Kosiarki obgryzaja mi glony i przy okazji mech - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kosiarki obgryzaja mi glony i przy okazji mech

Liczba wyświetleń: 1954·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
witam jestem po restarcie baniaka i ruszylem z holendrem nie dlugo bedzie 3 tydzien. po 14 dniach wrzucilem rybki i moje kosiarki robia porzadki mam pytanie i problem zarazem moja cudowna kupkę mchu jawajskiem pokrył krasnorosty w sumie kosiarki zrobilym z tym porzadek ale z mchu pozostaly mi praktycznie same lodyzki i teraz ciagle tam cos skubie obawiam sie ze nic z tego mchu nie zostanie. mam dodatkowe pytanko czy powinnienem po 17 dniach zrobic pierwsza podmianę czy jeszcze sie wstrzymac. Moj baniak 112L

baku

Zobek Gliwice

11 mar 2006, 20:26   (#2)  

Co do kosiarek to nie dziw się, że obgryzają ci mchy. Wiele ludzi ma ten problem ( w tym i ja miałem). poszukaj coś na ten temat w dziale zwierzęta w akwarium roślinnym

Zobek
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gliwice

GP Krosno

12 mar 2006, 10:52   (#3)  

Może to nie Crossocheilus Siamensis, ale są fałszywe :?: :(

GP
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Krosno

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zobek Gliwice

12 mar 2006, 11:19   (#4)  

GP napisał(a):Może to nie Crossocheilus Siamensis, ale są fałszywe :?: :(

z tego co ja wiem to fałszywe kosiarki nie jedzą roślni tylko drobne żywe organizmy :?
O oby dwóch gatunkach można przeczytać nahttp://www.akwafoto.pl
:arrow: Kosiarka prawdziwahttp://akwafoto.pl/baza.php?view3=gatunek&gat=00091
:arrow: kosiarka fałszywahttp://akwafoto.pl/baza.php?view3=gatunek&gat=00360

Zobek
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gliwice

12 mar 2006, 18:42   (#5)  

nie no na bank to jest kosiarka normalna glonożerna

baku

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Suchy mech - aktywacja :)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3407
Zapraszam do obejrzenia,
YouTube

Pomoc przy wyborze roślin do delikatnej zmiany aranżu

CcxcC w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 878
Witam Moja aranżacja przez dłuższy czas jest taka sama, chciałbym w niej coś zmienić, ale nie cały aranż gdyż nie mam czasu na zrobienie wszystkiego od nowa. Tak o to wygląda zbiornik : http://www.a...

Pomoc przy 160 litrach

xlow w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6477
Witam. Przymierzam się do uruchomienia akwarium 100x40x40. Na razie żongluję korzeniami i kamieniami, szukam jakiegoś fajnego ułożenia. Z przodu planuję plażę. Na korzenie trochę mchu, microsorium, H...

Mech z lasu do akwarium?

kamilgalas0 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3546
Witam mam pytanie czy taki mech można dać do akwarium ? IMG_20170423_130321.jpg IMG_20170423_130308.jpg

Pomoc przy doborze roślin akwarium 112l

WolfuxD w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2786
Witam zakładam 2 akwarium i chciałbym prosić o poradę w doborze roślin, to ma być akwarium całkowicie złożone z roślin 1 planowych tzn nisko rosnących. Myślałem nad takimi roślinami jak : Hemianthus ...

Mech na kokosie czym zamocować?

Rozrabiak w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2515
Witam, Mam połówkę kokosa i chcę zamocować na niej mech. Można przywiązać żyłką, jednak chcę tego uniknąć. Jak inaczej można zamocować mech na kokosie? A przy okazji, jak mocujecie monte carlo na kam...

45 L ''Iwagumi'' - Pomoc przy ożywieniu aranżacji

MichauD w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 2914
Witam , na początku grudnia postawiłem sobie ''akwariuma'' chodziło za mną iwagumi... na sucho aranżacja nawet mi się podobała, ale po czasie doszedłem do wniosku że to nie jest do końca to.... Może M...

Sugestie, pomoc przy aranzacji

Martin206 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2849
Witam Poproszę o jakieś opinie ułożenia kamieni w baniaku 120x40x50 OW. Styl Iwagumi. Tło nie lepszy wybór będzie na kolor czarny lub niebieski? Podłoże będzie czarne.

Mech ogrodowy w paludarium

witek2159 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2163
Witam zrobiłem sobie mały eksperyment mianowicie : dziś włożyłem mech z ogrodu do mojego małego paludarium po to aby zaaklimatyzować go w wysokiej wilgotności po to by potem móc go włożyć do akwarium ...

Pomoc przy aranżacji

arek1ap w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1683
Witam, czytałem sporo na temat aquascapingu, ale jakoś moje aranżacje nie mają wyrazu :( Dlatego zwracam się do Was o pomoc. Zbiornik 200l(obniżony o 5cm styropianem) IMG_20141121_201002.jpg Planowa...

Statystyki

Ten temat przegląda 449 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 449 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.