opinie o filtrze - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

opinie o filtrze

Liczba wyświetleń: 2581·Odpowiedzi: 8
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

20 kwi 2006, 20:34 opinie o filtrze  (#1)  

jestem pierwszy raz na forum i moge palnąć gafe prosze o wyrozumiałość mam pytanie jaka jest opinia użytkowników na temat filtra aquatec 2206 chciałbym kupic produktu nikt znany nie zna a kupic w ciemno?

Andrzej A

02 maja 2006, 21:05   (#2)  

było gdzieś na forum, ale niewiele poszukaj 'aquatec'

MariuszK
Ranga: Początkujący

02 maja 2006, 23:47   (#3)  

dziekuje za tą odpowiedz znalazlem zgodnie z radą ale to nic mi nie wyjasnia, moze zapytam inaczej czy poza tetra fluvalem eheim sa jakies filtry godne polecenia w dobrej cenie :?:

Andrzej A

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dareq Warszawa

06 maja 2006, 00:02   (#4)  

Kup eheima dobry niezawodny a w razie czego dostępne części zamienne. Mam eheima ecco od ponad dwóch lat i działa bez problemów poza tym bardzo mądrze skonstruowany.
Pozdrawiam

dareq
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Warszawa

Marek Odrzywolski

06 maja 2006, 14:35   (#5)  

Witam.

dareq napisał(a):Kup eheima dobry niezawodny a w razie czego dostępne części zamienne. Mam eheima ecco od ponad dwóch lat i działa bez problemów poza tym bardzo mądrze skonstruowany.
Pozdrawiam

Andrzeju to jest zdaję się najlepsze wyjście. Zdaję się, bo wiem, że nie
chcesz dziurawić dna pod filtr komorowy.

Do Andrzeja: masz już te testy? Nieznajomość ilości azotu i fosforu, może
zniweczyć każde nawożenie mikro.

Marek Odrzywolski

07 maja 2006, 15:37   (#6)  

panie Marku testów jeszcze niemam ale nawóz podaje zgodnie z panska receptą czekam cierpliwie na efekty testy jeszcze musza poczekac filtr chyba bedzie ważniejszy ten co mam jest za słaby i juz nie upieram sie by pchac go do szafki tylko postawie za baniaczkiem tetre 700 do szafki to nie wejdzie za chiny

Andrzej A

Marek Odrzywolski

08 maja 2006, 06:30   (#7)  

Witam.

ANDRZEJ A napisał(a):i juz nie upieram sie by pchac go do szafki tylko postawie za baniaczkiem tetre 700 do szafki to nie wejdzie za chiny

Hmm... To nie jest dobre rozwiązanie. Ja bym zmienił szafkę i kupił
optymalny kubełek.

To może wpadnij to wypożyczę Ci testy lub zabierz ze sobą litre :D
wody z baniaka to po alchemikujemy :)

Marek Odrzywolski

08 maja 2006, 08:49   (#8)  

ale!!! tetra 700 to optymalny filtr do 180 a tą litre to moge wziąć i do ciebie przyjechac tylko napisz ile wziąc tej wody z akwarium zeby dobrze wyszły testy :lol:

Andrzej A

Marek Odrzywolski

08 maja 2006, 09:40   (#9)  

Witam ponownie.

ANDRZEJ A napisał(a):a tą litre to moge wziąć i do ciebie przyjechac tylko napisz ile wziąc tej wody z akwarium zeby dobrze wyszły testy :lol:

:D
Do testów starczy setka, ale w transporcie mogło by coś w niej przereagować,
lepiej zabrać więcej 0,5-1l. Napisz albo zadzwoń kiedy przyjedziesz, mam czas po 15.

Marek Odrzywolski

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Film Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1533
Hej Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
YouTube

Jak poprawić przepływ w filtrze hw 302.

manonegra13 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1994
Może się komuś przyda, a może już było, takie spostrzeżenie. Co o tym sądzicie? Wysłane z MI 8 Lite przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

Fossil Clear - opinie?

Oman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2436
Cześć, Na jednym z forów dot. akwarystyki morskiej znalazłem całkiem pozytywne opinie dot. tańszego zamennika Phosguard'a a mianowicie: Fossil Clear. Stosował ktoś? Cena całkiem przystępna a opis j...

Przepływ wody w filtrze

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1516
Witam czy ma ktoś używa filtrów Ikola Classic. Interesują mnie jeden z dwóch 250 lub 350 bardziej 350, tylko chodzi, o realny przepływ wody wiem, nieraz były tematy poruszane itd. ale chodzi o te dwa ...

Filtry Oase opinie recenzje

smart w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2580
Cześć, Podzielcie się swoimi opiniami na temat filtrów Oase.......

Filtr ro do nano akwarium - opinie

szkot w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2031
Chce uruchomić akwarium 25 litrów. Ma to być akwarium rafowe. Podmiany planuje robić 10% na tydzień, czyli około 2 litry na podmianę i może litr na dolewkę tego co odparuje. Z tego co się orientuje ...

Zapchane wężyki od napowietrzania w filtrze wewnętrznym

Rafal111 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1430
Mam ostatnio problem z filtrami wewnętrznymi i to kilka typów. Mają od zawsze podłączone wężyki napowietrzające na wylocie. Już powiększałem otwory, myłem filtry i wężyki i po kilku dniach mam zarośni...

Jak często wymieniać wkłady biologiczne w filtrze?

salava8 w Filtracja · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 15880
Cześć, zastanawiam się czy złoże biologiczne w filtrze w zbiorniku roślinnym trzeba co jakiś czas wymieniać? Czy pory mogą się zatykać? Wydaje mi się, że spotkałem się z takim zaleceniem producenta w ...

Opinie o filtrach RO

biju w Filtracja · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 11918
Witam Jestem zmuszony do zakupu filtra RO - przy kH 16 nie ma innego wyjści, PH7,4 Dawkowanie CO2 nic go nie rusza przy takim buforze i niestety słabo się ropuszcza Nie chcę inwestować zbyt duzych p...

Zeolit w filtrze

Aras21 w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5086
Cześć, czy wielkość zeolitu ma znaczenie w filtrze kubełkowym? Widzę że są różne średnice u tych samych sprzedawców i zastanawiam się czy lepszym rozwiązaniem jest jakiś mix - żeby dokładnie koszyk b...

Statystyki

Ten temat przegląda 161 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571007
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 161 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.