Do kolegów i koleżanek z Łodzi, KNO3 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Do kolegów i koleżanek z Łodzi, KNO3

Liczba wyświetleń: 2891·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Proszę o podpowiedź gdzie w naszym mieście można kupić KNO3

Michał

Robcio Łódź

11 lut 2006, 14:52   (#2)  

"Chemia" Łódź na ul. Brukowej, numeru nie pamiętam, dawno tam nie byłem, ale skład znajduje się prawie w końcu Brukowej.
Pokora wobec praw natury.
Robert Ruszczyk
Zapraszam do odwiedzenia bloga, małe formaty

Robcio
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Łódź

11 lut 2006, 15:08   (#3)  

Nie jestem z Łodzi, ale zapewniam Cię, że KNO3 kupisz w większości sklepów spożywczych pod nazwą saletra potasowa. Służy ona do konserwacji wyrobów mięsnych. Cena ok 40-50 groszy za chyba 100g.
DarekO

DarekO
Ranga: Zainteresowany tematem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

11 lut 2006, 16:05   (#4)  

Miałem tylko obawy, że saletra potasowa ( spożywcza) może mieć jakieś domieszki
bo jeśli nie to cieszę się, że ominie mnie przejazd przez całą Łódź

Michał

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Purigen czym regenerować (do kolegów z UK/IE)

bartosz34 w Filtracja · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 5504
Witam, jak w temacie. Jakim środkiem dostępnym na wyspach regenerujecie purigen? Chodzi mi o nazwę środka typu "Bleach z tesko" czy coś w tym stylu. Wiem, że to coś ma zawierać chlor ale nie...

Ukraina - szukam kolegów

Hryhoriy w Rośliny · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2682
Хочу знайти друзів , котрих цікавлять ВИКЛЮЧНО - РОСЛИНИ ДИКАРІ і на перед ДЯКУЮ ! )

KNO3, KH2PO4, K2SO4- jaki producent/sklep w UK lub PL

bartosz34 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2260
Witam, używam u siebie makro, które nabywałem od osoby która chwilowo zamknęła swój "domowy sklepik" i poszukuję sprawdzonego producenta lub sprzedawcy (UK lub Polska) który ma w swojej ofer...

Problem z KNO3

marikfox w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3128
Witam. Tydzien temu zrobilem restart i przyszedl czas na testy. Tutaj pojawil sie jednak problem. Test kropelkowy JBL pokazuje prawie 0. Po dodaniu soli z Kno3 jakies 15ppm dalej pokazuje prawie zero....

Prosze o pomoc doświadczonych kolegów w sprawie obsady

MickiMini w Zwierzęta · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 11182
Witam serdecznie Udalo mi się stać posiadaczką szkła o wymiarach 120x50x50, jest to moje 3 szkło w krotkiej akwarystycznej przygodzie. Prosze doświadczonych kolegów o ocene obsady którą rozpisałam s...

KNO3 i różowy kolor?

OlmerPL w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1490
Kupiłem niedawno w sklepie chemicznym KNO3, okazało się później w domu, że ma różowy kolor (pojemnik nieprzezroczysty zapieczętowany) i po rozpuszczeniu w wodzie, zabarwia całość roztworu na różowo. W...

KNO3, JBL, Ferka i... Czyli problemów cd.

Qubson w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2114
Hej. Co robić, kiedy przy dziennej dawce KNO3 tj ok 2ppm (20ml) testy pokazują 0 przed i po wlaniu nawozu, nawet porankiem ? Dla porównania, 3-5ml ferki BN pokazuje na testach normalnie 2-3 ppm, zero ...

Pytanie o KNO3

gierek w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 7718
Witam. Mam problem z nawozem KNO3. Czy istnieje na rynku KNO3, które w składzie posiada NO3 = 14%??? Sprzedawca dodaje do nawozów kalkulator, w którym przy obliczaniu dawek KNO3 zawartość NO3 jest ...

KNO3 czy NaNO3

krisppl w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 1793
Witam, w związku z paleniem się stożków w roślinach typu rotala, ludwiga repens Pytam Was i prosze o pomoc w doborze nawozu Mam bardzo miekką wodę Mg=4 Ca=26 K=2,6 Staram się utrzymac KNO3 na poziom...

Nie należy nawozić KNO3 ?

krisppl w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1600
Witam, dowiedziałem się ze przy miękkiej wodzie nie należy nawozic KNO3 a co najwyzej NH4NO3 ponieważ palą się stożki przy KNO3 10ppm oraz nastepuje blokada wapnia. Czy jest to prawda ? Mowa tu ocz...

Statystyki

Ten temat przegląda 413 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 413 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.