Cena Microsorium pteropus
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Mam pytanie. Ile może być warta roślina Microsorium pteropus. Największe liście mają ok 45 cm długości, ciągle rosną nowe i większe, a od dłuższrgo czasu liście są potrójne. Jej szerokość to ok. 65 cm. Trudno policzyć ale liści może mieć 30 lub więcej. Nie mieści mi sie w 100 litrowym baniaku więc musze sprzedać.
Temat przesunięty. Tylko dlaczego napisałeś go w dziale glony . mod Diki
-
kalor
●
-

vasteq
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: -=POZNAŃ=-
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Wystaw na allegro napewno dadzą za nią wiecej niz 50 zł.
Moim zdaniem taki kolos jest SPORO WART!
Trzy lata temu kupiłem takie microsorium w zoologicznym i mam wrażenie ze było mniejsze od Twojego...a zapłaciłem 120 zł 
She sells sea shells by the sea shore. The shells she sells are surely seashells. So if she sells shells on the seashore, I'm sure she sells seashore shells 
-

MarcosB
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Małopolska
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Taka cena by mi odpowiadała całkowicie. Dzieki za odpowiedzi. Mam nadzieje, że sie sprzeda. Podobno z korzeniem można podwoić wartość. Szkoda ze go nie przymocowałem.
-
kalor
●
Powiązane tematy
Witam serdecznie , mam problem z roślinami z tematu , na liściach pojawiły się i rozprzestrzeniają czarne plamki nie wiem co robić ( anubiasy też trochę żółkną ) . Nawożę K + potas firmy aqua art jedn...
microsorum-trident.jpg
Microsorum trident to przepiękna odmiana Microsorum pteropus o charakterystycznie powycinanych, najczęściej "trójpalczastych" liściach. Jest łatwa w uprawie i wykorz...
pter-1.jpg
Microsorum pteropus to azjatycka paproć wodna. Dorasta do 15-30cm. Sadzimy ją zaszczepiając na powierzchni kamieni i korzeni, gdzie tworzy...
Czytaj więcej »
Witam,
Jak w temacie, od jakiegoś czasu mam problem z Microsoriami. Zaczęły chorować, nie rosnąć.
Zdjęcia poniżej aby pokazać co się z nimi dzieje.
Jestem przekonany, że coś ogranicza ich wzrost. Moje...
Witajcie,
mam problem z Microsorum Pteropus. Robią mi się na nim brązowe plamki, ale nie są to te plamki od zarodników, tylko po prostu jest to w blaszce liściowej. Liście robią się u mnie żółte i po...
Witam .Jak w temacie zapytam co robicie takiego specjalnego że rosną wam microsoria .Ja już piaty raz próbuje i nic .Microsorium stoi w miejscu od ponad miesiąca puszcza gdzi nie gdzie małe szczepki n...
Kupiłem microsorium in-vitro, malutkie roślinki. Według opisu sadzi się ją na korzenie i kamienie. A jak posadzić takie maleństwo? :shock:
Witajcie.
Oto jak wygląda moje microsorium po całkowitej wycince liści po włożeniu do akwarium. Moge stwierdzić że liście dostosowują sie do nowych warunków i parametrów wodnych i rośnie bardziej zie...
Witam, zalałem kostkę ok 20 grudnia. Akwarium stało sobie bez obsady( za wyjątkiem ślimaków military helmet), bo zastanawiałem się co tam wpuścić.
Ogólnie wybór padł na krewetki.
Jednak ceny w moim ...
Witam wszystkich.
Planuję postawienie zbiornika 54l z roślinami wymienionymi w temacie tj. mchy, microzoria, anubiaski.
Oświetlenie będą stanowiły 3 moduły aquaela 11W 6500K czyli ponad 0.5W/L. Nie b...
|
|