Jakie wkłady do Fluval 105 ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jakie wkłady do Fluval 105 ?

Liczba wyświetleń: 1474·Odpowiedzi: 2
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

13 lut 2006, 02:47 Jakie wkłady do Fluval 105 ?  (#1)  

Ostatnio kupiłem kubełek Fluval 105 ,czy wkład z węgla aktywowanego używa się cały czas, czy może trzeba go zmienić na coś innego? Proszę o radę.

mardrak

13 lut 2006, 18:15   (#2)  

IMHO wkład z węgla aktywowanego lepiej zastąpić ceramiką
DarekO

DarekO
Ranga: Zainteresowany tematem

15 lut 2006, 02:16   (#3)  

witam. Nie. węgla aktywnego nie używamy- przez caly czas chyba, że np.schcesz usunąć leki z wody albo jakieś inne nieporządane substancje wtedy wegiel wkladamy do filtra na max 7dni potem go wywalamyTaka kuracja;) węglem powinna trwać max 7dni. nie więcej.zamiast węgla na caly czas dzialania mozna wsadzić jakąś ceramikę albo gąbki albo bio-kulki albo jeszcze coś innego na czym się wytworzą bakterie nitryfikacyjne które przetworzą azotyny w azotany.pozdrawiam

100>P Piotr Stochmal
Ranga: Znający temat

Miasto: Lipno

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

DSC_0199.JPG

Fluval 307. Wymiary.

woronov w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8249
Cześć. Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
52-200323.jpeg

Wkłady ceramiczne Neo Media

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5430
52-200323.jpeg Poszerzyliśmy naszą ofertę o nowe wkłady ceramiczne Neo Media. Są one dostępne w trzech odmianach: PURE, SOFT i HARD a ich cechą charakterystyczną jest opcja korekty pH i twardości wo...
IMG20231125215827.jpg

Fluval FX6 zabił mi ryby

Virulent w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3326
Witam W grudniu po powrocie do domu z wizyty w szpitalu, odkryłem że filtr Fluval FX6 się zepsuł. Silnik działał pulsacyjnie czyli sekundę działał po czym wyłączał się na 2 sekundy. Całe akwarium szl...
20240301_150004.jpg

6 letnie wkłady filtracyjne

KubaGsxR w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2877
Hej, Jako, że wracam do Hobby mam pytanie bo znalazłem dużo starych rzeczy i stąd moje pytanie czy są przeterminowane, czy nadają się jeszcze do użytku, czy lepiej może nie ryzykować i kupić nowe. T...

Fluval 307

lamdre w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4509
Cześć, może komuś się przyda. Mam obecnie Fluvala 307, trochę głośno pracował. Mam tendencję do wypełniania koszyków na maxa, mediami. Dzisiaj je odchudziłem i jakie było moje zdziwienie, zrobił się b...

Fluval FX 6?

kubal w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2076
Czy ktoś posiada i może miałby ochotę podzielić się opinią na temat tego filtra?

Fluval vs JBL? Priming

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1719
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...

Fluval

Niko79 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 845
Witam mam problem z starterem w filtrze fluval bo tamtędy przecieka mi woda już nie wiem co mam robić i jaka może być tego przyczyn. Prosiłbym o podpowiedź dodam że uszczelki nowe nasmarowane i starte...

Jakie przyssawki do grzałki Aquael Ultra heater ?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2732
Tak jak w temacie, bo te orginalne już nie chcę trzymać 😞

Fluval 306 a Fluval 307

szarlej w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3084
Ponieważ stary filtr (Tetra 800plus) zaczął mi cieknąć spod klamer a wymiany uszczelek, smarowanie i gruntowne czyszczenie nic nie dały zastanawiam się nad kupnem nowego filtra. Już prawie zdecydowałe...

Statystyki

Ten temat przegląda 806 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 806 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.