|
|
Czy dobra obsada do akwa 50l roślinnego
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Mam akwa 50l roślinne filtr AquaEl FZN 2
Moja obsada jest taka:
7x gupików
3x kirys panda
8x neon innesa
i mam dylemat chcę dokupić coś od zjadania glonów i nie wiem co, czy 5 krewetek rainbow czy 3 otoski?
A tak wogóle co sądzicie o mojej obsadzie?
-
Bear
●
Witam moim zdaniem obsada nieodpowiednia do 50 l.Zostaw neony z kiryskami i dokup 5 krewci.
Pozdrawiam
-
DAREK K
●
Nie zgadzam się z przedmówcą. Obsada jest ok!
Co do Twojego Pytania, ja kupiłbym jedno i drugie.
Artur
-

aisab11
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Głogów
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam,wg aisab11obsada jest ok no tak zgadza sie tylko ze nie do akwa o pojemnosci 50l
Pozdrawiam
-
DAREK K
●
postanowiłem dam otoski! więc w końcu będzie tak będzie 7 gupików 3 kirysy panda 3 otoski 8 neonków
więc co sądzicie o tej obsadzie? czy jest dobra?
-
Bear
●
Moim zdaniem do takiego akwarium można wpuścić sporo krewetek, więcej niż otosków np z 6 lub 8 amano. One w 100% będą leprze jeśli chodzi o glony
-
Komandos
●
To może tak:
6 gupików
8 neonków
3 kiryski
5 amano
-
Bear
●
Moze, bez problemu- otoski tez doloz (tak z 5)- czyszcza szyby i liscie z "plaskich" glonow, czego krewetki nie robia.
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
A nie uważasz że ten zbiornik nie będzie za mały dla tylu kirysków w akwa roślinnym? Przecież jak się wszystko rozrośnie to powierzcnia dna będzie nikła a co za tym idze? Rybki będą się źle czuły ewentualnie będą wpływaż w busz przyczym wykopując rośłiny  U mnie jest ok jak sa 3 kiryski panda w 60 L , dodam że obsada to jeszcze:
4 bojowniki oraz 3 otoski.
-

Maxxxo
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Bydgoszcz
Sugerujesz więc zmniejszenie ilości kirysków  Przypominam, że to ryby stadne. Co do ilości to są całkiem ok. Ja na dnie o pow 50x30 miałem 6 kirysków i było wszysćiutko ok.
-

Zobek
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Gliwice
gupiki - nie polecam ze wzgl. na potencjalne przerybienie w przyszłości
neonki 8 - 10 szt. ok choc to "oklepane"
kiryski - stadne więc 3 to za mało - 5 juz lepiej
neritiny zebry - z 3 szt. jeśli chodzi o czyszczenie szyb, wyposażenia, itd z glonów to otoski się nie "umywają"
-
szymonw
●
Powiązane tematy
Hej,
Obserwuje u skalarów takie dziwne odchody i zastanawiam się czy to może być spowodowane jakimiś pasożytami np. wyciowcami? Normalnie to bym na 100% stawiał na wiciowce ale karmię praktycznie w 8...
Hej
Ryba ma część ogona jakby w białej farbie umazany.Czy ktoś się spotkał z takimi objawami? Ja nie mam pojęcia co to może być.
Cześć,
Od tygodnia w akwarium trwa spór o teren przy grocie do składania ikry dla zbrojników. Zmienił się dominujący samiec. Wczoraj zauważyłem zmiany na skórze zbrojników w okolicach pyska, płetwy b...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
) Akwarium 300 l. 100/60/50h. założone 23.06.2025
2) oświetlenie: led 2x 24W. Od godz 11:00 do 19:00
3) Rodzaj podłoża: żwirek 4-6mm.
4. Rodzaj systemu CO2 - brak
5. Rodzaj filtracji - Aquael Ultramax...
Witam,
Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....
Przepraszam, pewnie już miliony były tego typu pytań. Ale może ktoś znajdzie chęć żeby pomóc :) Akwarium od 4 mscy. Jak w temacie 112l. Obsada to: 8 neonów czerwonych, 5 kiryskow Julii, 4 otoski, 5 kr...
Dzień dobry - zakładam właśnie nowe akwarium(ciemne wody) i w głowie mam prostą i niedużą obsadę. Proszę tylko kogoś bardziej doświadczonego o opinię na ten temat.
Akwarium 60x40x40 72l
Podłoże piach ...
Witam posiadam gęsto zarośnięte 100l akwarium z kryjówkami, mam już tam samca i dwie samice kakadu
4 Piskorki
2 kirysy
W najbliższym czasie trafią tam krewetki oraz bojownik zastanawiam się co mogłab...
Witam, przychodzę z zapytaniem dot. obsady mojego zbirnika 200 l o wymiarach 100 x 40 x 50 cm.
Znalazłem coś takiego, lecz nie wiem czy będzie to ze sobą współgrać...
- Gurami Mozaikowe (1+1)
- Prętni...
|
|