Philips Aquarelle-jaki statecznik? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Philips Aquarelle-jaki statecznik?

Liczba wyświetleń: 796·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok
ramirez2005
Witam Zamowilem sobie taka swietlowke 15w i posiadam zwyklz statecznik z zaplonnikiem.Bedzie dzialalo albo Aquarelle wymaga elektroniki?

ramirez2005

21 mar 2006, 12:38   (#2)  

Nie wymaga elektroniki. Może byc zwykły indukcdyjny statecznik ze starterem.
Lepszy by był ten elektroniczny bo ma większą częstotliwość (świetlówka tak nie miga jak przy zwykłym stateczniku), ale nie musi być. U mnie jeden philips aquarelle chodzi na elektronicznym a drugi na zwykłym i jest ok.pzdr

100>P Piotr Stochmal
Ranga: Znający temat

Miasto: Lipno

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

solar_lux_26w-600x600.jpg

Solar Duo boy a żarówka philips

Lexus w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2761
Witam, niestety ominęło mnie ostatnie parę lat w akwarystyce i średnio orientuję się w oświetleniu LED. Po kilku latach przerwy oodkopałem i postawiłem 08.11.2022 zbiornik 45l (50x30x30) Posiadam lamp...

Jak podłączyć statecznik Osram QTP-OPTIMAL

Olencjusz w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1750
Witam chce podłączyć 2 świetlówki 15W a po prawej stronie statecznika jest 6 dziurek a kabelków od świetlówek jest 8, czy mógłby mi ktoś pomóc jak to podłączyć. z góry dzięki ps. wrzucam zdjęcie troch...

Stabilizator lm350 - jaki rezystor wybrać do akwarium?

maro81 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3837
Witam.Chcialbym zmienic w belce stabilizator z lm317 na lm350.Jaki rezystor dobrac do tego,moze macie jakis schemat podlaczenia tego,chyba ze jest taki sam co do lm317.

Retrofit Aquael - diody na jaki prąd?

Anonim 59387 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2105
Witam, Chciałbym zapytać, może ktoś wie, na jakie zasilanie są diody wykorzystane w Aquael Retrofit ? Wiadomo cała lampa jest na 230V, ale chodzi mi o diody. Czy diody też na takie napięcie są, czy pr...

Czy dobry statecznik ?

Badman w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1810
Chcę do akwarium 112 l dodać dodatkowego światła przy użyciu świetlówek, wybór padł na statecznik Philips HF-S 224/39 TL5 II http://www.lighting.philips.pl/prof/osprzet-oswietleniowy/s...

Uszkodzony statecznik?

vieri w Oświetlenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3028
Witam, mam lampę 4x24w która w orginale chodziła na dwóch chińskich statecznikach 2x24w razy dwie sztuki. Po jakimś czasie przestała świecić. Wymieniłem stateczniki na jeden 4x24w,wszystko ładnie chod...

Statecznik 2x54 pomoc w podlaczeniu

zeciak87 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1656
Witam posiadam statecznik 2x54w ale nie moge sobie poradzic z podłączeniem go świetlówki podłączyłem wg schematu ale mam problem gdzie podłączyć zasianie Pomoże ktoś

Statecznik Elektroniczny 2x36w do świetlówek 18w

fullkazik w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1978
C Czy da rade podpiąć statecznik elektryczny 2x36w do świetlówek 18w , 2 lub 4 . J ak bedzie wygladał schemat ? :D

Jaki zestaw świetlówek 2x15W T8 do 60L?

zbojmadej w Oświetlenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 5606
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Akwarium posiadam, a w zasadzie posiadałem od nie pamiętam kiedy, ale dopiero jakieś 4lata temu zacząłem interesować się tym na poważnie i wiele rzeczy z przypły...

Jaki driver led - gdzie kupić

tomeksup w Oświetlenie · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 5165
Miałem pt4115 z allegro. Jednak po przekroczeniu 800mA ulega zniszczeniu. Potrzebuję czegoś do czego podłączę ledy 5W i ściemniacz. Gdzie szukać ? Dodam, że chciałbym regulować ampery w przedziale 8...

Statystyki

Ten temat przegląda 428 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 428 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.