Filtrus floran itd... - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Filtrus floran itd...

Liczba wyświetleń: 7770·Odpowiedzi: 11
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Wygląd listy:
chmielu00000 wrocław

05 mar 2006, 21:38 Filtrus floran itd...  (#1)  

Witam.Jestem z wrocka i mam takie pytanie.Gdzie można dostać floran w cenie poniżej 17 zł (taka cena jest w tesco).Szukam też czarnego żwiru w cenie poniżej 10 zł za 1,5 dm.Wie ktoś coś może gdzie to można dostać we wrocku???Floran miał pojemnośc 4 litrów.Dzięki wielkie.

chmielu00000
Ranga: Początkujący

Miasto: wrocław

MarcosB Małopolska

06 mar 2006, 15:02   (#2)  

W sklepie internetowym www.zoosfera.pl jest za 9 zł 80 gr!!!

Ja u nich zamawiam dosłownie wszystko bo są NAJTAŃSI :)
POLECAM
She sells sea shells by the sea shore. The shells she sells are surely seashells. So if she sells shells on the seashore, I'm sure she sells seashore shells :)

MarcosB
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Małopolska

07 mar 2006, 00:01   (#3)  

Florana po 14 zeta za paczke kupowalem w Astrze na parterze przy ul Horbaczewskiego. Nie mylic ze stoiskiem na pietrze.

Mriusz

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
ArS Szczecin

07 mar 2006, 10:45   (#4)  

MarcosB napisał(a):W sklepie internetowym www.zoosfera.pl jest za 9 zł 80 gr!!!

Ja u nich zamawiam dosłownie wszystko bo są NAJTAŃSI :)
POLECAM

A jak z realizacją zamówien? Jak długo trzeba czekać itp?
"Nie ważne ile masz, ważne ile Ci brakuje..."
Pozdrawiam
Artur
www.akwapasja.pl

ArS
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Szczecin

MarcosB Małopolska

08 mar 2006, 21:30   (#5)  

ArS napisał:

A jak z realizacją zamówien? Jak długo trzeba czekać itp?

3-5 dni na paczke do domciu.

Zazwyczaj na następny dzień dzwoni do mnie własciciel(chyba) i potwierdza zamówienie, jeśli czegoś nie ma to dzwoni i pyta czy chce realizować zamówienie, co jest bardzo konkretnym zachowaniem...
Ostatnio juz nie dzwoni bo chyba mnie znają a paczke dostaje zazwyczaj w 2-3 dni.

Na Twoim miejscu zadzwoniłbym i poprosił o szybką wysyłkę jeśłi bardzo Ci zależy na czasie,spytałbym również kiedy najszybciej możesz to dostać.

Ogólnie bardzo polecam FLORAN, Eleocharis rośnie mi w nim jak wariat !!!
She sells sea shells by the sea shore. The shells she sells are surely seashells. So if she sells shells on the seashore, I'm sure she sells seashore shells :)

MarcosB

maciekplastek

30 kwi 2006, 18:12   (#6)  

chce zastosowac sam floran w moim akwa , ale wiem że zmienia on parametry wody , a gdyby tak dodać na sam spód torf granulowany który zakwasza i zmiękcza troche wodę i na to floran czy byłaby szansa ,że niezbyt korzystne właściwości floranu byłyby przez torf neutralizowane :?:

maciekplastek

maciekplastek

02 maja 2006, 09:56   (#7)  

przepraszam ,że dwa posty pod rząd pisze , ale mam jeszcze pytanie , otóż którego ze specjalistycznych podłoży dla roślin nie trzeba przykrywa warstwą żwirku i który nie ma zaraznem niekorzystnych właściwości jak np. floran i ma cimny kolor ?? Wiem ,że takie są np. podłoża ADy , ale niestety dlamnie są troche za drogie ...

maciekplastek

MarcosB Małopolska

03 maja 2006, 00:49   (#8)  

Słuchaj nie wiem kto naopowiadał Ci takich bzdur ale FLORAN nie zmienia własciwosci wody. mam podłoże w akwa 100% składające sie z Floranu.

Jak masz wątpliwosci to zadzwon do MHK.

MarcosB

maciekplastek

03 maja 2006, 07:28   (#9)  

nikt mi nie opowiadał tych bzdur , ale już ponad dwa miesiące czytam i przewracam to forum dzień w dzień i już takich opinii o floranie sporo zauważyłem , ale i tak go kupie , bo niegdzie nie moge znaleść ciemnego żwirku u mnie ... pozdrawiam

maciekplastek

kresone Świętochłowice

03 maja 2006, 13:56   (#10)  

w internetowych sklepach teraz sie nie da kupić floranu poniewarz mhk ma przerwę w produkcji trwa to już jakiś miesiąc, i nie wiem jak długo jeszcze

kresone
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Świętochłowice

filip Łomianki/Warszawa

06 maja 2006, 13:34   (#11)  

