Heteranthera Paskowana - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Heteranthera Paskowana

Liczba wyświetleń: 1223·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Wygląd listy:

09 lut 2006, 12:47 Heteranthera Paskowana  (#1)  

Mam problem z tą roślina ponieważ końcówki młodych liści brązowieją wie może ktoś co jest tego przyczyną ?
Akwa 112 l 54w ośw co2 bimbrownia + nawóz z alegro, codzienna dawka fosforu (od niedawna)

Pozdrawiam

*BeeKaeS*

09 lut 2006, 15:17   (#2)  

Witam
Może są to okrzemki (glony) lub osad wytracajacy się z żelaza !
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

09 lut 2006, 19:55   (#3)  

Watpie majątylko brązowy kolor i nic więcej

*BeeKaeS*

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

heteranthera nie rośnie do góry i gnije

lisek_92 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1516
Cześć, może na początek parę danych o zbiorniku: 300l 120x50x50 oświetlenie 4x54w podłoże żwir 1-3mm +tetra initialsticks filtracja jbl e1501 nawożenie co2 butla 24h 3-4 bable/s nawozy: gam...

Heteranthera zosterifolia puszcza mało liści

kamil0s w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 643
Witam co może być przyczyna rośnięcia Heteranthera zosterifolia intensywnie do góry ale ma mało liści i puszcza korzenie. Nawożę EI zgodnie z zasadami: KNO3 2i1/4 łyżeczki KH2PO4 3/4 łyżeczki MgS...

Heteranthera nie chce rosnąć

haiaw w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1644
Hej, Mam chyba problem z Heterantherą - Dwa tyg temu postawiłem zbiornik, ruszyło dosłownie wszystko - od glosi, przez hemianthusa, żabienicę, ludwigię, limnophilię, rotale itd. Heteranthera cały...

Heteranthera

Agencik w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1022
Roslince robią sie powyignane liście( takie faliste ) , czego to moze być brak? A tak swoją drogą to czy jest jakis artykul czy stronka poswiecona roślinom wskaznikowym ? Na jakie niedobory mocno ...

Dlaczego heteranthera rośnie poziomo (płoży się)?

pszczoua w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1039
Witam. Dlaczego u mnie w zbiorniku hetherantera płoży się poziomo zamiast rosnąć w górę? Posiada niedużą rozpiętość jak na moje oko trochę za małą, od dołu rośnie poziomo, czubek wygięty ku górze... ...

Heteranthera marnieje

Gość w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1026
Liście z mojej heteranthery pękają, stają się czarne i przeźroczyste. Trochę się też rozpadają. Czego to jest niedobór?

Heteranthera zosterifolia - czarne plamy (dużo PO4, K, Fe)

zvirus w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 6140
Witam, Tym razem poddałem się :? Muszę prosić o pomoc. Sprawdzałem na tym forum i na wielu innych. Za każdym razem te same odpowiedzi - za mało PO4 i/lub czasem K. Moja Heteranthera zosterifoli...

Płożejąca i czarniejąca Heteranthera zosterifolia

haiaw w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1039
Co to może znaczyć? Roślinka nei rośnie, kładzie się poziomi i obwódki liści i pod liścmi są czarnawe. Codzień daję potas z K2SO4, azot dostarczają rybki, dodaję też PG Ferro

Heteranthera -Problem

mover w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2920
Od jakiegos czasu heteranthera stoi w miejscu.Zarowno nie rosnie jak i nie marnieje.Dodam iz wczesniej rosła bezproblemowo.Nawożenie jak i inne parametry w akwa nie uległy zmianie. Czy to moze być pr...

HETERANTHERA ZOSTERIFOLIA robi sie przezroczysta

chmiela w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2501
akwa: 0,7W/l, CO2 - 1 b/s, woda 1/2 kran RO, nawozy PA makro i mikro NO3- 10 PO4 - 0,5 GH-7 KH-7 PH -7 HETERANTHERA ZOSTERIFOLIA robi sie przezroczysta jak na zdjeciu ale tylko niektore reszta ...

Statystyki

Ten temat przegląda 662 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 662 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.