Jacek Pawłowski w Technika CO2· Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 11499
Witam
Jakie macie sposoby na sprawdzenie szczelności instalacji CO2? Wczoraj nabiłem butlę a dzisiaj jest pusta. Zastanawiam jak sprawdzić reduktor bo mam podejrzenia że to na nim się ulatnia gaz. Jes...
Dejv95 w Technika CO2· Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 10704
Cześć proszę o pomoc kupiłem indykator 30mg do mojego akwarium i pokazuje on zielony kolor - czyli niby co2 jest OK - przy czym nie podaje żadnego co2. Chciałem kupić butle - a teraz zgłupiałem… jak t...
Dejv95 w Technika CO2· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 10312
Witam proszę o wyjaśnienie. Moim zdaniem a jestem nowiciuszem w co2 tabelki które są na internecie są omylne - nie biorą pod uwagę jednej rzeczy - zakwaszenia wody przy udziale podłoża aktywnego, korz...
Berlioz w Technika CO2· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 6014
Mam reduktor z elektrozaworem firmy Aquario. Coś tam się chyba przepaliło, bo elektrozawór przestał się otwierać. Chciałbym uniknąć wydatków i zastanawiam się, czy można coś przestawić w elektrozaworz...
MixEEr w Technika CO2· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8677
Cześć,
Jestem po restarcie zbiornika,
Wymiary 240x70x60h + Sump 240x60x50h (ma to duże znaczenie - chyba?- bo tafla wody jest ogromna! akwarium + sump)
Nowa kompozycja to: Korzenie, kamienie, żwir, ...
Szczuply_ w Technika CO2· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4463
Witam,
Mam problem ponieważ dostałem cały zestaw co2 wraz z butlą i szczerze powiem nie wiem jak to zamontować jakie elementy i do czego służą te elementy zestawu jak to uruchomić żeby nie wybuchło c...
Loreen w Technika CO2· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2476
Hej wszystkim 🤗
Jak stosujecie CO2 w akwarium z krewetkami i dużą ilością roślin ? Czy wyłączacie CO2 na noc, czy jednak chodzi całą dobę ? I jak robicie z napowietrzaniem ? Włączać tylko na noc ? Są ...
Garfield w Technika CO2· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2406
Witam, jestem nowy na forum, ale może ktoś mi pomoże. Otóż zakupiłem JBL proflora taifun inline 19/25 ( nie pomyślałem wcześniej, żeby sobie zmierzyć wąż z filtra fx6) i chciałbym to sensownie połączy...
Tata_Franka w Technika CO2· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3973
Mam pytanie jak wyregulowac CO2 zanim wpuszcze ryby, zeby uniknac nieszczescia.
Poniewaz indykator CO2 jest malo wiarygodny, plan byl taki zeby zmierzyc KH i pH przed wlaczeniem CO2, a nastepnie tak ...
Statystyki
Ten temat przegląda 283 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571603
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36913
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 283 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej