Do kolegów i koleżanek z Łodzi, KNO3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Proszę o podpowiedź gdzie w naszym mieście można kupić KNO3
-
Michał
●
"Chemia" Łódź na ul. Brukowej, numeru nie pamiętam, dawno tam nie byłem, ale skład znajduje się prawie w końcu Brukowej.
-

Robcio
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Łódź
Nie jestem z Łodzi, ale zapewniam Cię, że KNO3 kupisz w większości sklepów spożywczych pod nazwą saletra potasowa. Służy ona do konserwacji wyrobów mięsnych. Cena ok 40-50 groszy za chyba 100g.
DarekO
-

DarekO
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Miałem tylko obawy, że saletra potasowa ( spożywcza) może mieć jakieś domieszki
bo jeśli nie to cieszę się, że ominie mnie przejazd przez całą Łódź
-
Michał
●
Powiązane tematy
Witam, jak w temacie. Jakim środkiem dostępnym na wyspach regenerujecie purigen? Chodzi mi o nazwę środka typu "Bleach z tesko" czy coś w tym stylu. Wiem, że to coś ma zawierać chlor ale nie...
Хочу знайти друзів , котрих цікавлять ВИКЛЮЧНО - РОСЛИНИ ДИКАРІ і на перед ДЯКУЮ ! )
Witam, używam u siebie makro, które nabywałem od osoby która chwilowo zamknęła swój "domowy sklepik" i poszukuję sprawdzonego producenta lub sprzedawcy (UK lub Polska) który ma w swojej ofer...
Witam.
Tydzien temu zrobilem restart i przyszedl czas na testy. Tutaj pojawil sie jednak problem.
Test kropelkowy JBL pokazuje prawie 0. Po dodaniu soli z Kno3 jakies 15ppm dalej pokazuje prawie zero....
Witam serdecznie
Udalo mi się stać posiadaczką szkła o wymiarach 120x50x50, jest to moje 3 szkło w krotkiej akwarystycznej przygodzie. Prosze doświadczonych kolegów o ocene obsady którą rozpisałam s...
Kupiłem niedawno w sklepie chemicznym KNO3, okazało się później w domu, że ma różowy kolor (pojemnik nieprzezroczysty zapieczętowany) i po rozpuszczeniu w wodzie, zabarwia całość roztworu na różowo. W...
Hej.
Co robić, kiedy przy dziennej dawce KNO3 tj ok 2ppm (20ml) testy pokazują 0 przed i po wlaniu nawozu, nawet porankiem ? Dla porównania, 3-5ml ferki BN pokazuje na testach normalnie 2-3 ppm, zero ...
Witam.
Mam problem z nawozem KNO3.
Czy istnieje na rynku KNO3, które w składzie posiada NO3 = 14%???
Sprzedawca dodaje do nawozów kalkulator, w którym przy obliczaniu dawek KNO3 zawartość NO3 jest ...
Witam, w związku z paleniem się stożków w roślinach typu rotala, ludwiga repens
Pytam Was i prosze o pomoc w doborze nawozu
Mam bardzo miekką wodę Mg=4 Ca=26 K=2,6
Staram się utrzymac KNO3 na poziom...
Witam, dowiedziałem się ze przy miękkiej wodzie nie należy nawozic KNO3 a co najwyzej NH4NO3 ponieważ palą się stożki przy KNO3 10ppm oraz nastepuje blokada wapnia. Czy jest to prawda ?
Mowa tu ocz...
|
|