dylemat: co wcisnąc w pokrywę ?? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

dylemat: co wcisnąc w pokrywę ??

Liczba wyświetleń: 876·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok
pirania21 Wrocław
Witam
mam taką pokrywę DIY (nie do końca)

Obrazek

zastanawiam się jakich swietlówek użyć. Czy zastosować 4 x 24W T5 każda o długosci 549mm. Czy też może zastosować świetlówki 4x25W T8 każda dłiugości 742mm :?: :?:

Troszkę o akwarium bo zaraz będziecie pisać to zależy jakie wymiary więc uprzedzam i podaję 800x450x450mm. Dodam jeszcze że pokrywa jest wysoka na 150mm, więc świetlówki będą średnio 80mm nad powierzchnią wody. Różnica 4W to żadna różnica więc zastanawiam się nad rozłożeniem świetlówek :?: :?:
:arrow: :arrow: i tak jak zastosuję T8 25W to będą rozłożone równomiernie bo zajmą całą szerokość pokrywy, ale jak zastosuję T5 24W to nie będą oświetlały równomiernie akwarium (230mm "luzu" pomiędzy świetlówką a brzegiem pokrywy).

Co mi zaproponujecie :?: :?:
Pozdrawiam
Rafał vel ..:: Pirania21 ::..

pirania21
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Wrocław

13 lut 2006, 15:48 np.  (#2)  

power compact
www.um-um.pl

tomy

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

IMG_20260308_184419879.jpg

Oświetlenie pod pokrywę dla czerwonych roślin

realfish888 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2565
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
YouTube

Pomysł na nowa pokrywę - porady i sugestie.

dawidryba w Oświetlenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6695
Witam serdecznie, mam akwarium 112L(profil) zez standardowa pokrywa. Niestety żywotność plastikowej pokrywy się kończy. Jako, ze chce zrobić wszystko na glanc,gdyż akwarium będzie stało w kulminacyj...

Led pod pokrywę

kayaba w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2047
Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie...

Oświetlenie pod pokrywę

gregpl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3452
Hej, Poczytałem forum, ale odpowiedzi nie znalazłem. Mam pokrywę ze względu na kota. 112l obecnie mam takie oświetlenie : -EASY LED UNIVERSAL 2.0 FRESHWATER - https://allegro.pl/oferta/swietlowka-l...

kostka 40cm - dylemat oświetleniowy

gregoru w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2859
Mój pierwszy post - dzień dobry wszystkim - czuję, że się zadomowię na tym forum :-) Planuję wystartowanie nowego mocno roślinnego akwarium dla bojownika. Będzie to kostka 40 x 40 x 40 cm (nominalnie...

Chihiros pod pokrywę ?

Anonim 59387 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 4661
Witam forumowiczów. Mam 2 pytania: 1 Pytanie: Czy lampę Led Chihiros z serii A można wmontować pod pokrywę? Próbował ktoś już takie rozwiązanie? Zda to egzamin, nie zamoknie? 2 putanie: Czy Chihiros m...

Co pod pokrywę 112l

lolus maximus w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1515
Witam, przeglądam forum i inne strony. Przejrzałem kilka sklepów i mam mętlik w głowie. Mam standardowe akwarium 112l i oryginalne oświetlenie: Actis 2x T8-18W. oraz dokupiłem: Lampa akwarium LED EK...

Oświetlenie zbiornika 240 L. Dylemat

blixa w Oświetlenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2816
Cześć. Mam dylemat z oświetleniem. Zbiornik będzie 240 l (120 w x 40h x 50d). Mam lampę 2x54w hagen glo i drugą 2x24w hagen glo. Zastanawiam się czy to wystarczy, czy muszę dokupić drugą lampe 2x54w ...

Jaką pokrywę kupić na 112l akwarium

Trooll w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1010
Witam, mam taką sytuację , że spalił mi się kondensator w pokrywie od akwarium i nie wiem jaką kupić teraz pokrywę czy zwykłe jarzeniówki czy LED-y i jakie , bo na pewno są lepsze od jarzeniówek tylko...

[ 80x40x50 ] Dylemat z doborem właściwego oświetlenia

dinus w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 743
Cześć, W końcu zostałem szczęśliwym posiadaczem szkiełka 80x40x50 OW, które ma zastąpić maleństwo 25L. Szkiełko fajne, ale mam ogromny dylemat z doborem właściwego oświetlenia. Będzie to zbiorniczek ...

Statystyki

Ten temat przegląda 320 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 320 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.