Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam,
Co proponujecie jako uzupełnienie do TMG?
Pozdrawiam
Tomek
-
asiqs
●
Przede wszystkim KNO3, a jeśli pojawią się braki fosforu również KH2PO4
-

Bartek
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Oleśnica
-
Może jakieś gotowe makro np Aqua art'u?
-
asiqs
●
Powiązane tematy
Witam
Przez kilka dni przeszukiwałem różne fora i nie znalazłem nigdzie informacji na temat jakie parametry powinny przyjmować poszczególne związki odżywcze w wodzie tak aby były one najlepsze dla ro...
Witam,
Mój zestaw
Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L
Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc
CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam
Filtracja- HW ...
Dzień dobry
Akwarium jest na substracie aktywnym. Filtracja jest za pomocą filtra gąbkowego delfin. Akwarium ma 35 litrów brutto. Oświetlenie 10w plant. Woda jest przygotowywana z ro pół na pół z kra...
Witam.
Jakie nawozy możecie polecić do akwarium 182l(90x45x45) : sole,EasyLife,AquaArt,Seachem,Karel Rataj,Ferka.
Chce założyć taki zbiornik i stąd moje pytanie,ponieważ chciałbym nawozić całą linią ...
Leję do akwarium kranówkę. W kranówce mam NO3 – 20 mg/l ; PO4 – 1,5 mg/l. Oprócz tego podaję 1 ml dziennie nawozu NPK oraz 1 ml K. Zastanawiam się czy przy takich parametrach wody z kranu jest potrzeb...
Witam,
posiadam małą walizkę z testami JBL na Ph, Kh, NO2, NO3 i Fe. Zastanawiam się jakie jeszcze testy kropelkowe mógłbym ewentualnie dokupić do tego zestawu.
Posiadam dwie kostki 30l z mało wymaga...
Witam. Czy jesli skaly podnosza gh to dobrym rozwiazaniem jest lanie samej RO i czekac az sie ustabilizuje czy lepiej mieszac z jakas mala iloscia kranowy? Albo zamiast kranowy zaczac stosowac jakis m...
Cześć. Jakie zestawy nawozów polecacie? Interesuje mnie mikro, makro, carbo? Oczywiście sprawdzone przez Was i nie za miliony monet. Obecnie stosuje Azoo Carbo Plus, Potas Easy life oraz żelazo równie...
Witam,
przymierzam się do wystartowania nawożenia płynami w dość sporym (2500l) zbiorniku. Zależy mi przede wszystkim na korzystaniu z już gotowych makro, mikro, K, Fe... Początkowo rozważałem produkt...
Koledzy dzisiaj mija 15 dni od zalania mojego 240l zbiornika. Dotychczas podawałem tylko potas z Ferki, bakterie i robiłem 2x podmianke w ciągu tygidnia. Akwarium jest założone na podłożu Dark Soil, p...
|