Przygotowanie kostki lipowej - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Przygotowanie kostki lipowej

Liczba wyświetleń: 1786·Odpowiedzi: 3
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

22 kwi 2006, 12:01 Przygotowanie kostki lipowej  (#1)  

Witam,
czy przy robieniu dyfuzora z kostki lipowej i strzykawki trzeba w jakiś sposób przygotować drewienko? Np wygotować czy coś takiego? Czy biorąc pod uwagę wielkość kostki nie ma to żadnego wpływu na akwarium?

andzia

koplek Pszczyna

22 kwi 2006, 14:51   (#2)  

Ja uzywałem suchutkiego bloczka, obrabiałem go tak żeby idealnie pasował do ściętej strzykawki. Dopiero po zmontowaniu moczylem zwyjle ok. 2 dni :D
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

22 kwi 2006, 15:21   (#3)  

A jak doszczelniacie połączenie wężyk-strzykawka?

andzia

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
koplek Pszczyna

22 kwi 2006, 15:26   (#4)  

andzia napisał(a):A jak doszczelniacie połączenie wężyk-strzykawka?

Na "wcisk" :D Jak widać mam kawałek wężyka pneumatycznego więc jest on bardzo sztywny i nie rozciągliwy. Nie ma żadnych nieszczelności. Jeśli chcesz połączyć zwykłym wężykiem akwarystycznym to mozesz spróbować silikonem. Ja wole dobrać jakąś cieńszą rureczke albo sztywny wężyk :D

MOżna również użyć zestawu kroplówkowego zamiast strzykawki :wink: Tam jest już połaczenie i wężyk jest duzo cienszy niż taki akwarystyczny.
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

YouTube

Dyfuzor z kostki lipowej - pomocy

akwagumi w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2070
Witam. Zrobiłem dyfuzor z kostki lipowej. Prosiłbym o ocenę zrobionego dyfuzora oraz o umiejscowienie go. Ten filtr z prawej strony on jest tylko do rozpuszczania co2 żeby bąbelki nie uciekały do góry...

Podłączenie napowietrzacza i co2 do jednej kostki lipowej.

tom92 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6462
Witam, Proszę o poradę. Zamierzam podpiąć napowietrzacz i bimbrownie do jednej kostki lipowej za pomocą trójnika. Napowietrzacz włączać tylko na noc a bimbrownie mieć podpięta cały czas. Myślicie że t...

Co2 do kostki 35cm

mmax25 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 9958
Witam. Przegladam forum i zastanawiam sie nad CO2 do mojej kostki. Kostka dopiero zamowiona, roslinki beda malo i srednio wymagajace. Oswietlenie Chihiros Led crystal seria E 351. Na pewno nie chce b...

Drewniane kostki (np. do CO2)

enigma w Technika CO2 · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 5907
Używa ktoś z was drewnianych kostek np. jako dyfuzor dwutlenku węgla :?: Jeżeli tak to napiszcie jaką utrzymujecie intensywność i jakie jest stężenie CO2.

Statystyki

Ten temat przegląda 220 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570998
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 220 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.