Sory za tak długi wywód,ale muszę to naświetlić,a mianowicie----w latach80 mieliśmy z mężem w domu ponad 1000(tysiąc)litrów wody w 4 zbiornikach.Żadnych testerów,zwykłe żarówki,świetlówki pod koniec lat 80 dorobiliśmy się aqua relle . Rośliny rosły wiadrami to najlepsze określenia-lotosy kwitły bez problemów,wszystkie czerwone gatunki roślin były jeszcze czerwieńsze

Miesiąc temu powróciliśmy do naszego hobby i sukcesy są

mizerne.Ja w 112l 2x18- założyłam od przodu aqua relle /flore glo- pozbyłam się brąz owego nalotu na roślinach,wspaniale rośnie
cabomba,ale tylko zielona-czerwona stoi jak zaklęta reszta roślin ma żywy zielony kolor.Dorobiłam się zielinych glonów na szybach. Mąż w 240l 2x30 zamontował 2x aqua glo , żeby palety i neony ładnie wyglądały,stracił 1/3 roślin , reszta pokryła się brązowym nalotem.Wywłucznik rdzawy i czerwona cabomba rosną super reszta

.Obudowy mamy orginalne z WROMAKU,nie bardzo jest jak przerobić,świetlówki zbyt drogie na prowadzenie testów która z którą

Doradźcie coś z autopsji najbardziej nam zależy na kolorze ryb,ale bez ładnych roślin to i tak lipa