jestem pierwszy raz na forum i moge palnąć gafe prosze o wyrozumiałość mam pytanie jaka jest opinia użytkowników na temat filtra aquatec 2206 chciałbym kupic produktu nikt znany nie zna a kupic w ciemno?
dziekuje za tą odpowiedz znalazlem zgodnie z radą ale to nic mi nie wyjasnia, moze zapytam inaczej czy poza tetra fluvalem eheim sa jakies filtry godne polecenia w dobrej cenie
Kup eheima dobry niezawodny a w razie czego dostępne części zamienne. Mam eheima ecco od ponad dwóch lat i działa bez problemów poza tym bardzo mądrze skonstruowany.
Pozdrawiam
dareq napisał(a):Kup eheima dobry niezawodny a w razie czego dostępne części zamienne. Mam eheima ecco od ponad dwóch lat i działa bez problemów poza tym bardzo mądrze skonstruowany. Pozdrawiam
Andrzeju to jest zdaję się najlepsze wyjście. Zdaję się, bo wiem, że nie
chcesz dziurawić dna pod filtr komorowy.
Do Andrzeja: masz już te testy? Nieznajomość ilości azotu i fosforu, może
zniweczyć każde nawożenie mikro.
panie Marku testów jeszcze niemam ale nawóz podaje zgodnie z panska receptą czekam cierpliwie na efekty testy jeszcze musza poczekac filtr chyba bedzie ważniejszy ten co mam jest za słaby i juz nie upieram sie by pchac go do szafki tylko postawie za baniaczkiem tetre 700 do szafki to nie wejdzie za chiny
ale!!! tetra 700 to optymalny filtr do 180 a tą litre to moge wziąć i do ciebie przyjechac tylko napisz ile wziąc tej wody z akwarium zeby dobrze wyszły testy
ANDRZEJ A napisał(a):a tą litre to moge wziąć i do ciebie przyjechac tylko napisz ile wziąc tej wody z akwarium zeby dobrze wyszły testy
Do testów starczy setka, ale w transporcie mogło by coś w niej przereagować,
lepiej zabrać więcej 0,5-1l. Napisz albo zadzwoń kiedy przyjedziesz, mam czas po 15.
Oman w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2436
Cześć,
Na jednym z forów dot. akwarystyki morskiej znalazłem całkiem pozytywne opinie dot. tańszego zamennika Phosguard'a a mianowicie: Fossil Clear.
Stosował ktoś? Cena całkiem przystępna a opis j...
guzi75 w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1516
Witam czy ma ktoś używa filtrów Ikola Classic. Interesują mnie jeden z dwóch 250 lub 350 bardziej 350, tylko chodzi, o realny przepływ wody wiem, nieraz były tematy poruszane itd. ale chodzi o te dwa ...
szkot w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2031
Chce uruchomić akwarium 25 litrów. Ma to być akwarium rafowe. Podmiany planuje robić 10% na tydzień, czyli około 2 litry na podmianę i może litr na dolewkę tego co odparuje.
Z tego co się orientuje ...
Rafal111 w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1430
Mam ostatnio problem z filtrami wewnętrznymi i to kilka typów. Mają od zawsze podłączone wężyki napowietrzające na wylocie. Już powiększałem otwory, myłem filtry i wężyki i po kilku dniach mam zarośni...
salava8 w Filtracja· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 15880
Cześć, zastanawiam się czy złoże biologiczne w filtrze w zbiorniku roślinnym trzeba co jakiś czas wymieniać? Czy pory mogą się zatykać? Wydaje mi się, że spotkałem się z takim zaleceniem producenta w ...
biju w Filtracja· Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 11918
Witam
Jestem zmuszony do zakupu filtra RO - przy kH 16 nie ma innego wyjści, PH7,4
Dawkowanie CO2 nic go nie rusza przy takim buforze i niestety słabo się ropuszcza
Nie chcę inwestować zbyt duzych p...
Aras21 w Filtracja· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5086
Cześć,
czy wielkość zeolitu ma znaczenie w filtrze kubełkowym?
Widzę że są różne średnice u tych samych sprzedawców i zastanawiam się czy lepszym rozwiązaniem jest jakiś mix - żeby dokładnie koszyk b...
Statystyki
Ten temat przegląda 161 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571007
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 161 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej