Aqua Grunt Pytanie ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Aqua Grunt Pytanie ?

Liczba wyświetleń: 945·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

30 cze 2006, 20:05 Aqua Grunt Pytanie ?  (#1)  

Witam
Zastanawiam się czy trzeba płukać Aqua Grunt przed umieszczeniem w akwarium , czy raczej nie należy tego robić?

Eldrid

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jimmy Raszyn

30 cze 2006, 22:22   (#2)  

Witam
Aqua gruntu raczej nie powinno sie płukać ponieważ jest wzbogacone związkami mineralnymi, które byś wypłukał. Po drugie jest on czysty i bez problemu można go odrazu zalać wodą.

Jimmy
Ranga: Początkujący

Miasto: Raszyn

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_2930.jpeg

Testy - pytanie

pawel_s w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5457
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
YouTube

PH-BOT Aqua-Trend - dziwne zachowanie sondy pH

NatsuEND w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 7616
Hej, Od kilku dni w akwarium mam kontroler pH: PH-BOT Aqua-Trend zestaw MIDI Odczyt z sondy nie jest stały i zmienia się w ciągu jednej sekundy kilkukrotnie - pH skacze np między 6.60 a 6.63. Skutk...
6-280921.jpg

Nawozy GT AQUA - nowość

roslinyakwariowe.pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6139
6-280921.jpg Do oferty sklepu dołączyły nowe nawozy marki GT Aqua. Są one przeznaczone dla roślin wodnych hodowanych w akwariach dekoracyjnych. Nawozy zawierają kluczowe składniki dla rozwoju zdrowy...
YouTube

Czym nawożą w Green Aqua? Tajemnica rozwiązana

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 12150
Zapraszam do obejrzenia :)
YouTube

Automatyzacja nawożenia (Green Aqua)

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1800
Zapraszam do obejrzenia fajnie zmontowanego filmu. Dla osób nie posługujących się językiem angielskim jest opcja włączenia automatycznego tłumaczenia napisów.

Pytanie o filtr RO.

przemx23 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3026
Witam. Planuję zakup filtra RO. Tym filtrem prawdopodobnie będzie INVITAL RO Advanced. Jedyną wątpliwość jaką mam to częstotliwość korzystania z tego filtra. Mianowicie czy częstotliwość korzystania z...

Zmiana mineralizatora wody ro na Aqua art hydro mineral

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3190
Witam Posiadam akwarium 112 litrów i co tydzień podmieniam wode w akwarium wodą ro. Dodaje oczywiście do wody ro mineralizator Qualdrop GH+ One plant. Musze stosować mineralizator bo nie rozcieńczam ...

Pytanie o mineralizator

BATERIA w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2754
Cześć, obecnie korzystam z mineralizatora Aquaart Hydromineral i jestem zadowolony, ale chciałem rozdzielić mineralizację osobno na GH i KH żeby mieć nad tym trochę większą kontrolę. Zamierzam przejść...

Pytanie o tabletki Neo Tabs Plant

prot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2110
Jest to seria nawozowa mikro i makro. Czy ktoś stosował i jaką ma opinię https://sklep.roslinyakwariowe.pl/tabs-plant-tabletki-nawozowe-p-33872.html Różnego rodzaju tabletki z ciekawą formułą która n...

Pytanie o nawożenie Ferką

marcin_gargi w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2056
Witam, mam pytanie do osób stosujących linię ferka. Czytałem instrukcję stosowania tych nawozów ( https://www.roslinyakwariowe.pl/artykuly/nawozenie/1979-nawozy-ferka-dozowanie.html )...

Statystyki

Ten temat przegląda 1349 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571605
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1349 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.