Zbieranie nieczystości z lustra wody
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witajcie,czy do filtra kubelkowego takiego co ma 2xwlot i 2x wylot (Aquael) mozna zastosować jakies urządzenie które zbiera drobne reztki roślin i nieczystości z lustra wody ? Widzialem kiedyś jakieś urządzenie które podobno temu służy ale zapomnialem jak sie nazywa. Proszę o pomoc.
Pozdrowienia
-
Tetti
●
To urządzenie to filtr powierzchniowy lub po ichniemu surface skimmer. Mam taki do aquaclear'a, ale widziałem także do kubełków.
-

apper
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
14 kwi 2006, 00:32
j.w
(#3)
I jak sie sprawdza ten surface skimmer ? jest sens go kupować ?
Pozdrawiam.
-
Tetti
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
skimmer jest bardzo dobry
-
tomy
●
potwierdzam.
ludzie myslą czasem że za pińć zł... będą mieli cacy akwarium.
śmiac mi się chce jak żałują 40zł na skimmer.
o to podstawa w utrzymaniu higieny w akwarium.
Pozdrawiam,
Bazyli
----------------------------------------------
Głupi mówi co wie, mądry wie co mówi! 
-

bazyli
●
Ja sobie kupilem Fluval Skimmer na allegro za (33+6przesylka=) 39 zl i poiwerzchnie mam jak lustro w lazience  rybki sie w niej przeglądaja  Mam go w eheimie 2015 i 126l  i wszytsko cacy. POLECAM 
-
drag91
●
Potwierdzam też mam skimera do eheima i działa bardzo dobrze od roku
Pozdrawiam
-

dareq
●
- Miasto: Warszawa
Powiązane tematy
Witam.
Mam pytanie odnośnie filtra z lampą UV Sun Sun CUP 807.
Czy wilgoć i woda gromadząca się w tubie ochronnej żarnika UV to normalne i bezpieczne zjawisko ?
Póki co testuję to urządzenie poza ak...
Hej
Fajnie wyjaśniono na filmie. Miłego oglądania. ?si=zh0luzDKReaYuWaT
Hej
Niestety po niemiecku, ale bardzo fajnie wyjaśnione. ?si=GrEbIMWNeOFZ0fp5
Cześć
Jak prawidłowo podłączyć wlot i wylot z filtra,aby cyrkulacja w akwarium była optymalna. Bardzo fajnie wyjaśnione. &t=?si=dd0papmD1itR6gNP
Pytanie do tych którzy maja taki wylot. Czy macie jakieś obserwacje, że kielichowy wylot znacznie ograniczył przepływ wody w filtrze? Chodzi mi o litry/h bo że siła strumienia na wylocie jest mniejsza...
Witam, czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy jeśli użyję w biotopie czarnych wód, wkład QUALDROP HexPure a chodzi o związki azotu,chce kontrolować poziomy NH4, NO2 i NO3, czy nie wyklaruje wody mi z garbn...
Dzień dobry
Ostatni etap filtracji RODI żywica umieszczona jest w przeźroczystej tubie. Po zakończeniu filtracji obserwuje cofanie wody z tego ostatniego modułu, tak że przez następne dwa tygodnie ży...
Cześć
Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...
Witam
Posiadam 112 litrowe akwarium. Jako filtracje to mam kubełek Eheim Professional 4+ 2271 ,od jakiegoś pół roku stosuje zeolit w filtrze który co 2,5 miesiąca wymieniam. Ostatnio czytałem na stro...
Witam czy ma ktoś używa filtrów Ikola Classic. Interesują mnie jeden z dwóch 250 lub 350 bardziej 350, tylko chodzi, o realny przepływ wody wiem, nieraz były tematy poruszane itd. ale chodzi o te dwa ...
|