Kompakty z Allegro - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kompakty z Allegro

Liczba wyświetleń: 1597·Odpowiedzi: 3
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
sterrom Margonin

23 sty 2006, 10:35 Kompakty z Allegro  (#1)  

Mam pytanie do znawców tematu.
Czy świetlówki kompaktowe o barwie 6400k oferowane na Allegro będą dobre do akwarium.
Link do strony http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=81127379

sterrom
Ranga: Początkujący

Miasto: Margonin

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jacek Petryszak

25 sty 2006, 22:44   (#2)  

Do jakiego akwa, i z czym mają być te świetlowki?

Jacek Petryszak

sterrom Margonin

26 sty 2006, 09:34   (#3)  

Akwarium 70 litrów.
Czy do tego akwarium wystarczą jako oswietlenie główne dwie świetlówki kompaktowe 24W
o barwie 6400k.

sterrom
Ranga: Początkujący

Miasto: Margonin

Jacek Petryszak

26 sty 2006, 18:30   (#4)  

Oświetlenie świetłówkami kampaktówymi nadaje się do akwarium max. 50l.
Ja stusuje 2x24w na 50l, jest w miarę dobże. Jeśli stosuje się lampki to światło musi padać prostopadle do akwa, nie może być pod kątem bo dużo światła ci ucieka. Dobrze jest też wykąbinować jakieś odbłyśniki.

O jej - człowieku - nik nie jest alfą i omegą, ale ty chyba błędy ortograficzne robisz dla zabawy. DOBŻE?
diki - mod

Jacek Petryszak

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Metahalogeny 150W Allegro

M.I.K.E. w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 628
witam, Czy ktos z was spotkal sie juz z tymi lampami: http://allegro.pl/nowa-lampa-oprawa-hqi-150w-metalohalogen-na-rx7s-i1522698780.html Jesli tak to co o nich sadzicie? Czy sa warte poleceni...

Lampa HQI allegro - pytanie

KarlosMxc w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 989
Witam. Mam zamiar kupić 2 lampy hqi 70watowe. Znalazłem na allegro lampy z żarnikami 5200k http://www.allegro.pl/item1038896048_oprawa_hqi_70w_vento_z_elektronika_blv_5200k.html mam pytanie czy takie...

kompakty niezintegrowane - krótkie pytanie

kudzu w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1736
Mam pytanie odnośnie świetlówek kompaktowych niezintegrowanych. Interesują mnie Philipsy serii Master (np PL-L 90 18W/950), ale w opisach na stronie febri.pl piszą, że jedne mają w sobie zapłonnik i k...

Świetlówki z Allegro

Kamil Słowiński w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1678
mam pytanko znalazłem tanie jarzeniówki T5 na allegro i mam pytanko czy one się nadają do akwarium 240 L jak mam tam założone obecnie 2x30 W i 2x18 W i ciąbym dołożyć 2x40W t8 np te które podaje niżej...

kompakty

jkkk3 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1924
witam Chciałem zaczerpnąć informacij jak to jest z tymi dławikami elektronicznymi z żarówek Wszyscy piszą zeby kupić 2W mocniejszą od świetlówki i bedzie świecić jaśniej .Natomiast ja założyłem do ...

stateczniki elektroniczne z allegro!!!

Grzesiek_K. w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1420
Zzy ktos z forumowiczow stosuje stateczniki tego typu: http://allegro.pl/show_item.php?item=50730796 bo nosze sie z zamiarem kupienia ale nie jestem pewien co do ich dzialania. Pzdr. Grzesiek.

tanie zapłonniki elektroniczne na allegro

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1025
Przed chwila wpadlem na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34108960 dziwnie tanio - nie sprawdzalem sprzedawcy, jesli kogos zainteresuje - moze zrobic maly wywiad.

Jakie te kompakty.....

Mregal w Oświetlenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 5856
Witam Mam pytanie odnośnie kompaktów (żarówek enegrooszczędnych) mam akwarium 54L i obecnie dwie żarówki po 21W 2700K, gdy kupowałem je to niezastanawiałem się and jakością oświetlenie i kupiłem pier...

Jak sie instaluje kompakty z koncowka g23

Daniel w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1890
Czesc, nie jestem elektronikiem, mozecie mi powiedziec/narysowac jak sie podlancza swietlowki kompaktowe z koncowka g23 (taka kostka na wcisk). Chce zainstalowac 2x po 11w i podobno wystarcza sprzet k...

Świetlówki i kompakty

Luk w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2688
Witam. Czy ktoś stosuje i z jakim skutkiem, w jednej pokrywie świetlówki akwarystyczne i dodatkowo kompaktowe? Jakie świetlówki kompaktowe najlepiej zastosować do akwarium (oczywiście jako dodatkow...

Statystyki

Ten temat przegląda 361 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571613
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 361 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.