|
|
Jaka najlepsza książka o roślinach akwariowych.
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Hi.
Poszukuję bardzo dobrej, przydatnej, opisującej dokładnie rośliny akwariowe książki. Najlepiej ze zdjęciami i dokladnymi opisami.
Jeżeli ktoś mógłby mi polecić prosze o tytuł, autora i rok wydania.
Njalepiej atlas lub album.
Ps. jestm początkujący i nie chcę kupować mnóstwa książek, kótre okazać się mogą nieprzydatnymi.
Serdeczne dzięki
-
fredi
●
aquarium plants autorstwa kasselmann christel
pozdro,
tomek
-

sliva
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: rzym/tarnow
Dzięki. A coś z tłumaczeniem polskim?
-
fredi
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Według mnie jedną z najlepszych polskich książek o rośłinach akwariowych jest "Rośliny wodne i akwariowe" Mirosława Gromka. Niestety, wydana już jakiś czas temu. Dlatego musisz ją szukać w antykwariatach
-

Nessos-Przemyslaw Ziolek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
Kupiłem kiedyś na allegro książke z płytą CD: "akwaria roślinne w stylu holenderskim" ale jej nie polecam:( brakuje tu podpowiedzi w stylu "co i jak to zrobić" bynajmniej jak bym wiedział że taka będzie bym jej nie kupił kosztowała 65zł?
-

100>P Piotr Stochmal
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Lipno
-
Ja mam :
"Rośliny Akwariowe" Barry James 2003
"Rosliny akwariowe" Peter Beck 2001
"akwarium słodkowodne"S.Dreyer , R. Keppler 2000
"Ryby w akwarium " H.Jakubowski J.Ring 1988
cudów tam nie znajdziesz ale coś jest.Najwiecej informacji i knyfów o roślinach znalazłem na tym forum.Jeszcze więcej dowiedziałem sie od innych akwarystów i taka metodę Ci polecam.
Najbardziej wiarygodne(bo chyba sprawdzone) informacje są w bazie roslin.Knyfy w postach W ksiazkach jak dotychczas znajdowałem często sprzeczne informacje o fotkach wcale nie chcę wspominać( przez trzy lata nie mogłem zidentyfikować jednej rośliny)
Pozdrawiam
-

berkoz
●
- Ranga: Poznaje temat
Powiązane tematy
Dzień dobry. Mam od 3 tygodni nowy zbiornik. Od kilku dni pojawiły się u mnie glony nitkowe oraz dziwny nalot na roślinach. Osad jest koloru szarawego. Gównie osadza się na liściach roślin. Większe sk...
Witam wszystkich.
Mam problem z pojawiającymi się wykwitami glonów na liściach roślin.
Akwarium stoi przy oknie ,ale jest zasłonięte z tyłu ,nie mam możliwości przeniesienia akwarium w inne miejsce.
A...
Cześć,
Potrzebuję pomocy w identyfikacji tego glona
Witam
Mam akwarium 300 litrów. Oświetlenie to belka Fluval plant 46 wat. Filtracja to dwa filtry wewnętrzne Fan-3 z dużymi gąbkami. Parametry wody to No2 0, No3 15 ,Po4 śladowe troche ponad 0, amonia...
Witam, czy ktoś może zdiagnozować gdzie leży mój problem?
1 problem to czarne plamy na większości liści
2. Problem to Vallisneria robi się brązowo-czerwona
Moje parametry:
-baniak 180L
-światło led...
Dzień doberek,
Jestem w trakcie zakładania nowego akwa 112l (70x40x40) OTWARTEGO.
Cały czas myślę nad obsadą do niego, na pewno chciałbym parkę barwniaków szmaragdowych i zastanawiam się co do nich ...
Witam,
Mam akwarium 450 litrów i nie wiem jaką lampę UV-C założyć?
Mam filter zew. Aquael Hypermax Link który ma węże 19mm.
Filter ma dwa wyloty co oznacza że musiałbym zamontować 2 lampy UV-C?
Rober...
Witam,
stoję właśnie przed wyborem podłoża do akwarium 112l, a jako że w planach mam wpuścić Kiryski Pstre, więc najlepiej będzie wybrać piasek na podłoże i tutaj właśnie mam do was pytanie, jakiej gr...
W zestawie do filtra SunSun HW-602B na wyposażeniu jest przezroczysta rurka zasysająca, więc wiadomo jak będzie wyglądać za kilka miesięcy. Dodatkowo w akwarium Aquael Optibent 70 sięga około 3/4 od p...
Hej,
stawiam 2 małe zbiorniki (45 i ~31 litrów) i akurat mam pod ręką 2 maty - 3mm i 7mm. Boję się, że jedna jest za gruba, a druga za cienka, a w necie ciężko coś konkretnego znaleźć - jedni piszą, ż...
|
|