Ok , uzyłem opcji szukaj żeby nie było że zostane zbesztany na samym początku
ale po przeczytaniu całej dłuuuuuuuuuuuugiej iliści postów jestem mniej mądry niz przedtem....
więc baniaczek 200L brutto
Podłoże : około 2,5 cm Floran Filtusa , reszta tak do 6-6,5 cm żwirek kwarcowy 1-3 mm
Oswietlenie 2x 30w(w planach dołożenie narazie 1x39w T5) 1x Philips Aquarelle, 1x Osram Sky Light + odbłyśniki.
Filtracja : Tetra EX 700
Flora :
Bacopa caroliniana
Cabomba caroliniana
Eleocharis acicularis
Hemianthus callitrichoides
Hemianthus micranthemoides
Myriophyllum aquaticum
Myriophyllum tuberculatum
Egeria densa
Fauna :
10 x Red Cherry
Nie stosowałem jeszcze żadnych testów...
akwarium ma jakiś miesiąc od jakiegoś 1,5 tygodnia ,Egeria ,Cabomba , bacopa i Myriophyllum tuberculatum puszczają mnóstwo
korzeni , reszta rosnie doskonale szczególnie sitowie i wywłócznik zielony oraz mały heniek..
poza paroma nitkami które wybrałem ręcznie , i zaczątkami krasnorostów przy deszczonicy na przyssawkach , ma całe mnóstwo glonów które są koloru białego , wyglądają jak małe parasolki i strasznie porosły bacopę nie mam większych problemów z glonami , zresztą moje
krewetki bardzo je lubia
i teraz pytanie jaki nawóz polecacie , czytałem , czytałem i czytałem o nawozach i jestem bardziej wygłópiony niz mądry wiem że mam niedobory ale naprawdę nie wiem co lać , wiem też że to kwestia indywidualna w każdym baniaku , ale może macie jakieś sprawdzone nawozy ( oprócz TMG

) które byście polecili na początek...
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.