Super glue - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Super glue

Liczba wyświetleń: 1955·Odpowiedzi: 4
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

26 maja 2006, 22:38 Super glue  (#1)  

Mam pytanie, czy super glue lub podobny klej po zaschnięciu zmienia właściwości wody?? Gdyż chcę zbudować filtr kubełkowy i nie wiem czy mogę użyć taki klej czy tylko sylikon akwarystyczny.

kermit88

26 maja 2006, 22:46 Re: Super glue  (#2)  

Tego typu kleje nie nadają się do klejenaia wodoszczelnych pojemników.
W kontakcie z wodą będą traciły swoje właściwości, a do wody, zapewne, będą wydzielać niepoządane substancje.

Kosek

steq Łódź

01 cze 2006, 14:42   (#3)  

Silikon średnio nadaje się do łączenia tworzyw sztucznych. Z czego chcesz zrobić ten filtr?
Użyj czegoś w stylu Poxipolu.

steq
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Łódź

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

01 cze 2006, 16:50   (#4)  

A Poxipol nie wydziela szkodliwych substancji do wody :?:

kermit88

steq Łódź

01 cze 2006, 20:29   (#5)  

Poxipol, Poxilina i inne tego typu wynalazki po związaniu są obojętne chemicznie.

steq
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Łódź

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

viv-super-pure-6.jpeg

Nowe akwaria ze szkła "Super Pure" marki ROTALA

Piotr Baszucki w Szkło i meble · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8713
viv-super-pure-6.jpeg Zapraszam do zapoznania się z zajawką dystrybutora: Z ogromną przyjemnością informujemy o poszerzeniu naszej marki ROTALA o AKWARIA SUPER PURE TANK :) AKWARIA SUPER PURE T...
5-110722-800x400.jpeg

Barwniak czerwonobrzuchy SUPER RED - Pelvicachromis pulcher

roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3708
5-110722-800x400.jpeg Pochodzenie: Afryka (Płd. Nigeria, Kamerun). Środowisko: W naturze zamieszkuje płytkie, wolno płynące lub stojące wody, porośnięte gęstą roślinnością. Akwarium powinno być bogat...
YouTube

Seachem Flourish glue - sposoby używania

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 21564
Film instruktażowy przedstawiający sposoby używania kleju Seachem Flourish Glue . Na filmie pokazane jest obsadzanie korzenia w akwarium różnymi gatunkami roślin oraz sposób na radzenie sobie z wypły...
super-2.jpg

Ludwigia mini sp. super red

roslinyakwariowe.pl w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 20628
super-2.jpg Odmiana czerwonolistnej ludwigii, idealna do naszczepienia na korzeniach imitujących drzewa. Czytaj więcej »
DSC_0029_3.JPG

CHIHIROS Super Jet Filter ES-150

zdybu w Filtracja · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 22547
Witam pare slow i wlasnych zdjec na temat filtra marki Chichiros. Kilka danych wedlug producenta: Filtr kubełkowy ze stali nierdzewnej do akwarium 30-60cm długości. Filtry należy stosować wyłącznie do...

Opti white czy Rotala Super Pure

tunajerzy w Szkło i meble · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 8001
Zamierzam kupić akwarium 360L i mam dylemat, co wybrać. W internecie nie znalazłem informacji, na temat różnic, wad i zalet. Jeżeli ktoś miał/ma doświadczenia z tymi zbiornikami, proszę o podzielenie ...

Ludwigia mini super red na dragonie

hyniks w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1642
Słuchajcie, Widuje w sieci zdjęcia Ludwigi na korzeniu. Moje pytanie - czy da się np: klejem, przymocować Ludwigie do dragonów i będzie ona żyła?

Super Nano Paludarium - MiniCompleteTank

Rfck w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1973
https://minicompletetank.com/products/pre-order-hand-glued-version-mini-complete-paludarium-tank.html Kto bierze :D ? https://cdn11.bigcommerce.com/s-9syi782j6k/images/stencil/1280x1280...

Filtr ADA Super Jet 150 wersja 2

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1623
jet.jpg Super Jet Filter ES-150 Ver.2 is new released Super Jet Filter ES-150 suitable for small aquarium tanks has been renewed to Ver. 2. The traditional stainless steel body remains the same. ...

Belka led 30cm super led CREE vs Chihiros RGB

krzysztof 5390 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 10074
Siemka ludziska chciałbym się was poradzić odnośnie oświetlenia do kostki 30x30x35 w stylu holenderskim uprawiane rośliny lilaeopsis brazilensis Alternanthera reinecki mini rotala orange juice rotal...

Statystyki

Ten temat przegląda 436 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571020
 •  Liczba wątków: 48815
 •  Użytkownicy: 36937

•  Najnowszy użytkownik: filip_lis

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 436 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.