Słownik na forum[tylko komentarze]
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Aloo
NIE  normalnie nie mogę  HETKA rozlożyła mnie na łopatki .
Chyba są gdzieś granice infantylnej neologizacji  jak tak dalej pójdzie to na te wszystkie hetki , crypty, amazki ,valcie ,glosie,altenki,backi, ceratki ( a gdzie ryby  )zabraknie miejsca i trzeba będzie chyba coś skasować , ciekawe co
Hetka.........no nie
-

Grzegorz Geming
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Poznań
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Grzegorz Geming napisał(a):Aloo Hetka.........no nie
Witam
Jest Glosia to może byc i Hetka choć ja bym wolał Heterka 
Pozdrawiam Jacek Pawłowski
-

Jacek Pawłowski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Grzegorz Geming napisał(a): Hetka.........no nie
chyba jeszcze kolego mało wiesz. Spotkałem się już kilka razy z takim określeniem Heteranthery. Jest Heniek, Glosia to nie wiem dlaczego dziwne dla Ciebie jest określenie hetka? To określenie zostało użyte właśnie w słowniku żeby "nowi" wiedzieli o co chodzi, więc "o co kaman?"  prosze oto jeden z wielu postów na którym użyto określenia- hetka
https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... ight=hetka
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
Moja mama nie znajac kiedys dobrze nazwy tego gatunku uzywala nazwy "hetera" i uzywamy jej w naszych rozmowach do dzisiaj
Ale Grzegorz ma racje..nie mozemy swirowac na maksa 
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Piotr Baszucki napisał(a):Moja mama nie znajac kiedys dobrze nazwy tego gatunku uzywala nazwy "hetera" i uzywamy jej w naszych rozmowach do dzisiaj  Ale Grzegorz ma racje..nie mozemy swirowac na maksa 
Piotrze. Spotkałem się z takim określeniem więc postanowiłem je umieścić w tym słowniku a to chyba dobrze, że się interesuje sprawami forum? Myśle, że wogóle nie powinno być tego posta. Jak chcecie mogę usunąć tą "hetke" ze słownika i nie będzie się czego czepiać. Pozdrawiam
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
Na razie wrzucajcie wszystkie pomysly gdyz jest to wersja robocza i robimy "burze mozgow", jak przyjdzie do ustalenia jednolitego slownika, usuniemy rzadziej wystepujace neologizmy.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Powiązane tematy
Weekend...woda już po podmianie, wszystkie roślinki przycięte, szybki poczyszczone, można powiedzieć baniaczek dopieszczony...no tylko siąść i oglądać... Aaaa jeszcze tylko jedna zwartka mi przeszkadz...
Witam,
- Akwarium 112L na jałowym + substrat podżwirowy. Zalane ponad 6 tygodni temu. Brak ryb i innych żywych stworzeń.
- 3700lm białe, niebieskie, czerwone.
- co2 ok. 40 (gazowałem nitki)
- filtr u...
Dzień dobry. Proszę o pomoc doświadczonych akwarystów:
Stan obecny:
Akwarium 125l od 18 miesięcy. Podłoże z ziemi oraz na to źwir czarny. Obsada ryb duża, roślin mało. Nie nawożę niczym. Bardzo dob...
1. 120x50x50- 300 litrów
2. Lampa LED SKYLIGHT Hyperspot L, 8 godzin świecenia
3. Co2 butla z elektrozaworem
4. Podłoże Aqua Soil Amazonia ADA , ADA Power Sand Advance
5. Filtr Eheim Professionel 3 12...
Witam,
Postanowiłem założyć pierwsze akwarium. Jako że mam zerowe doświadczenie w tej dziedzinie chciałem się zapytać was akwaryści o parę rzeczy.
Na chwilę obecną chciałem stworzyć akwarium w stylu i...
https://www.miamiherald.com/news/health-care/article240701886.html
Hej! Jestem nowy na forum więc na wstępie przedstawię się swoim pierwszym zbiornikiem. Mam też do niego kilka pytań - jeśli cały mój wątek lub pojedyncze pytania powinny trafić do innego działu to z g...
Cześć,
jak czas (4-5 miesięcy) temu wyszły u mnie plechowate "glony", które zidentyfikowałem jako sinice. Była to zielonkawa (ale nie niebieskawa) mazio-plecha. Mimo porastania w górnych czę...
Witam
Akwarium to 112L o standardowych wymiarach 80x35x40. Jest to drugi start ponieważ za pierwszym razem całkowicie przegrałem walkę z sinicami. Stare gąbki i wkłady do filtra zostały wywalone, a n...
Witam akwarium 72l mam już 3 miesiące wszystko było pięknie i się zaczęło Roślinki rosły i rosną nie można powiedzieć, że nie ale zaczęły mi marnieć trochę się rozpuściło teraz część się robi przezroc...
|
|