MarcosB napisał(a):Słuchaj nie wiem kto naopowiadał Ci takich bzdu

To nie do końca sa bzdury - u mnie przez długi czas notorycznie wzrastała twardość ogólna i węglanowa właśnie za sprawą Florana. Zresztą na forum znajdziesz sporo postów potwierdzających to o czym piszę. Z tego co wiem, to Filtus jako firma nie do końca ma wgląd na to co dostaje od żwirowni stąd trafiają się do handlu trefne podłoża. Podobny problem miał ktoś na tym forum ze zwykłym żwirem który mial pozostac obojętnym a było inaczej. Jako, że zakupił sporą ilość, pechowiec trochę sie zirytował i złożył reklamacje która została uwzględniona - wówczas padło tłumaczenie z problemami ze zwirowią. Nie twierdze ze wszystkie podloża są ble, ale fakt jest faktem ze się zdażaja buble.
Zarys aranżacji w 375 l ;)

filip
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Łomianki/Warszawa

Kansol Bydgoszcz

06 maja 2006, 14:50   (#12)  

Kiedys zrobiłem test.
Wsypałem do plastikowego kubeczka Floranu i dolałem wody z RO. Do drugiego kubeczka nalałem wody z RO. Po ok. 24 godzinach zmierzyłem GH i KH. W kubku z Floranem GH i KH było większ o 2ppm.

Kansol
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Bydgoszcz

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

63L 60x30x35 ułożenie kamieni itd.

smakosz w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 65 · Wyświetlenia: 10707
Witam Akwarium 63L 60x30x35 Oświetlenie: 2x24W, 2x10000K T5 od 12 do 19 Filtr: JBL e701 greenline Podłoże: JBL manado 7,5L, JBL Aquabasis plus 5L Rośliny: Bacopa, Limnophila Aromatica, Samolus, Nesae...
YouTube

045l - Mini pelia itd

AquaNL w Akwaria · Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 17192
Kolejny zbiorniczek z mojej stajni, a więc... Akwarium - 60x30x25 = 45L Oświetlenie - 3x11W PL, 6500K Filtracja - AN Flow 200 Podłoże - żwir, amazonia, colombo flora base Nawożenie - CO2, NO3, PO4, M...

[112l] tłumacząc laikowi - jaki kubełek, podłoże itd.?

Kristof90 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4084
Witam, jestem w trakcie zakładania swojego pierwszego akwarium - 112l. Mam do Was kilka ważnych pytań. 1. Kubełek zastanawiam się między Ikola 450 / HW 302 / Fluval 206. Jaki byście wybrali? Oraz pyt...

Aqua grunt + Floran

wojtogeforce w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1202
Witam, chciałem zapytać o to podłoże Aqua grunt + Floran. C zy trzeba je odsuwać od boków akwarium tak jak to ma miejsce z ziemia ogrodową, żeby światło się nie dostawało a co za tym idzie glony C...

Kwarantana ryb ,roślin itd.

kocio10_2006 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1147
Własnie jestem w trakcie leczenia ryb z choroby która wdała się z powodu świeżo nabytych ryb lub roślin lub używanego filtra (akurat wszystko było w jednym czasie. Chciałbym dowiedzieć sie od was jak ...

Floran - Aquabase

etrusc w Podłoże · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 5103
http://allegro.pl/podloze-5l-floran-aquabase-najn-cena-na-allegro-i1853821361.html Ktoś może używa dokładnie takiego żwirku? Ale chodzi mi dokładnie o to co w tej aukcji. Kiedyś słyszałem czyjąś op...

Floran start czy kahawia?

etherni w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1624
W związku z koniecznością wymiany szkła w baniaku 63L muszę przeprowadzić możliwie najspokojniejszy restart. Planuję użyć 60% starej wody i 40% destylki,oraz starego żwiru. Ale skoro zachodzi już ta...

JBL Manado lub Filtrus Florian na dobry substrat?

ocean w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1162
Uwaga - początkujący! Takie jedno małe spostrzeżenie - niby należy dużo czytać i wertować forum, by się czegoś wartościowego dowiedzieć :?: hmm... Im więcej czytam tym wiem coraz mniej - takie mam wn...

Power Sand Specjal M+Ada Amazonia+Penac itd ILE WYTRZYMA ?

jarek1976 w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1081
Mam prośbę , może pytanie trochę głupie ale chciałbym sie doradzić ile "bez dotykania " wytrzyma mi podłoże Power Sand Specjal M ( razem mam 12 l) +Ada Amazonia(54 litry)+Penac W i P i Tourmaline BC ....

Filtus Floran vs JBL Manado. Lub inne.

Gość w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1542
Co jest lepsze manado czy filtus? Czy może coś innego nie drogiego z ceną porównywalną do manado. PS: Temat kiedyś był ale nie mogę znaleźć.

Statystyki

Ten temat przegląda 607 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 606 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.