Echinodorus quadricostatus - dziwne zachowanie starych liści
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam !
Akwa 112l
Oświetlenie 70W HQI
Nawożenie: Co2, TMG, PGPF+
Brązowieją mi liście tej rośliny foty poniżej.
Co radzicie zrobić  W podłożu jes JBL Aqua Basis Plus
Parametry wody to:
pH - 7,5
GH - 16
KH - 9
Fe - 0,25
-
Jakub K
●
Możesz też sparwdzić poziom NO3, bo zdaje się że tego brakuje.
-

Bartek
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Oleśnica
-
0 mg/l Test Tetry. Akwa ma 19 dni. Czy już wpuścić jakieś rybki 
-
Jakub K
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tak, możesz (powninieneś) już wpuścić.
-

Bartek
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Oleśnica
-
Czy roślina wypuszcza nowe liście i jakiego są kształtu ?
Pozdrawiam
-
Saxe
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Wielkopolska
Nowe liście są takie jak stare (oczywiście zielone nie brązowe), nawet zaczęła się porządnie rozmnażać (4 nowe) 
-
Jakub K
●
Ale mnie wczoraj zdenerwował żwir  Mam go zagrubego  I za przeproszeniem szlak mnie trafia z posadzeniem roślin bardzo malutkich. Mam zamiar wyciągnąć delikatnie wszystkie roślinki i nasypać na ten gruby żwir o granulacji 1mm-3mm, czy musze wyciągać ryby  Mogę już nawozić potasem w postaci K2SO4 
-
Jakub K
●
Powiązane tematy
Hej,
Od kilku dni w akwarium mam kontroler pH: PH-BOT Aqua-Trend zestaw MIDI
Odczyt z sondy nie jest stały i zmienia się w ciągu jednej sekundy kilkukrotnie - pH skacze np między 6.60 a 6.63.
Skutk...
Witam,
od jakiegoś czasu pojawiają się dziury w roślinach i zatrzymał się wzrost roślin.
Świecę 11h dziennie z czego pierwsze 2 i ostatnie 2 godziny to świt i zmierzch.
Parametry wody:
PH - 7.6
Gh - 1...
Witam
Od dłuższego czasu mam problem z gniciem roślin u podstawy, kiepskim wzrostem i obumieraniem starszych pędów oraz liści.
Podłoże manado
Co2 całą dobę
Oświetlenie 4x39W plus 2x39W led ok 9H
Ph...
Akwarium 112l.
Nawożenie : od 2 tyg EI, Macro - NPK Mg - 20-2-30 - 10, Micro - water boost + Fe
Oświetlenie: 3x24 - 9h
CO2: butla 24/h + aldehyd 2ml/dzien
Podłoże: ziemia ogrodowa + czarny bazalt
P...
Dzień dobry
Czy jest w ogólne możliwe aby na starych liściach występowały niedobory mikro na przykład żelaza?
Czy w przypadku niedoboru mikro roślina przestaje raczej rosnąć i niedobory wystąpią jed...
Witam serdecznie, zwracam się do z was z prośbą o jakieś wskazówki bo to co przetestowałem póki co nie daje żadnych efektów.
Sprawa dotyczy BARDZO mocnego pylenia szyb, z metod które już wypróbowałem...
Cześć.
Dwa miesiące temu do starego akwarium wprowadziłem kilka nowych roślin, które lepiej lub gorzej przyjęły się. Problem mam z jedną, która wypuszcza nowe liście dość intensywnie, ale bardzo szybk...
Witam
Mam kłopot z roślinkami, z jednej strony rosną, z drugiej strony tracą listki i brązowieją
Proszę o pomoc, najprawdopodobniej coś nie tak z nawożeniem
Aponogeton Madagascariensis - wyrastają n...
Witam,
zrobiłem podmianę wody ok. 40% i od tygodnia mam takie zmętnienie, a co gorsza przed kamieniem pojawiły mi się nieznane mi "glony" białawe kołyszące się jak trawa. Co można poradzić?...
Witam
Akwarystyką roślinną zajmujęsię od 10 lat, wiele już widziałem ale to co teraz mnie spotkało zaskoczyło mnie kompletnie.
Wykonałem nową aranżację z wykorzystaniem korzeni mopane.
Brałem pod ...
|
|