osad, kamien? na szybach jak sie pozbyc
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
witam po restarcie zbiornika na szybach zaczol sie osadzac osad; kamien. jak sie tego pozbyc mechanicznie czy jakims srdokiem nie chce ryzykowac porysowaniem szyby. osad jest zarowno nad powierzchnia wody jak. cale szyby sa w tym nalocie pozdrawiam
-
klimek
●
Nie ma rady. Osad pod powierzchnią wody usuniesz skrobakiem lub czyścickiem magnetycznym. Jeśli zrobisz to ostrożnie to nie ma mowy o porysowaniu szyb. Natomiast kamień świetnie się czyści przy użyciu octu.
-

apper
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
możesz użyć tripical PH minus. ale możesz to jedynie zrobić polewając kamień i możesz usuwać gąbką.pzdr
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Miałem też taki problem. Ciężko dochodziło nawet żyletką. Kupiłem butle CO2 na Allegro i nie mam już kłopotu z osadem
pozdrawiam
-
fiuczer
●
fiuczer napisał(a):Miałem też taki problem. Ciężko dochodziło nawet żyletką. Kupiłem butle CO2 na Allegro i nie mam już kłopotu z osadem
pozdrawiam
sądze, że butla nic w tym przypadku nie pomogla  pzdr
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica.
Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
Dzień dobry. Mam od 3 tygodni nowy zbiornik. Od kilku dni pojawiły się u mnie glony nitkowe oraz dziwny nalot na roślinach. Osad jest koloru szarawego. Gównie osadza się na liściach roślin. Większe sk...
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg
Klienci zgłaszają nam problem z przyjmowaniem się Hygrophila lancea Chai z Aqua-Artu.
Nam również nie udało się jej utrzymać,...
W swoim profilu możemy dodawać akwaria, które chcemy aby wyświetlały się pod naszym awatarem w postach na forum.
Bezpośredni link:
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/user.html?i=profile&mode=av...
Hej
Stefan wyjaśnia jak prawidłowo nawozić akwarium roślinne. Film po niemiecku.
Hej
Film pokazujący jak dbać o akwarium według poleceń japońskiego mistrza aquascaping'u.
Witam wszystkich.
Mam problem z pojawiającymi się wykwitami glonów na liściach roślin.
Akwarium stoi przy oknie ,ale jest zasłonięte z tyłu ,nie mam możliwości przeniesienia akwarium w inne miejsce.
A...
Podłoże wierzchnie to żwirek kwarcowy 2-3 mm. Co chwila muszę formować, przenosić żwirek z przodu do tyły ?
Jakieś metody ?
Cześć.
Pozbyłem się zielenic z akwarium (algin+carbo+ograniecznie oświetlenia do jednej z dwóch belek aquael) - nie było ich dużo, ale na tyle, że psuły efekt wizualny (dopadły bucki, starsze liście a...
Cześć,
Akwarium na podłożu aktywnym, ma 6 miesięcy. Tu więcej o akwarium.
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/054l-bn-t-przemek-gasior-94333.html
Poziom poszczególnych pierwiast...
|