Czerwieniak dwupplamy vs rosliny - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czerwieniak dwupplamy vs rosliny

Liczba wyświetleń: 1228·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam !!

Mam w akwarium dobrana parke czerwieniaków dwuplamych. W akwa jest troche pusto i chcialbym obsadzic je roslinami. Niestety nie wiem ktore rosliny nie beda atakowane przez ów rybki. Na innym forum dostalem rade zeby eksperymentowac ... kupawac po jednej sztuce z kazdego gatunku i sprawdzac czy im smakuje czy nie ... Co wy o tym sadzicie ?? Jakies propozycje ?? Zaw swszelka pomoc bede bardzo wdzieczny !!

Pozdrawiam !!

scalp0

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Grzegorz Guzik Kraków

23 sie 2006, 12:26   (#2)  

Mozesz sprobowac z anubiasami (przywiazane do kamieni lub korzeni), ale IMHO rosliny do czerwieniakow to kiepski pomysl i szkoda czasu na eksperymenty- jak nie zjedza, to napewno wykopia.
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków

Grzegorz Guzik
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

unnamed.jpg

Paludarium 300l obsada i rośliny

czaro1366 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1668
Dzień dobry, To mój pierwszy wątek na tym forum. Kiedyś siedziałem na superakwarium lata temu, ale miałem dłuższą przerwę od baniaka. Po latach chcę wrócić, tym razem już z nieco większym zbiornikiem...
kosiarka.JPG

Czy duże kosiarki mogą niszczyć rośliny?

Anonim 59529 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4975
Witam Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
oscar.jpg

[Ankieta] Czy krewetki Amano jedzą rośliny?

ptom w Zwierzęta · Odpowiedzi: 104 · Wyświetlenia: 68987
Akwarium ma kilkanaście dni, 125 l, gęsto obsadzone. Są w nim 4 wyrośnięte krewetki amano i zeżarły już bardzo dużo Staurogyne repens + kilka Rotal green posadzonych z in vitro. Zacząłem dokarmiać tab...

Rośliny pływające do akwarium

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-rosliny-plywajace-akwarium-8c148e05ae337dd3e756ecae45487d18.jpg Na katalog roślin akwariowych powiększych się o kolejny gatunek rośliny ...

Rośliny akwariowe z wysyłką w 24h

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-rosliny-akwariowe-2606-1-093d0b8be7d872b6bc8e9b90c9a9f984.jpg Zapraszamy Was do skorzystania ze świezych dostaw roślin akwariowych, któr...
YouTube

Jakie rośliny dla kolcobrzucha karłowatego w zbiorniku 40l

kravietz81 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5790
Witam. Chciałbym zapytać o jakie rośliny powinienem uzupełnić akwarium, żeby kolcobrzuchy karłowate czuły się w nim lepiej? Z którąś rośliną przyniosłem zatoczki. Pierwszym etapem walki z plagą był ...

Ospa rybia a rośliny, jakiego preparatu użyć?

wojtasek4321 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 13387
Witam, tak jak w temacie. Jaki preparat polecacie do leczenia Kulorzęska? Niestety kupiłem 20 szt rodostomusa świeżo z dostawy i zaatakowała go ospa. Z tego co wiem preparaty typu zieleń czy serowski ...

Glonojady jedzą rośliny

wolak w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 13947
Witam Mam w akwa 240 l glonojady. Zdaje się ze sa to zbrojniki niebieskie (tak wynika ze zdjec ktore znalazlem :)). Mam problem bo glonojady zjadaja rosliny które maja szerokie liscie (robią dziury). ...

Kosiarka podjada rośliny

Binio w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1719
Czy to normalne że kosiarka skubie rośliny? Jedna upodobała sobie rodzące się listki hydrocotyle japan i robi z nich jesień średniowiecza - szarpie aż wyszarpie. Zostają same kikuty. Co prawda w zborn...

Jakie rośliny do krewetkarium

paweł95 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3099
Hej wam wszystkim pytanko wczoraj zalałem baniak będzie to krewetkarium dla krewetek red cherry chcem tam jakieś roślinki posadzić fajne dla red cherry tylko takie mało wymagające oświetlenie to ledy ...

Statystyki

Ten temat przegląda 206 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 205 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.