Atman DR-30 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Atman DR-30

Liczba wyświetleń: 974·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok

27 mar 2006, 20:05 Atman DR-30  (#1)  

Witam! Chyba niedługo wejdę w posiadanie tej oto nadstawki nad akwarium. Czy ktoś je ma? Czy starczą do akwa 25l. dla glossostigma, eleocharis, blyxa japonica Heteranthera Z.?

Patryś

Quzio Warszawa

31 mar 2006, 08:49   (#2)  

Ja mam od niedawna 2x Atmana DA-35 11W do akwa o szerokościach od 34-58cm i też jestem ciekawy jak się to oświetlenie sprawdzi przy bardziej wymagających roslinach.Obudowa bardzo estetyczna,aluminium - doskonale wygląda w stosunkowo niewielkich akwariach typu otwartego.Zastosowałem dwie nadstawki równolegle (akwarium zamówiłem specjalnie pod to oświetlenie koszt 35zł) aby światło padało równomiernie na całą powierzchnię.Cena DA-35 w Discus Zoo na ul.Radzymińskiej w Warszawie to 89zł.

Quzio
Ranga: Początkujący

Miasto: Warszawa

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Lampa akwariowa 13w Atman

tutusik w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1945
Witam. Kupiłem tą lampę akwariową Atman'a 13w http://www.allegro.pl/item487295616_mini_lampa_akwariowa_13w.html Tam świetlowka jest 13w 7200K, lecz ta świetlowka jest mega krótka. BYłem w sklepie z...

Wisząca lampa Atman DR

pawel_ok w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1119
Czy ktoś przerabiał lampę Atman DR na lampę wiszącą nad zbiornikiem? Odpowiedź jest prosta dwie dziury dwie liniki i wisi, ale.. Zastanawiam się czy nie będzie problemów z wypoziomowaniem lampy, b...

Lampa Hagen Glo T5 2x54W [121cm] a dwie belki Atman 120 cm

angelini2@wp.pl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1705
Które lepiej wybrać ?? Atman ma moc 2 x 30 czyli w sumie 120 W Akwarium 120x40x50 Doradźcie proszę

belka atman dr-38

Batmanka w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 1738
Witam, Zastanawiam się nad kupnem oprawy atmana na świetlówki kompaktowe,wchodzi tam kompakt 18W trzonek 2G11,macie może pomysły jaką świetlówkę zamontować i czy coś będzie na tym rosło np.mój trawn...

Atman DR-60 czy DR-80

Deeno w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1759
Mam pytanie o belkę oświetleniową Atman-a http://www.interzoo.sklepna5.pl/interzoo/miniaturki/112.jpg Moje akwarium ma 60 cm długości. Czy wystarczy mi belka o długości 60 c...

Atman 2*18w + 70W HQI

lukaszek1990 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1665
Witam, Czy można dołożycz do belki atmana dł 80cm jeszcze 70W HQI. Chcę zastosować takie rozwiązanie ponieważ uważam iż sam żarnik nie doświetli mi całego baniaka. Tylo jest mały problem, bo HQI be...

belka oświetleniowa ATMAN DR-60

ksniezka.bis w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2429
Witam, Posiadam akwarium 50x30x30 i chciała bym kupić do niego belke oświetleniową ATMAN DR-60, w związku z tym mam kilka pytan: 1) Czy jest mozliwośc regulacji, a właściwie zmiejszenia z 60 na 5...

Atman DR

Kowaljl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1376
No wiec mam pytanko czy przy tej belce sa doswietlone boki??? Wiadomo na akwarium o dlugości 60cm zakladamy atmana dr 60 ktory ma swietlowki 45cm co z bokami? Jak myslicie boki akwarium bardzo na tym ...

oprawa atman dr 100

Paweł_C w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1183
witam właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem oprawy oświetleniowej atman dr 100 ( prezent od żony=> lepsze rybki niż obce....) a że jestem totalnym laikiem a oprawa nie posiadała świetlówek ...

Statystyki

Ten temat przegląda 402 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570937
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 402 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.