Identyfikacja krewetki - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Identyfikacja krewetki

Liczba wyświetleń: 1967·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
koplek Pszczyna

25 mar 2006, 16:58 Identyfikacja krewetki  (#1)  

Witam :D
Czy ktoś mi napisze co to za krewetka :?: Dodam od siebie tyle że osiągają max 2,5 cm i zmieniają barwy- zwykle bezbarwne, czasem czarne, niebieskie, zielone, różowe, żółte.

www.imprecis.com/abc/krewetka1.jpg

www.imprecis.com/abc/krewetka2.jpg
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

25 mar 2006, 20:10 Re: Identyfikacja krewetki  (#2)  

Piotr (koplek) napisał(a):Witam :D
Czy ktoś mi napisze co to za krewetka :?: Dodam od siebie tyle że osiągają max 2,5 cm i zmieniają barwy- zwykle bezbarwne, czasem czarne, niebieskie, zielone, różowe, żółte.

www.imprecis.com/abc/krewetka1.jpg

www.imprecis.com/abc/krewetka2.jpg

Witam
Prawdopodobnie Caridina cf. babaulti .
Najlepiej Piotrze jak zadasz te pytanie na forum krewetkowym : http://www.krewetki.tvkg.net/index.php
tam na pewno Ci odpowiedzą dokładnie co to za gatunek!
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

koplek Pszczyna

26 mar 2006, 11:58   (#3)  

Witam
Tak też zrobię :D
Sprawdzałem na http://www.wirbellose.de/ i mógłbym przypasować moim krewetkom kilka nazw gatunkowych :?
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

1625319620024.jpg

Identyfikacja - robaki w akwarium

Wątek wspólny w Zwierzęta · Odpowiedzi: 114 · Wyświetlenia: 198120
Witam Niedawno zauważyłem w akwarium półcentymetrowe różowe robaki o średnicy około milimetra.Występują one na powierzchni podłoża i roślin trawnikowych. Gdy zostaną porwane przez prąd wody mocno się...
YouTube

Nagle padające krewetki

ZUREK w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3113
Dzień dobry, witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post. W akwarystyce również początkujący. Generalnie mam taka sprawę z krewetkami Red Cherry. A więc kilka tygodni temu ( podajrze początkiem s...
uploadfromtaptalk1418059585185.jpg

Choroby ryb - identyfikacja i leczenie

Identyfikacja w Zwierzęta · Odpowiedzi: 530 · Wyświetlenia: 430466
W tym wątku wklejamy zdjęcia przedstawiające choroby ryb np: nicienie, posocznica, otłuszczenie, ospa - pomagamy w identyfikacji i leczeniu.
20250410_203113.jpg

Identyfikacja: ślimaki w akwarium

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 70270
slimaki.jpg Na zdjęciach: Clea helena (Anentome helena) Apple snail (Pomacea diffuse) Brotia (Brotia pagodula) Blue turbo snail (Celetaia persculpta) Nerite snails (Neritina natalensis sp.) Dusky N...
20250331_173830.jpg

Krewetki Amano a atakowanie żywych ryb

Hagar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 13057
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
Photo_2025-03-24 20_12_33_182.JPG

Żyjątka w podłożu -identyfikacja

pimfreda w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3048
Dzień dobry, chyba mogę się nazwać akwarystą ponieważ od urodzenia, a mam 49lat mam akwarium ale to co wczoraj zauważyłem w akwarium holenderskim z rzesza krewetek i kilkoma gupikami mnie totalnie zas...
ebc24ef2-7957-434f-be11-c40249a92ffd.jpeg

Chore krewetki

bluvel w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5249
Cześć, wiecie może co dopadło moją krewetkę? Od wczoraj problem został zauważony - mimo tego, jak martwo wygląda, żyje. Rusza wąsikami i co jakiś czas próbuje zmienić pozycje. Niestety pływać nie pot...
20250129_100202.jpg

Ciąża krewetki

Ali2121 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6757
Cześć jeśli mój wątek się gdzieś dubluje to z góry przepraszam. Mam pytanie moja krewetka neocardina red cherry zaciążyła i ma tak dużą ilość jajeczek pod ogonem że mam wrażenie, iż te wypadną. Czy je...

Preis Carley (Coly) a krewetki

bluvel w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5854
Cześć, w moim akwarium prawie na pewno zawitały pasożyty. Póki co u jednej z rybek gupika endlera (samicy) są widoczne objawy - wychudzenie, mimo apetytu, czerwone skrzela i glutowate odchody. Parame...

Litraż dla krewetki filtrującej

Valeska w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4263
Witam wszystkich :) Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...

Statystyki

Ten temat przegląda 348 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 348 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.