Jak kalibrowac sonde ph? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jak kalibrowac sonde ph?

Liczba wyświetleń: 875·Odpowiedzi: 1
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.

15 sie 2006, 19:58 Jak kalibrowac sonde ph?  (#1)  

Prosze o instrukcje jak kalibrowac sonde, nigdy tego nie robilem.

radoxp

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

07 wrz 2006, 23:05   (#2)  

Jaki to miernik, jaka sonda, czy posiada kalibracje dwupunktową - jesli tak to w jakich wartościach (pH 4,7,9), czy posiadasz płyny kalibracyjne?

rj1307

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

IMG20231017191432.jpg

Jak sprawdzić instalację CO2 czy jest szczelna?

Jacek Pawłowski w Technika CO2 · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 11499
Witam Jakie macie sposoby na sprawdzenie szczelności instalacji CO2? Wczoraj nabiłem butlę a dzisiaj jest pusta. Zastanawiam jak sprawdzić reduktor bo mam podejrzenia że to na nim się ulatnia gaz. Jes...
0DB29E2D-6169-4DD3-A868-B39FA0BB6CC0.jpeg

Optymalny poziom Co2 bez butli ? Jak to możliwe ?

Dejv95 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 10704
Cześć proszę o pomoc kupiłem indykator 30mg do mojego akwarium i pokazuje on zielony kolor - czyli niby co2 jest OK - przy czym nie podaje żadnego co2. Chciałem kupić butle - a teraz zgłupiałem… jak t...
IMG_6442.PNG

Jak korzystać z Tabelki co2 - PH do kH

Dejv95 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 10312
Witam proszę o wyjaśnienie. Moim zdaniem a jestem nowiciuszem w co2 tabelki które są na internecie są omylne - nie biorą pod uwagę jednej rzeczy - zakwaszenia wody przy udziale podłoża aktywnego, korz...
IMG_1216.jpg

Jak otworzyć reduktor z elektrozaworem… bez prądu

Berlioz w Technika CO2 · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 6014
Mam reduktor z elektrozaworem firmy Aquario. Coś tam się chyba przepaliło, bo elektrozawór przestał się otwierać. Chciałbym uniknąć wydatków i zastanawiam się, czy można coś przestawić w elektrozaworz...
YouTube

Jak obniżyć skutecznie pH (akwarium 1500l)

MixEEr w Technika CO2 · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8677
Cześć, Jestem po restarcie zbiornika, Wymiary 240x70x60h + Sump 240x60x50h (ma to duże znaczenie - chyba?- bo tafla wody jest ogromna! akwarium + sump) Nowa kompozycja to: Korzenie, kamienie, żwir, ...
20210921_181059.jpg

Dostałem zestaw co2 nie wiem co i jak

Szczuply_ w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4463
Witam, Mam problem ponieważ dostałem cały zestaw co2 wraz z butlą i szczerze powiem nie wiem jak to zamontować jakie elementy i do czego służą te elementy zestawu jak to uruchomić żeby nie wybuchło c...

Jak podawać CO2 w krewetkarium ?

Loreen w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2476
Hej wszystkim 🤗 Jak stosujecie CO2 w akwarium z krewetkami i dużą ilością roślin ? Czy wyłączacie CO2 na noc, czy jednak chodzi całą dobę ? I jak robicie z napowietrzaniem ? Włączać tylko na noc ? Są ...

Jak często napełniać butle 3,3kg w akwarium 200l?

Xkot45 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4248
Mam pytanie ile czasu wytrzyma butla 3,3kg w akwarium 200l. Mniej więcej 3 bąble planuję

Jak podłączyć dyfuzor JBL taifun proflora do fx6

Garfield w Technika CO2 · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2406
Witam, jestem nowy na forum, ale może ktoś mi pomoże. Otóż zakupiłem JBL proflora taifun inline 19/25 ( nie pomyślałem wcześniej, żeby sobie zmierzyć wąż z filtra fx6) i chciałbym to sensownie połączy...

Jak ustawic poziom CO2?

Tata_Franka w Technika CO2 · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3973
Mam pytanie jak wyregulowac CO2 zanim wpuszcze ryby, zeby uniknac nieszczescia. Poniewaz indykator CO2 jest malo wiarygodny, plan byl taki zeby zmierzyc KH i pH przed wlaczeniem CO2, a nastepnie tak ...

Statystyki

Ten temat przegląda 283 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 283 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.