Na jakim poziomie utrzymywać Fe?
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam.Akwa 100L b. mocno zarośnięte, obsada na 60L, oswietlenie 0,62W/litr. Na jakim poziomie (mg/l) utrzymywać Fe w zbiorniku?
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
Ja nie utrzymuje poziomu wyższego jak 0,3mg/litr. Zwykle mam poniżej 0,2; przy 0,5 miałem ataki nitek 
"idziemy dalej by być bliżej..."
-

koplek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Pszczyna
A ja często mam poziom 0.5 -0.8 i ani śladu po nitkach 
She sells sea shells by the sea shore. The shells she sells are surely seashells. So if she sells shells on the seashore, I'm sure she sells seashore shells 
-

MarcosB
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Małopolska
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
właśnie wyczytałem w pewnej książce, że poziom Fe powinien byc między 0,1-0,28mg/litr. Czy to prawda?
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
Powiązane tematy
Witam,
staram się w rozłożeniu na dzienne dawki lać do akwarium makro w proporcjach 10:2,5:15 NPK i Fe 0,35 . Jednak pod koniec dnia wszystkie testy mi dają prawie 0.
Fosforu dużo bo prawdopodobnie p...
Hej
Ktokolwiek zaobserwował jakim gatunkom roślin "szkodzi" węgiel w płynie ?
Oprócz Nurzańca :lol:
Szybkie pytanie.
Zalalłem wodą RO 20kg kamieni i zależy mi na jak najszybszym odkryciu uczy podnoszą GH czy są neutrealne. Po jakim czasie od zalania będzie już wiadomo jak podnoszą GH?
Witam
Mam mały problem :)
Po jakim czasie powinienem zacząc nawozić kostkę na shrimp sandzie ?
Klasycznie po ok. 2tygodniach ?
Po jakim czasie pojawiają się efekty nawożenia Fe, mikro makro elementami? Zakładając że stosuję odpowiednie nawozy i podaję roślinom to czego im brakuje. Po jakim czasie średnio można stwierdzić czy ...
Testy wody
GH - 11 test Zoolek
KH - 6 test Zoolek
pH - 6,5 test Tropical
temp -25 stopni
Z kalkulatora na zawartość CO2 wychodzi CO2 - 56,9ppm
CO2 podawane z butli wysokocisnieniowej przez ...
Witam!
Mam problem z żelazem i chciałem zapytać, którego nadmiar badz niedobór z pierwiastków blokuje wchłanianie przez rośliny żelaza. Dodam że azot i fosfor znikaja dosyc szybko obecnie utrzymuje n...
Witam
W końcu zaopatrzyłem się w test na żelazo - Rataja za 7 zł (całkiem przystępna cena). Zmierzyłem poziom Fe w moim nano holendrze i ku memu zaskoczeniu wyniósł on ZERO. Akwarium 21 litrów, ośw...
|