hydrophila polysperma u mnie w akwarium jest od niedawna (około jednego miesiąca) i na początku było dobrze , ale teraz gubi szczytowe liście a w niższych robią jej sie dziury. Czy ktoś wie od czego[/b]
Umnie też tak było.Chciałem już ją wyrzucić,lecz na mijsca starych wyrastały nowe liście,owiele większe i bardziej zielone i teraz moja hydrophilia ma ok.7cm
Norek w Sprzątanie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2673
Dałem 2 dni temu 2ml fosforu i po 4 godzinach roślinie zaczeły stożki robić sie brazowe.Podczas zakładania akwarium nie dawałem żadnych nawozów roślina zrobiła to samo.Jeśli mogłby być to czegoś brak ...
nowluk w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1401
Witam serdecznie,
od tygodnia mam problem z liśćmi hygrophila polysperma. Na liściach pojawiają się plamy (co widać na załączonych zdjęciach) czy spotkaliście się z takim problemem?
W swoim akwarium...
mathias37 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 810
Witam,
Trochę danych:
150x40x40
2x54 T5
co2 z butli
temp 25
Bardzo dziwnie mi rośnie hygrophila polysperma,
Co o tym sądzicie?
Są to nowe roślinki po przycince, kolor różowawo-lekko brązowy,...
josom w Sprzątanie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2568
Mam problem z Hygrophilą, niektóre pędy rosną ładnie duże, nawet lekko czerwone, a inne skręcają się i maleją? Czego to może być niedobór lub nadmiar?
INFO O AKWARIUM:
112L, oświetlenie 3x20W, bim...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 217 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej