rośliny do akwa 54 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

rośliny do akwa 54

Liczba wyświetleń: 1792·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Borys4 Kraków

12 cze 2006, 16:47 rośliny do akwa 54  (#1)  

mam akwarium 54 litry (30 cm wysokości) Czy sa jakieś rośliny co nie rosną tak wysoko zeby nie pokładały się na powierzchni wody, czy pozostaje mi przycinanie roślin np. tak jak w przypadku bacopy lub cabomby

Borys4
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Kraków

Rafał_85 Białystok

12 cze 2006, 19:32   (#2)  

Wszystkie rośliny łodygowe będą rosły pod samą powierzchnie aż się ich nieprzytnie. Z niskich albo średnio wysokich roślin polecam: glossostigma elatinoides, blyxa japonica, sagitaria subulata itp. Oczywiście warto tez uzyć w akwarium rosliny łodygowe, zwłaszcze te z drobnymi liśćmi aby powiększyć optycznie zbiornik, które niestety ale trzeba co jakiś czas przyciąć: rotala sp 'green', didiplis diandra, hemianthus micranthemoides, micranthemum umbrosum itp.

Rafał_85
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Białystok

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Krok po kroku akwa 60P film (j.angielski)

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1350
Cześć Poniżej film z założenia krok po kroku 60P akwarium.
YouTube

Jak produkowane są rośliny Aquafleur

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1512
Zapraszam do obejrzenia. Straszne tylko te rozdziawione miny ;p
YouTube

Rośliny do akwarium

ice1 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2656
Witam, Jakie rośliny użyć aby uzyskać podobny efekt jak na zdjęciu https://static.deccoria.pl/e/2/1/044b49a6742651a1468f7afdc2d0df8a_e21d1b6dbd0a4fec0868974d5fccb1d1-1220x1024.png . Z ...

Rośliny pływające do akwarium

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-rosliny-plywajace-akwarium-8c148e05ae337dd3e756ecae45487d18.jpg Na katalog roślin akwariowych powiększych się o kolejny gatunek rośliny pływ...
70l.jpg

Nowe akwa 70L - rozterki przed startem.

antipathiQue w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 172 · Wyświetlenia: 63086
Witam Wszystkich serdecznie, Jak do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum, zazwyczaj czytałem i starałem się jak najwięcej nauczyć. Przyszła pora by to zmienić i zacząć być aktywnym użytkownikie...

Rośliny akwariowe z wysyłką w 24h

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-rosliny-akwariowe-2606-1-093d0b8be7d872b6bc8e9b90c9a9f984.jpg Zapraszamy Was do skorzystania ze świezych dostaw roślin akwariowych, które do...

Odmulanie zarsonietego dna akwa...

Marcini1987 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 53018
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...

Hydroponika - rośliny

darkdivinity w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1496
Witam, Posiadam akwarium z biotopem CA, do tego mam hydroponikę na bazie aquaela versa garden. Akwarium ma 1500 litrów plus sump, to też mam łącznie 48 roślin do wyciągania no3. I tutaj mam pewne pr...

Rosliny akwariowe w oczku.

HorDem62 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3146
Jako ciekawostkę,przedstawiam kilka zdjęć z roślinami z akwarium,które z powodzeniem przyjęły się w oczku wodnym.Te zbiorniki służyły do hodowli rozwielitki.Ziemia przysypana żwirem,żadnej filtracji,t...

Rośliny z biedronki

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8066
biedronka.jpg Rośliny lądowe, ale może kogoś zainteresuje jako zielona ozdoba mieszkania.

Statystyki

Ten temat przegląda 415 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570989
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 415 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.