Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Objętość:54 l Wymiary:60 x 30 x 30 Oświetlenie:W obudowie Pearla, po przeróbkach 2 x 15W (przód: Power-Glo, tył: Flora-Glo). Sterowane zegarem od 08:00 do 19:00. Nawożenie: Crypto do substratu i PGP Hydro Mineral, PGP Micro, PGP Macro, PGP Ferro+ CO2:Bimbrownia i drabinka Nutrafin Podłoże:Floran Filtus, Sera Flora Depot + Trochę sproszkowanego aktywnego węgla Parametry wody:GH 12, KH 7, pH 7, NO3 5, PO4 0,4 Temperatura: Grzałka Aquael 75 W z termoregulacją ustawiona na 24 st. C Filtr:Fluval 104 MSF z deszczownią pod powierzchnią wody. Flora:Anubias barteri var. nana Echinodorus parviflorus 'Tropica' Eleocharis acicularis Hemianthus micranthemoides Heteranthera zosterifolia Hydrocotyle leucocephala Hygrophilla synnema Limnophila sessiliflora Lysymachia nummularia Myriophyllum aquaticum Pelia (Monosolenium tenerum) Rotala roundifolia 'indica' Sagittaria subulata Vesicularia dubyana Fauna:5x Otosek 2x Kirysek spiżowy 6x Red Cherry 12x Neon Inessa
Ostatnio edytowano 06 cze 2006, 19:33 przez gremartom, łącznie edytowano 6 razy
-

gremartom
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: 3miato
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zbyt długi czas oświetlania może powodować nadmierny rozwój glonów. Radzę zmniejszyć czas świecenia do 10h/dobę. Nie podoba mi się czerwona skałka. Kondycja roślin jest dobra. Zobaczymy jak akwarium będzie się rozwijać.
-
Dziad Borowy
●
Dzięki,
Czas na zegarze już zmieniony
Co do czerwonej skałki, to bardzo porowata lawa wulkaniczna i mam nadzieję, że przyczepione do niej żyłką Monosolenium tenerum 'chwyci się i ładnie ją obrośnie  Zobaczymy...
-

gremartom
●
Szczerze mówiąc zmieniłbym żwir. To akwarium na oko wygląda na jakieś max. 30l
-
bartek_pionki
●
w sumie jest niewiele wieksze ale sa na tym forum lae cuda wygladajace na 4x wieksze ...
hop sa sa
-

c4sper
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Miętne
Witam!!!
Panowie... z tą wielkością, to zgadzam się, że są cuda na tym forum, co wyglądają na dużo większe, ale:
- to mój początek i rośliny dopiero rozrastają się - potem będzie nowa aranżacja. Uważam, że nie sztuka kupić tonę zielska, umieścić w baniaku i napawać się widokiem. W tej chwili (bez CO2) rośliny pięknie rosną, ładnie bąblują, Echinodorus wypuszcza pąk kwiatowy, a reszta roślin pięknie się wybarwiła (i to jest sukces dla mnie)
- nie może być zbyt gęsto, bo sporo wyjeżdżam (i to na długo), więc akwa zajmuje się wtedy żona (CUDOWNA KOBIETA !).
- poza tym widząc stadko neonów w takim akwa zawsze "wyjdzie na jaw" prawdziwy rozmiar. Wystarczy porównać wielkość Neona do otoczenia/baniaka...
pozdrawiam
-

gremartom
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
gremartom napisał(a):Witam!!!
Panowie... z tą wielkością, to zgadzam się, że są cuda na tym forum, co wyglądają na dużo większe, ale:
- to mój początek i rośliny dopiero rozrastają się - potem będzie nowa aranżacja. Uważam, że nie sztuka kupić tonę zielska, umieścić w baniaku i napawać się widokiem. W tej chwili (bez CO2) rośliny pięknie rosną, ładnie bąblują, Echinodorus wypuszcza pąk kwiatowy, a reszta roślin pięknie się wybarwiła (i to jest sukces dla mnie)
- nie może być zbyt gęsto, bo sporo wyjeżdżam (i to na długo), więc akwa zajmuje się wtedy żona (CUDOWNA KOBIETA !).
- poza tym widząc stadko neonów w takim akwa zawsze "wyjdzie na jaw" prawdziwy rozmiar. Wystarczy porównać wielkość Neona do otoczenia/baniaka...
pozdrawiam
Moim skromnym zdaniem akwa dobrze się zapowiada  Czekamy na kolejne fotki.
-
charsu
●
bartek_pionki napisał(a):Szczerze mówiąc zmieniłbym żwir. To akwarium na oko wygląda na jakieś max. 30l
to czy kolor żwiru ma wplyw na wrażenia wizualne co do wielkosci zbiornika?
-

