053 litry-?- Przemek Jakiśtam
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Akwa mam juz 2 lata, lecz w tym czasie ani razu nie uzyskalem takiej kompozycji jaka bym sobie zyczyl. Patrzac na wasze akwaria, w wiekszosci przypadkow jestem pod wrazeniem i bardzo wam zazdroszcze. Wiec postanowilem tez zrobic cos sensownego. za ok 2 tygodnie kupuje nowe akwa 126 litrów, sprzęt mam, a tata zrobi mi pokrywe i wejscie na 2 neonowki po 18 wat i byc moze jeszcze jedno miejsce na 3 neonowke 15 watowa. Lecz jeszcze za nim bedzie nowe akwa i pokrywa ktorej przygotowanie bedzie jednak troche trwalo, zrobilem porzadek ze starym, i zrobilem kilka fotek. Cyfrowki nie mam wiec daje fotki koszmarnej jakosci z telefonu K700i. Nie wiem co to mam za roslinki ale liczne na wasza pomoc i wasze uwagi. (szczere ;]) ..
Moje akwa: 54 litry, filtr Aqua Clear 20, + osobno samo napowietrzanie pompka firmy Air Pump + grzałka z termostatem + jedna 15 watowa neonowka. Nie uzywam nawozow anie dozownika CO2, wiec chyba to jest powod braku przyrostu moim roslina. Ale czy bez tego nie moze sie obejsc??? (pytanko na przyszlosc)...
-
Masiu
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Akwarium fajne, ale posadź coś na tylną ściankę. Napisałeś, że nie wiesz co to za rośliny, więc ci napiszę: po środku to anubias barteri, po prawej mikrozorium oskrzydlone, ale tej po lewej nie umiem zidentyfikować... Powodzenia z utrzymaniem  I jak będą jakieś zmiany w akwa, to wstaw zdjęcia 
-
Gość
●
Witam!!!
Ta roślina po lewej to prawdo podobnie Cardamine Lyrata, lecz ona lubi zimną wodę (15-22*C)
Jeśli tą aranżacje likwidujesz (?) to nici nie będę radził, chyba, że chcesz.
P.S ładny Anubias
-
BYNTAS
●
Jeśli chcesz dorównać akwariom niektórych forumowiczów, to czeka Cię dużo pracy .... bardzo duzo. Do akwarium 126 litrów 2 x 18 to za mało. Nawet jak dodasz jeszcze jedną 15 to będzie mało.
Jeśli chcesz dorównać akwariom niektórych forumowiczów, musisz też wyrzucic te kolorowe kamyki, które miejscami widać, ulożyć sobie w glowie jakąś aranzację, kupić rośliny, kupić dobre nawozy i uczyć się na swoich błędach i radach forumowiczów.
-
-KrasnaL-
●
Jeżeli na 126l będziesz miał robioną pokrywę to załóż od razu 4 świetlówki T5 24W + odbłyśniki i wtedy możesz myśleć o bardziej wymagających roślinach w zbiorniku  . W tym akwa zmieniłabym podłoże na ciemniejsze - rybki i roślinki lepiej się prezentują 
-
Gość
●
Powiązane tematy
Witam wszystkich .
Już niedługo zmieniam aranżacje w swoim zbiorniku i proszę was o opinie czy rośliny zostały wybrane dobrze czy zupełnie nietrafione .
Co według Was zmienić .
Opis zbiornika .
Ak...
Witam,
Zapraszam do obejrzenia mojego akwarium.
Data założenia: 25.11.2010
Objętość: 165 l
Wymiary 90 x 45 x 40 szyby OptiWhite (front, boki)
Oświetlenie
1 szt. HQI 150W - Żarnik HQI a...
Zabrałem się za zakładanie akwarium po dość długiej przerwie i postanowiłem poprosić o pomoc przy hardscape'ie.
Na chwile obecna udało mi się stworzyć coś takiego, może ktoś ma jakieś uwagi albo suge...
Witam, jestem początkujący i od kilku dni posiadam swój drugi 92 litrowy zbiornik. Nie mam pomysłu na aranżację. Oczywiście korzeń posiadam i obsadę mam zaplanowaną ale
1- jakie podłoże najlepsze.Cz...
Akwarium 80x35x40
Akwa zalane 25.08.2010r
Wyposażenie
Oświetlenie - 70W HQI żarnik Osram 5600 K
Filtr - fluval 205 (2x ceramika+ zeolit+ torf włóknisty)
CO2 - butla 1,5kg, elektrozawór ...
Witam Wszystkich!
Dziś postanowiliśmy z kumplem odpalić 'akwarium' w restauracji, gdzie obaj pracujemy. W domach mamy bardziej, lub mniej udane rośliniaki, ale w pracy trochę nam się bez nich nudzi, ...
Witam wszystkich serdecznie.
Śledzę od pewnego czasu to forum. Zachwycam się kolejnym zbiornikiem.. Czasami aż chce się już nie płakać, ale śmiać jak widzę moje akwarium... Postanowiłem więc, zrestar...
Zbiornik: 54l 60x30x30 z giełdy;)
Oświetlenie : samoróbka Statecznik elektroniczny, jarzeniówki 865 2x T8
Filtracja: najtańsza chińska kaskada uzupełniona biokulkami, porcelaną i gąbką
Grzałka: Aqu...
Zbiornik
120x40x50 240l
Oświetlenie:
216w -4x 39w(2*aqua medic plant grow, 2*sylvania luxline)+ 2x 30w(Philips master, sylvania gro-lux)
Filtracja
Tetra Tec 1200 + mały wew.
Podłoże:
baz...
|
|