gdzie w W-wie dostane mikrovity Intermagu?
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Od jakiegoś czasu poszukuję właśnie mikrovitów z Intermagu i nigdzie ne mogę się na nie natknąć. Możecie mi podpowiedziec je gdzie znajdę w Warszawie ?
Zarys aranżacji w 375 l 
-

filip
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Łomianki/Warszawa
Nie wiem jak wygląda sytuacja obecnie ale jakieś 3 lata temu w Wawie nigdzie nie udało mi się ich znaleźć.
Kupiłem wszystkie w Ożarowie. Nie pamiętam nazwy sklepu ale mieścił się blisko dworca PKP. Dokładnie naprzeciw dworca była hurtownia ogrodnicza, w której też wszystko było ale nie sprzedawali w detalu. Sklep był ok 200-300m od hurtowni, wzdłuż torów, w stonę Wawy i mieli tam wszystko co w hurtowni.
pozdrawiam
Ryszard
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: wawa <-> raDOM
Super - dzięki za informację. Nie wiesz przypadkiem w jakich godzinach ten sklep jest otwarty?
Zarys aranżacji w 375 l 
-

filip
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zadzwoniłem do Intermagu i poprosiłem o adresy sklepów z okolic Warszawy które biorą od nich produkty. Tak więc zarówno Symfonię Złota, jak również wszystkie mikrovity i molibdenit można dostać w sklepie ogrodniczym w Ożarowie pod Warszawą na ul. Poznańskiej 224. Sklep jest czynny pn-pt w godz 8:00 - 16:00
Zarys aranżacji w 375 l 
-

filip
●
ja kiedys kupowalem na gieldzie kwiatowej w Al.Krakowskiej.
-
vitul
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Wawa
ZAOPATRZENIE OGRODNICZE
ul. Bakalarska 2 (teren starej giełdy kwiatowej )
ul Łpouszanska (hurtownia ogrodnicza)
tylko jesli bedziesz robil tmg/pmdd z przepisu na stronie glownej to skoryguj dawki odczynnikow..troche stezenia sie pozmienialy od czasu powstania tego artykulu
Piotr
-

Piotr Kaczyński
●
- Miasto: Otwock
Powiązane tematy
Witam Wszystkich.
Chyba od października ubiegłego roku jestem posiadaczem 200 litrowego akwarium, chciałem aby było było roślinne i jest. Akwarystą jestem od lat , ale zawsze było to malawi. Wszystko...
Wyniki testów:
pH 7,5
GH ok.16
Po4 0,6mg/l(test JBL)
No3 20-50mg/l(test zooleka-tak wychodzi po kolorze czyli średnia 40)
Fe 0,5
Swiatło t5 z ledami ok,400w na 540 litrów
Co2 z butli+reaktor Sery ok 2...
Wiem że jest sporo na ten temat ale jakoś nie mogę wyliczyć dawek dla siebie. Co znajdę sposób na liczenie to wychodzi inaczej :(
100ml nawozu (jak w temacie) rozrobiłem w 900ml wody, czyli mam 1l na...
Stosuje z powodzeniem Easy Carbo (dawka maksymalna z opakowania 2ml/50L). Stosując taką dawkę, mam widoczne zmniejszenie glonów. Oprócz tego Ferka i co2 z butli. Drogo mnie to jednak wychodzi. Bo u mn...
Wiem ze temat był już wałkowany wiele razy ale ostatnio wpadł mi w rece
Intermag Mikroplus i osobno Fe 13% i chciałbym się dowiedzieć czy coś się zmieniło ... może jakies korekty odnośnie przepisu it...
Zauwazylem ostatnio ze oprocz zwyklego mikro intermagu jest dostepne takze mikro plus. Jest jakas konkretna roznica miedzy nimi?
Lepiej wziac zwykle czy plus?
Witam, mam pytanie odnosnie nawożenia intermagiem
Mam notoryczny z tym problem.
Szczegółowe dane akwarium:
akwarium: 240 L o wymiarach 120/40/50 ustabilizowane - 8mc
temperatura: 22 C...
Witam.
Szukałem na forum i na allegro i w google i nie mogę znaleźć..
W sklepie RA jest co prawda ale płacić 14zł za przesyłkę to śmieszne przy zamówieniu za 15zł.. Wie ktoś gdzie mogę kupić roztwó...
W podłożu dla kryptokoryn powinna być glina. To chyba oczywiste. Problem jednak w tym, że nie tak łatwo ją kupić. Moje pytanie więc - gdzie ją kupujecie? Pytałem w kilku sklepach ogrodniczych we Wrocł...
witam zakupilem Mikro plus Intermagu i nie wiem jak je rozrobic?
Moze ktos sie orientuje w jakich proporcjach sie to rozrabia?
Akwarium 300l
z tego co wyczytalem to rozrabia sie je tak samo jak zwy...
|