Borys4
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
Borys4 napisał(a):bartek_pionki napisał(a):Szczerze mówiąc zmieniłbym żwir. To akwarium na oko wygląda na jakieś max. 30l
to czy kolor żwiru ma wplyw na wrażenia wizualne co do wielkosci zbiornika?
Tu raczej chodzi o granulacje,a nie o kolor.Zbyt duża granulacja pomniejsza zbiornik!Choć IMHO czarne podłoże też sprawia ze akwa wygląda na mniejsze niż przy jasnym podłożu. 
Pozdr.
Kuba
-

Qba.
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Jaworzno
Witaj. Jest kwiecień a nowych fotek nie ma
Szkoda bo dobrze się zapowiadało.
Jak aranżacja jeszcze istnieje to chętnie ją zobaczę 
-
Neo
●
Powiązane tematy
Witam, jest to moja pierwsza aranżacja konkursowa i chyba 11 w moim życiu wliczając w to 2 kostki z krewetkami, więc proszę o wyrozumiałość :).
Nie jest to ideał, który można zaliczyć do pierwszej set...
Cześć. Chciałbym zaprezentować Wam mój (a wg ksiąg wieczystych - mojej córki 😜) baniak założony na początku czerwca i dostrajany z pomocą kolegi BATERIA (jeszcze raz serdeczne dzięki za rady).
Zbior...
Witam,
Chciałbym przedstawić swoje aktualne akwarium, może kogoś zainspiruje.
Start akwarium: sierpień 2024
Akwarium: 60x30x30
Oświetlenie: Twinstar 600EA
Filtracja: Oase BioMaster 350
Podłoże: ADA am...
Witam,
Na forum jestem od dawna ale dopiero dzisiaj odważyłem się pokazać moje aktualne akwarium.
Akwarium: 60x30x30
Oświetlenie: Twinstar 600EA
Filtracja: Oase BioMaster 350
Podłoże: ADA amazonia
Naw...
Witajcie,
Po spadku otrzymałem akwarium i postanowiłem to wykorzystać... Zbiornik zalany w czwartek cieszyńską kranówką + Azoo supreme guard + Azoo aquaguard plus.
Podmiana wody codziennie ok. 10L.
...
Witajcie.
Po kilku nano akwariach ht na podłożach aktywnych nadszedł czas na postawienie akwarium ht na podłożu jałowym z nawożeniem solami. Dotąd nawoziłem Qualdropem więc w sumie to akwarium to będ...
54 – Średniak – NeonCzarny5
Cześć,
Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić mój drugi zbiornik, nazwany przez domowników średniaczkiem. Na jego aktualną aranżację ogromny wpływ miały prace Mateusza Salaw...
Witam serdecznie,
Pragnę przedstawić moje akwarium, którego aranżacja powstała zupełnie przypadkowo a mianowicie po zakupie grupy roślin od kilku różnych osób umieszczałem je losowo i tymczasowo jed...
Jakiś czas temu pytałem na forum o tanie oświetlenie LED do pokrywy. Musze przyznać że chyba udało mi się znaleźć dobre rozwiązanie. Poniżej prezentuje zestaw akwariowy założony dla syna kolegi. To je...
Moje pierwsze akwarium LT
Wymiary: 60 x 30 x 30 / 54 L
Rośliny:
Alternanthera Reineckii
Eriocaulon Cinereum
Cryptocoryne Beckettii Red
Hydrocotyle Triparita Japan Mini
Ludwigia Palustris
Rotala Vert...
|
|