę, jak zaaranżować ten zbiornik. Bardzo lubię oglądać rośliny więc bardzo chciałbym zrobić zbiornik mieszany (do "holendra" mi jeszcze daleko...). Każda Wasza uwaga będzie dla mnie bardzo cenna, więc napiszcie proszę co u mnie zmienić tak, aby zbiornik wyglądał estetycznie. Aha, doprowadzam CO2 z butli, stosuję nawożenie w podłożu i dodatkowo stosuję nawóz płyny. PH ok6,5 - 7, KH - 8, GH - 11.
Pozdrawiam
Michał
Ostatnio edytowano 05 paź 2006, 23:15 przez Michał40, łącznie edytowano 3 razy

Michał40

26 sie 2006, 08:43   (#2)  

Po bokach masz fajnie zarośnięte, ale w środku trochę mniej, bo widać całą pustą szybę... Dokup jakieś roślinki na tył i będzie ok :)

Gość

Minęło trochę czasu, trochę oglądanych zdjęć i stan mojego zbiornika na dzień dzisiejszy jest jak poniżej. Zapraszam do komentarzy :).

PS. Pierwsze zdjęcia wyrzuciłem, a kolejne zmieniłem, może te będą lepsze. Niestety, w moim aparacie nie ma możliwości ręcznego ustawiania czasu naświetlania, więc zdany jestem na oszukiwanie automatyki :(
Ostatnio edytowano 06 paź 2006, 23:58 przez Michał40, łącznie edytowano 4 razy

Michał40

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

03 paź 2006, 21:19   (#4)  

musisz popracować nad techniką zdjęć, bo akwa wydaje się ciekawe ale foto jest nie adekwatne, czyli do dupy :D

Gość

13 lis 2006, 01:44 Wygląd obecny  (#5)  

Oto obecny wygląd mojego zbiornika

Michał40

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Michał Adamek o AquaShow od kuchni

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1828
&t=&t= Zapraszam do obejrzenie wideorelacji Szopena z tego wyjątkowego miejsca dla miłośników akwarystyki roślinnej. Brawo dla Michała Adamka za utrzymanie zbiorników.
YouTube

Warsztaty Tetra - Michał Adamek

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1284
Zapraszam do obejrzenia.
YouTube

Film Michał Adamek z Aquashow - aranżacja diorama

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1541
Hej Warto zobaczyć. &t=?si=ZJPcbsDfv-Fx4NL9
YouTube

Akwarium 240l - inspiracja Green Aqua

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4561
Zapraszam do obejrzenia.
YouTube

Pokaz zakładania akwarium - Michał Adamek

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1621
Zapraszam do obejrzenia.
2d064a44dbd5f1f97ce4322a6159baf5_big.jpg

240l pomoc w doborze obsady i błedów.

crevzmora w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6636
Witam posiadam akwarium 240l 120x40x50 I potrzebuje dobrać obsadę po akwarium. Parametry wody aktualne pH:8 KH GH 14 No 2 i 3:0 Paski JBL (czekam na kroplekowe) Filtracja eheim 2224 wata gąbka węgiel ...
ishackimagevg5_409.jpg

160l - Projekt - Michał

Miquk w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 7547
Witam użytkowników. Dotychczas prowadziłem i nadal prowadzę akwarium w mniej więcej niezmienionym stanie jak w wątku pod linkiem: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/galeria/160l-roslinne...

Laik startuje 240l

Astaroth w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 9051
Witam, zakładam nowe akwarium 120x40x50. Jestem mocno początkujący w temacie, więc proszę o wyrozumiałość. Jest to moje drugie akwarium, od 3 miesięcy z jako takim powodzeniem prowadzę 50x30x30. Prosz...

240l Suchy misz-masz

Suchy_19 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 8193
Cześć wszystkim. Chciałbym pokazać jak dotychczas urządziłem akwarium i liczyć na pomoc w dalszym urządzeniu :P. Historia tego akwarium jest taka , że miałem zrobić akwarium biotopowe cw Ameryki połud...

Start akwarium 240l - pomoc dla poczatkującego.

romek510 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5061
Witam, Jestem początkującym akwarysta i dopiero się uczę. Chce wystartować z nowym zbiornikiem 240l i po mimo przeczytania wielu artykułów nadal mam wiele wątpliwości. Dlatego zakładam ten temat aby ...

Statystyki

Ten temat przegląda 433 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 433 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.