Mam małą prośbę do bardziej doświadczonych w temacie uprawy roślin. Czy ktoś posiada taką roślinkę - Ophiopogon japonicus "Kyoto dwarf" i mógłby udzielić informacji co do jej wymagań i sposobu uprawy w akwa. Nabyłem ją niedawno, bo szukałem czegoś niewysokiego na przód zbiornika. Ma oryginalną etykietkę z holenderskiej hodowli - mam nadzieję że nie naciąłem się na coś bardziej "błotnego" co długo nie pożyje w akwa A tak wygląda
Z góry dzięki za info
Sądze,że tutaj powinnieneś zadać to pytanie -dlatego przeniosłem tego posta -Jacek Pawłowski
Niewiem jak u innych ale miałem to 2 razy w akwa i za kazdym razem powoli i systematycznie roslina mi obumierała
podobno jest to gatuek błotny i dobrze rośnie w paludarium w strefie z zalewowej.
Dzięki za info.
Czyli jak widzę, długo się nią nie nacieszę.
Sprawdza się stara prawda że nie należy wierzyć sprzedawcom (i etykietkom, nawet a może w szczególności, tym holenderskim )
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 905 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej