Strona Karela Rataja - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Strona Karela Rataja

Liczba wyświetleń: 2376·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

05 kwi 2006, 12:09 Strona Karela Rataja  (#1)  

Witam
Strona Karela Rataja doczekała sie polskiej wersji jezykowej!

http://www.rataj-spk.cz/WWW_PL/index.htm
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

GP Krosno

05 kwi 2006, 13:16   (#2)  

Minęło pewnie 2 lata jak ukazała się błędna instrukcja wykonywania testu FOSKOL razem z produktem i dalej ponawiają błąd, tym razem na własnej stronie :( Według ich tłumaczenia przeprowadzania testu wyniki będą 10-krotnie zaniżone, co w przypadku fosforu ma duże znaczenie, np. przy 10 mg/l, test pokaże 1 mg/l, ponieważ do 1 ml wody akwariowej dolewamy 9 ml wody kranowej. No cóż 1mg czy 10 - mała różnica :?
Ma być 10 ml wody akwariowej. :!:
Po czesku jest dobrze. Swego czasu pisaliśmy o tym :)

GP
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Krosno

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Ciemna strona Aquascapingu

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3799
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości włączenia napisów z polskim tłumaczeniem,
1.jpg

025l (brak nazwy)-Kamil - Nowe zdjęcia strona 2!

kkobus1 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 77 · Wyświetlenia: 28110
Witam! Bardzo się cieszę, że w końcu i ja mogę pokazać swoje maleństwo. Dziś odebrałem paczuszkę z roślin akwariowych i od razu wziełem się do roboty :D Mam tylko nadzieje, że roślinom nic się nie sta...

samo Stare Dno Rataja????

Anonim 4156 w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1052
Zrobiłem restart mojej kałuży. Na dno poszło Stare Dno Rataja, a na wierzch żwirek z poprzedniego akwa, czyli biało-czarny grys... Roślinki po tygodniu zaczęły bąblować jak szalone, czego nie udało m...

Dywaniki akwaryjne od Rataja-ciekawe...

moonrider w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3864
Przeglądając stronę hodowli Karela Rataja natknąłem się na taką podstronę http://www.rataj-spk.cz/www_pl/rostliny/cd_rostliny/rostliny.htm po kliknięciu na zakładkę :"rośliny na przód akwarium" ...

[30l] Co zrobić z lewą stroną?

junkie89 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 811
Oto moje akwarium: http://i485.photobucket.com/albums/rr217/supposedjunkie89/IMG_3171pozm.jpg Zdjęcie mizerne, kiepski aparat :/ Przepraszam za brudną szybę. Po raz pierwszy...

strona producenta pH komputera Lajon

Majszczur w Technika CO2 · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1384
czy ktoś mógłby mi podać aktualną stronę producenta Lajona? jedyna strona, którą udało mi się znaleźć nie wiedzieć czemu nie działa :? http://www.tomaszek.opus.chelm.pl dziękuję, Magda ...

Czy ktoś może używa Dyfuzor CO2 Rataja ?

Krzysiek w Technika CO2 · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1063
Witam.. Zaciekawił mnie ten dyfuzorek. Można go rozebrać i wyczyścić jak Eheimowski tylko ciekawi mnie jak u niego z bąbelkami ? czy też są takie drobne jak Eheima ? Pozdrawiam

podłoże rataja?

platys w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2589
witam co myślicie o podłożach rataja.myślałem do mojego akwa 112 l dać aquaclay ground.czy dać na to jakiś substrat?lub taka kombinacja aquaclay stare dno i nowe dno.co o tym sadzicie?i ile litrów za...

Podłoża Rataja

Małpełusz w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1811
Witam mam u siebie w akwarium taką kombinację Stare dno i Aquaclay ground. Pytanie czy stosując te podłoża chodzi mi głównie o stare dno mogę wsadzać pod rośliny jakieś tabletki nawozowe czy kulki?Po...

Test Rataja na fosfor

M_Lo w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 772
Witam, czy ktoś używa testu Rataja na fosfor ? Czy jest to wiarygodny test ?

Statystyki

Ten temat przegląda 450 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 450 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.