Halogen do 35L? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Halogen do 35L?

Liczba wyświetleń: 941·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok

06 lut 2006, 21:37 Halogen do 35L?  (#1)  

Witam!
Tak jak w temacie czy odpowidni bedzie halogen majacy 60 wat do akwa 35 litrow? szukalem ale w koncu o halogenach nic takiego nie bylo, nie daja takiej samej barwy jak kompaktowe czy swietlowki i nic wiecej nie pisalo :P mysle trzymac krewtki, no a z roslin to mech jawajski + jakies cabomby, moze nurzanca.
Pozdrawiam

d2ió83k
Ranga: Początkujący

loccutus Leszno

07 lut 2006, 11:15   (#2)  

Jeżeli odpowiada ci temperatura barwowa w granicach 2700K- 3000K no to śmiało.
Osobiście uważam że to sie nie nadaje - nie dość, że żre dosłownie prąd, to grzeje jak diabli a i kolor mnie osobiście nie odpowiada.

Na twoim miejscu zastanowił bym się nad kompaktami zintegrowanymi - np. philipsa.

Takie 18W Genie 6Y/865 - wkręcasz w oprawke jak zwykłą żarówke 230V i świeci. A daje 1100lm ;)

wystarczą na Twoje akwa 2 sztuki i masz jazde w okolicy 34lm/l :D - Jedna kosztuje około 20zł, zatem za 40zł+oprawki masz światła aż nadto ;)
Kupisz np tu:
http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_p ... 3cc4abad19

Ps. Ewentualnie pokombinowałbym coś ze świetlówkami PL-C lub PL-S
Są dość tanie, mają takie sobie moce, wbudowany zapłonnik itp. Niestety kłopot z oprawkami ale zawsze można sobie poradzić - grunt to DIY
http://www.halogen.pl/index.php?site=wy ... d_inne=766
Obrazek

loccutus
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Leszno

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Halogen.png

Halogen / naświetlacz

kuubaw w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2339
W itam. Mam pytanie, czy ktoś korzysta z Halogena / Naświetlacza LED w akwarium? Z acząłem się interesować i chcę założyć takie oświetlenie do akwarium 100-70-50h K toś by mi pomógł co i jak ?...
halogen.jpg

Naświetlacz Halogen led..- kto stosuje ??

gwiazdor71 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2106
Pytanie,czy ktoś stosuje bądź stosował w akwarium coś takiego do oświetlenia Reflektory występują w różnych wariantach mocy,nawet 30 w. Interesuje mnie głównie ,czy ustrojstwo mocno się grzeje i czy d...
YouTube

Halogen LED 50W jak 500W - jako główne źródło

djpvd w Oświetlenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 3642
Mam nadzieje ze nie przesadzilem :D Czy kto probowal uzyc czgos takiego do oswietlenie zbiornika Duza oszczednosc , 2 mniejesze np. po 25w daja nam 500w oswietlenia http://allegro.pl/profesj...

Czy taki halogen wystarczy do mojego baniaczka 25 litrów

kalambury11 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2632
1492622837458 Powiedzcie mi czy taki halogen wystarczy do mojego baniaczka 25 litrów zaraz dodam zdjęcia w akwa jest 2cm substratu filtrus i 4 cm żwiru zaraz dodam zdjęcia i dajcie znać co sądzicie o ...

Oświetlenie led halogen

ChudyZC w Oświetlenie · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 10519
Witam wszystkich, chciał bym zapytać, czy zamontować w pokrywie 8 led halogenowe (Gu 10) barwy zimnej i ciepłe?j To wystarczy dla roślin średnio wymagających ? Akwarium 160 l

Halogen led

spee_d w Oświetlenie · Odpowiedzi: 55 · Wyświetlenia: 13037
Witam czy z forumowiczów stosował już ktoś takie oświetlenie zbiornika ponieważ widzę na alle*** takie halogeny różnej mocy ( 7,10,20 W i więcej)do oświetlania balustrad i domów ? Czy tkie oświetlenie...

Kostka 45x45x45 halogen

przemeee w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 769
Witam! Jestem w trakcie kompletowania oświetlenia do kostki o wymiarach 45cm x 45cm x 45cm. Lampki, które są dostępne wydają mi się być słabe i zbyt mała na kostkę o takich wymiarach. Zastanawiam się ...

Halogen LED do akwarium sprawdzi się ?

damian0076 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1999
Witam zastanawiam się nad zakupem do akwarium kostki 30x30x30 oświetlenia halogen led o mocy 20w i barwie zimnej, jednak nie wiem czy taki halogen jest opłacalnym rozwiązaniem bądź czy się sprawdzi. M...

Oświetlenie 90l i 35l

Nagus07 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1090
Witam. Posiadam regał 1m szeroki. Jakie polecacie oświetlenie do 90l (85x35x30) ? akwarium: pokazowe,bez podawania CO2 podłoże: DENNERLE Nano Gravel Sulawesi black flora: mchy fauna: Sakura Red, ...

Halogen led 50w 6500K/4500L

Dan11 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1742
Witam potrzebuję porady czy 2 Halogeny 50 w led wystarczą na zbiornik 450L, przelicznik według firmy 50w=500w. Halogen jest firmy Led-Pol cena zabójcza ale jeśli sądzicie że sie spisze warto zainwesto...

Statystyki

Ten temat przegląda 974 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 974 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.