053 litry-?- Przemek Jakiśtam - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

053 litry-?- Przemek Jakiśtam

Liczba wyświetleń: 2647·Odpowiedzi: 5
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.

14 sie 2006, 21:53 053 litry-?- Przemek Jakiśtam  (#1)  

Akwa mam juz 2 lata, lecz w tym czasie ani razu nie uzyskalem takiej kompozycji jaka bym sobie zyczyl. Patrzac na wasze akwaria, w wiekszosci przypadkow jestem pod wrazeniem i bardzo wam zazdroszcze. Wiec postanowilem tez zrobic cos sensownego. za ok 2 tygodnie kupuje nowe akwa 126 litrów, sprzęt mam, a tata zrobi mi pokrywe i wejscie na 2 neonowki po 18 wat i byc moze jeszcze jedno miejsce na 3 neonowke 15 watowa. Lecz jeszcze za nim bedzie nowe akwa i pokrywa ktorej przygotowanie bedzie jednak troche trwalo, zrobilem porzadek ze starym, i zrobilem kilka fotek. Cyfrowki nie mam wiec daje fotki koszmarnej jakosci z telefonu K700i. Nie wiem co to mam za roslinki ale liczne na wasza pomoc i wasze uwagi. (szczere ;]) ..
Moje akwa: 54 litry, filtr Aqua Clear 20, + osobno samo napowietrzanie pompka firmy Air Pump + grzałka z termostatem + jedna 15 watowa neonowka. Nie uzywam nawozow anie dozownika CO2, wiec chyba to jest powod braku przyrostu moim roslina. Ale czy bez tego nie moze sie obejsc??? (pytanko na przyszlosc)...

Masiu

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

15 sie 2006, 10:58   (#2)  

Akwarium fajne, ale posadź coś na tylną ściankę. Napisałeś, że nie wiesz co to za rośliny, więc ci napiszę: po środku to anubias barteri, po prawej mikrozorium oskrzydlone, ale tej po lewej nie umiem zidentyfikować... Powodzenia z utrzymaniem :P I jak będą jakieś zmiany w akwa, to wstaw zdjęcia :)

Gość

15 sie 2006, 16:14   (#3)  

Witam!!!
Ta roślina po lewej to prawdo podobnie Cardamine Lyrata, lecz ona lubi zimną wodę (15-22*C)
Jeśli tą aranżacje likwidujesz (?) to nici nie będę radził, chyba, że chcesz. :D

P.S ładny Anubias

BYNTAS

16 paź 2006, 22:19   (#4)  

Jeśli chcesz dorównać akwariom niektórych forumowiczów, to czeka Cię dużo pracy .... bardzo duzo. Do akwarium 126 litrów 2 x 18 to za mało. Nawet jak dodasz jeszcze jedną 15 to będzie mało.
Jeśli chcesz dorównać akwariom niektórych forumowiczów, musisz też wyrzucic te kolorowe kamyki, które miejscami widać, ulożyć sobie w glowie jakąś aranzację, kupić rośliny, kupić dobre nawozy i uczyć się na swoich błędach i radach forumowiczów.

-KrasnaL-

28 gru 2006, 11:29   (#5)  

Na korzeń zazaciłbym mech jawajski a na tył trochę moczary.Na przód Małego Henia bym posadził.POZDRAWIAM :D :roll: :D

Dziubek

28 gru 2006, 12:21   (#6)  

Jeżeli na 126l będziesz miał robioną pokrywę to załóż od razu 4 świetlówki T5 24W + odbłyśniki i wtedy możesz myśleć o bardziej wymagających roślinach w zbiorniku :) . W tym akwa zmieniłabym podłoże na ciemniejsze - rybki i roślinki lepiej się prezentują :wink:

Gość

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

gr.jpg

72 litry - aranżacja co Wy na to

mgm0 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2624
Witam wszystkich . Już niedługo zmieniam aranżacje w swoim zbiorniku i proszę was o opinie czy rośliny zostały wybrane dobrze czy zupełnie nietrafione . Co według Was zmienić . Opis zbiornika . Ak...
15.jpg

165 L - Przemek

Przemekg w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 37 · Wyświetlenia: 15111
Witam, Zapraszam do obejrzenia mojego akwarium. Data założenia: 25.11.2010 Objętość: 165 l Wymiary 90 x 45 x 40 szyby OptiWhite (front, boki) Oświetlenie 1 szt. HQI 150W - Żarnik HQI a...

[54 litry] Hardscape

Visitor w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6128
Zabrałem się za zakładanie akwarium po dość długiej przerwie i postanowiłem poprosić o pomoc przy hardscape'ie. Na chwile obecna udało mi się stworzyć coś takiego, może ktoś ma jakieś uwagi albo suge...

92 Litry...Jakiś pomysł na aranżację?

Albinn88 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1690
Witam, jestem początkujący i od kilku dni posiadam swój drugi 92 litrowy zbiornik. Nie mam pomysłu na aranżację. Oczywiście korzeń posiadam i obsadę mam zaplanowaną ale 1- jakie podłoże najlepsze.Cz...

IAPLC 053 - 120x50x50cm (300l)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 535
053.png

112 L Przemek Łyskawa

fotobiz w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 44427
Akwarium 80x35x40 Akwa zalane 25.08.2010r Wyposażenie Oświetlenie - 70W HQI żarnik Osram 5600 K Filtr - fluval 205 (2x ceramika+ zeolit+ torf włóknisty) CO2 - butla 1,5kg, elektrozawór ...

0,5 L "Projekt BAR" by Filip & Przemek

ronin1124 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6378
Witam Wszystkich! Dziś postanowiliśmy z kumplem odpalić 'akwarium' w restauracji, gdzie obaj pracujemy. W domach mamy bardziej, lub mniej udane rośliniaki, ale w pracy trochę nam się bez nich nudzi, ...

Restart 54 litrów i 54 litry pytań... ;)

misiek9613 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2505
Witam wszystkich serdecznie. Śledzę od pewnego czasu to forum. Zachwycam się kolejnym zbiornikiem.. Czasami aż chce się już nie płakać, ale śmiać jak widzę moje akwarium... Postanowiłem więc, zrestar...

54 litry na miare studenckiej kieszeni.

krysstek87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1906
Zbiornik: 54l 60x30x30 z giełdy;) Oświetlenie : samoróbka Statecznik elektroniczny, jarzeniówki 865 2x T8 Filtracja: najtańsza chińska kaskada uzupełniona biokulkami, porcelaną i gąbką Grzałka: Aqu...

240l - HT na ziemi - Przemek Markwas

PrzemekM w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 15944
Zbiornik 120x40x50 240l Oświetlenie: 216w -4x 39w(2*aqua medic plant grow, 2*sylvania luxline)+ 2x 30w(Philips master, sylvania gro-lux) Filtracja Tetra Tec 1200 + mały wew. Podłoże: baz...

Statystyki

Ten temat przegląda 328 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 328 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.