Cena Microsorium pteropus - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Cena Microsorium pteropus

Liczba wyświetleń: 3046·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

27 mar 2006, 13:17 Cena Microsorium pteropus  (#1)  

Mam pytanie. Ile może być warta roślina Microsorium pteropus. Największe liście mają ok 45 cm długości, ciągle rosną nowe i większe, a od dłuższrgo czasu liście są potrójne. Jej szerokość to ok. 65 cm. Trudno policzyć ale liści może mieć 30 lub więcej. Nie mieści mi sie w 100 litrowym baniaku więc musze sprzedać.

Temat przesunięty. Tylko dlaczego napisałeś go w dziale glony :roll: . mod Diki

kalor

vasteq -=POZNAŃ=-

31 mar 2006, 15:52   (#2)  

ok 30zł

vasteq
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: -=POZNAŃ=-

Wspieram stronę kontem Premium

MarcosB Małopolska

31 mar 2006, 17:08   (#3)  

Wystaw na allegro napewno dadzą za nią wiecej niz 50 zł.
Moim zdaniem taki kolos jest SPORO WART!

Trzy lata temu kupiłem takie microsorium w zoologicznym i mam wrażenie ze było mniejsze od Twojego...a zapłaciłem 120 zł :)
She sells sea shells by the sea shore. The shells she sells are surely seashells. So if she sells shells on the seashore, I'm sure she sells seashore shells :)

MarcosB
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Małopolska

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

02 kwi 2006, 22:39   (#4)  

Taka cena by mi odpowiadała całkowicie. Dzieki za odpowiedzi. Mam nadzieje, że sie sprzeda. Podobno z korzeniem można podwoić wartość. Szkoda ze go nie przymocowałem.

kalor

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

237108303_2978939435653094_6487953328121468121_n.jpg

Problem z microsorium mini i windelov

bartekjazz w Rośliny · Odpowiedzi: 120 · Wyświetlenia: 57574
Witam serdecznie , mam problem z roślinami z tematu , na liściach pojawiły się i rozprzestrzeniają czarne plamki nie wiem co robić ( anubiasy też trochę żółkną ) . Nawożę K + potas firmy aqua art jedn...
microsorum-trident.jpg

Microsorum pteropus Trident

roslinyakwariowe.pl w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 23043
microsorum-trident.jpg Microsorum trident to przepiękna odmiana Microsorum pteropus o charakterystycznie powycinanych, najczęściej "trójpalczastych" liściach. Jest łatwa w uprawie i wykorz...
pter-1.jpg

Microsorum pteropus

roslinyakwariowe.pl w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 28520
pter-1.jpg Microsorum pteropus to azjatycka paproć wodna. Dorasta do 15-30cm. Sadzimy ją zaszczepiając na powierzchni kamieni i korzeni, gdzie tworzy... Czytaj więcej »

Jakiego pierwiastka nadmiar - Microsorium choruje

Mcj123 w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1680
Witam, Jak w temacie, od jakiegoś czasu mam problem z Microsoriami. Zaczęły chorować, nie rosnąć. Zdjęcia poniżej aby pokazać co się z nimi dzieje. Jestem przekonany, że coś ogranicza ich wzrost. Moje...

Microsorum pteropus - patela niedoborów na liściu?

Agamemnon w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2381
Witajcie, mam problem z Microsorum Pteropus. Robią mi się na nim brązowe plamki, ale nie są to te plamki od zarodników, tylko po prostu jest to w blaszce liściowej. Liście robią się u mnie żółte i po...

Microsorium co robić aby rosło ???

dylus w Sprzątanie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 32184
Witam .Jak w temacie zapytam co robicie takiego specjalnego że rosną wam microsoria .Ja już piaty raz próbuje i nic .Microsorium stoi w miejscu od ponad miesiąca puszcza gdzi nie gdzie małe szczepki n...

Microsorium Pteropus invitro

Spirrxd w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1592
Kupiłem microsorium in-vitro, malutkie roślinki. Według opisu sadzi się ją na korzenie i kamienie. A jak posadzić takie maleństwo? :shock:

Microsorium po przycince/na szczepkach zarodnikach

Pikacz196196 w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1229
Witajcie. Oto jak wygląda moje microsorium po całkowitej wycince liści po włożeniu do akwarium. Moge stwierdzić że liście dostosowują sie do nowych warunków i parametrów wodnych i rośnie bardziej zie...

Krewetki cena

Wristtech w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2896
Witam, zalałem kostkę ok 20 grudnia. Akwarium stało sobie bez obsady( za wyjątkiem ślimaków military helmet), bo zastanawiałem się co tam wpuścić. Ogólnie wybór padł na krewetki. Jednak ceny w moim ...

Mchy, Microsorium, Anubiasy

HaberPopp w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5105
Witam wszystkich. Planuję postawienie zbiornika 54l z roślinami wymienionymi w temacie tj. mchy, microzoria, anubiaski. Oświetlenie będą stanowiły 3 moduły aquaela 11W 6500K czyli ponad 0.5W/L. Nie b...

Statystyki

Ten temat przegląda 952 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570932
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 952 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.