czy Reduktor co2 można zastapić reduktorem na tlen??
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam jak w temacie, czy można zamienic reduktor co2 na reduktor do tlenu....gdyż dostałem gratis reduktor do tlenu, szkoda mi wydawac kasy na nowy skoro mam jaki mam ale się obawiam czy niebędzie zły 
-
gieco
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nie wolno 
"idziemy dalej by być bliżej..."
-

koplek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Pszczyna
Nie wolno. Chyba ma inne wejście nawet. Przygotowany jest do innego gazu. Stary szkoda ci kasy a nie obawiasz się jakiejś tragedii w domu? Do CO2 stosuje się reduktor do CO2.
-

Maciejewski Maciek
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Gorzów Wlkp.
Na 100% jest inny gwint.
Zarys aranżacji w 375 l 
-

filip
●
- Miasto: Łomianki/Warszawa
a czy butle po tlenie bede mogl napelnic co2?
-
nerc
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Łódź
wydaje mi się ze ze wzgledów bezpieczeństwa nie znajdziesz takiego zakłady ktory by się tego podjął, to raz a dwa, to to ze butllach od tlenu i Co2 są rózne gwinty i nie da rady nabic takiej butli
Zarys aranżacji w 375 l 
-

filip
●
- Miasto: Łomianki/Warszawa
Reduktor pasuje do mojej butli ;] i nawet działa hehe ale czy bedą tego jakies konsekfencje??
-
gieco
●
Napewno, ja na twoim miejscu wolalbym nieprzebywac blizej butli z taki reduktorem jak 20 metrow.
-

falmax
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Radom
-
Pytałem człowieka od napełniania butli,powiedzia żę da się napełnić butlę po tlenie co2 ale:
-trzeba wymienić zawór główny w butli na zawór do co2.
-zmienić zawór bezpieczeństwa
-wyparować butlę(cokolwiek to znaczy)
-zalegalizować butlę
Koszt: zawór głowny 44,00pln
wyparowanie+lekalizacja 50,00pln
-
rafal292
●
a ja mam nowe redyktory za 80pln a ty z cieszyna a ja z ustronia to tylko 10km
-
roni
●
Pytałem specjalisty, powiedział, że jesli gwint pasuje to nic złego sie niestanie;) może jedynie ulotnic się gaz 
-
gieco
●
to może ja dodam,że od roku używam reduktor acetylenowy,przy butli CO2,z bardzo dobrym skutkiem.Musiałem przerobić końcówke i dorobić nakrętke jak do co2>dla mnie małe piwo ,poniwaz jestem tokarzem to wszystko jest dobrz i tanio
Tylko dokupiłem zworek pecyzyjny i wiooo
pozdrawiam 
-

waldik41
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Lublin
Powiązane tematy
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg
Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
Glass bent tube set fluid 1080x1080.jpg
Qualdrop rozszerza linię akcesoriów CO2. Polska marka Qualdrop wprowadza do oferty serię nowych indykatorów dwutlenku węgla przeznaczonych do akwariów roślinn...
Witam
Ktoś używa tego reaktora ?
Obejrzałem kilka filmów na YT i wygląda to solidnie i spełnia swoje zadanie ,ale cena zabija .
Jednak poszukałem ,poszperałem i zakupiłem na chinskim portalu za po...
Chciałam kupić sobie wszytko do zestawu co2 tylko wystąpił problem nie doczytałam i kupiłam reduktor firmy magnum z zaworkiem precyzyjnym i licznik bąbelków i aqua Nova. I czy jeśli odkręciłam tą końc...
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Pytanie czy początkujący akwarysta z wodą gh10 kh 5 i dawkowaniem co2 z butli powinien bać się skoków ph przy zamykaniu co2 na noc czy bezpieczniej puszczać mniej stałe. Dziekuje
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Witam
Zamierzam kupić sobie cały system co2 z Soda stream. Już pisze dlaczego ten a nie butle wysokociśnieniowa, ponieważ nie miałbym gdzie nabić taką butle a samochodu nie mam aby pojechać gdzieś da...
Dzień dobry Drodzy Forumowicze,
Trafiłem tu teoretycznie z ogólnie niepowiązanym tematem ale technika podobna. A przeszukując internety zauważyłem na tym forum bardzo duże zagęszczenie wiedzy w temac...
Sam stanalem przed decyzja zakupienia butli CO2 (poza wakacjami rzadko bywam w domu a przygotowanie 10l mieszaniny rekacyjnej jak by nie bylo zajmuje troche cennego czasu).
Pomyslalem przy okazji o ...
|
|