hodowla emersyjna od czego zacząć jak zrobić itp.?pomocy:( - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

hodowla emersyjna od czego zacząć jak zrobić itp.?pomocy:(

Liczba wyświetleń: 4098·Odpowiedzi: 5
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
witam jak narazie nie mam zielonego pojęcia o hodowli emersyjnej ale bym chciał zacząć hodować w ten sposób roślinki i bym prosił o jakąś stronke gdzie jest wszystko opisane oraz żebyście wy mi powiedzieli .... i jakie roślinki się nadają do hodowli emersyjnej ? które później posadze w akwarium i nie zgniją ? prosze o pomoc :wink:jakie podłoże , ile cm wody ,co jaki czas dolewać wode ? czy wode lać po roślinkach , co jaki czas dolewać wode ?mile widziane fotki waszych upraw oraz projektów , czy czymś nawozić ? sadzić młode roślinki czy może stare?wode z kranu czy z filtra RO? :wink:

pascal

16 mar 2006, 18:13   (#2)  

i jeszcze jaka wysokość szerokość i długość ? :wink:

pascal

Bartek Oleśnica

16 mar 2006, 19:23   (#3)  

Bartek
Ranga: Znający temat

Miasto: Oleśnica

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

18 mar 2006, 09:39   (#4)  

już wszystko zrobiłem tak jak było napisane na pewnej stronie ale w moim paludarium jest cały czas zimno , woda też jest zimna :/ co zrobić ?

pascal

miecho_i Ksawerów k/Łodzi

18 mar 2006, 16:50   (#5)  

ogrzewać :)

grzałka z termostatem do wody i po sprawie

uszczelnienie całej konstrukcji

jesli masz lampy wewnątrz to tez dobrze nagrzeją
['] Ewcia

miecho_i
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Ksawerów k/Łodzi

KG5 Poznań

21 lip 2006, 11:48   (#6)  

pascal napisał(a):już wszystko zrobiłem tak jak było napisane na pewnej stronie ale w moim paludarium jest cały czas zimno , woda też jest zimna :/ co zrobić ?

mozesz powiedziec wedlug jakiej stronki rzuc link:) tez jestem poczatkujacy i chcialbym sie dowiedizec are rzeczy
porzdrowka

KG5
Ranga: Początkujący

Miasto: Poznań

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Film Czym i jak sklejać aranżacje.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1813
Hej Film po niemiecku. Stefan z Liquid nature omawia i pokazuję czym i jak sklejać aranżacje. ?si=d04rmcLbowIe36gq
YouTube

Film Josh SIM - jak zbudować aranżacje z korzeni

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1546
Hej Ciekawy film. ?si=InoiqtMwe3iEi6uE
YouTube

(Film) Jak się ocenia akwaria konkursowe

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1208
Hej Oczywiście po niemiecku 😁. ?si=54kgAaHsIFw6r6SJ
YouTube

Jak skleić aranżację księżycową - mini moon gate

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4458
Zapraszam do obejrzenia.
YouTube

Jak to się robi w Liquid Nature - filmy

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1811
Witam Można zrobić film długi ale jest w nim wszystko co do tej pory firma Oase przedstawiła w tych 5 odcinkach. Tak więc jeśli macie wolne 40 minut to zobaczcie jak to się robi w Liquid Nature. Ed...
YouTube

Jak produkowane są rośliny Aquafleur

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1512
Zapraszam do obejrzenia. Straszne tylko te rozdziawione miny ;p
YouTube

Jak wzmocnić działanie kleju SuperGlue

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 9332
Klej cyjanoakrylowy w połączeniu z sodą oczyszczoną daje mocne połączenie, ale z dodatkiem grafitu -wg autora filmiku - jest jeszcze mocniejsze. Niektórzy eksperymentują też z innymi dodatkami np. wat...

Jak wyczyścić stary korzeń z glonów?

Wawzy w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 20731
witam, wzbogaciłem się o korzeń z drzewa tekowego sporych rozmiarów waga około 8kg korzeń był już akwarium i jest tonący, jednak na jego powierzchni zauwazyłem glony, i tu moje pytanie jak go odkazić...

Jak przymocowac roslinki do dna

kapek98 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 7736
Witam! Mam problem, a mianowicie wypadają mi roślinki, z których mam plan zrobić trawnik.Chce dowiedzieć się czy mogę je przymocować do dna za pomocą zszywaczy czy macie inny lepszy pomysł?

Jak preparować korzenie i gałęzie?

Amelka7 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 35515
preparowanie2.jpg Zapraszam do zapoznania się z moim opisem procesu preparowania korzeni i gałęzi w celu wydobycia faktur, usłojenia oraz zwiększenia trwałości i dezynfekcji przed umieszczeniem mate...

Statystyki

Ten temat przegląda 360 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570985
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36931

•  Najnowszy użytkownik: grzegorz_gąsior

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 360 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.