Kto stosuje supraflore??? , Czy uzupełniacie czyms ten nawóz - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kto stosuje supraflore??? , Czy uzupełniacie czyms ten nawóz

Liczba wyświetleń: 1513·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Bauer1000 Rumia
Witam wszystkich

Chcialbym się Was poradzić. Stosuję nawóz Supraflora complex, sadzac po przeczytaniu składu jest to same micro (tak mi się wydaje). Chcial bym abyście wyrazili opinie na temat tego nawozu i napisali czy uzupełniacie czyms go (jakis nawoz macro??, jak tak to jaki, (jezeli samorobka to jak ja wykonac)).

Z gory dzieki za odpowiedzi
chętnie poznam akwarystów z okolic 3miasta jak i z reszty Polski
moje gg 3916637
---------------------------------------
Pozdrawiam
Krzychu

Bauer1000
Ranga: Początkujący

Miasto: Rumia

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

22 sty 2006, 15:08   (#2)  

Jest to micro + potas. Jeśli masz ilość ryb "zapewniającą" wystarczający poziom NO3 i PO4 to właściwie nie musisz nic podawać. Najłatwiej poznasz po roślinach :-)

Rumcajs
Ranga: Poznaje temat

Bauer1000 Rumia

22 sty 2006, 17:57   (#3)  

wlasnie jest problem z ta iloscia ryb, mam 112 litrow gesto zarosniete i tylko 20 rybek (13 neonow i 7 razborek) Jak robie testy na no3 to wychodzi 0. Co do rosliin to wlasnie jest problem bo sa raczej niedobory macro i dlatego chcem jakos uzupelnic ten nawoz
chętnie poznam akwarystów z okolic 3miasta jak i z reszty Polski
moje gg 3916637
---------------------------------------
Pozdrawiam
Krzychu

Bauer1000
Ranga: Początkujący

Miasto: Rumia

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

hanka.jpg

Fotometr exaqua czy mała hanna

Piotrek123 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5645
Witam zacząłem się interesować fotometrami . Który fotometr pokazuję dokładniejsze wyniki exaqua czy tak zwana mała hanna ? https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/hanna-instruments-hi-781-test...
IMG20251211200519.jpg

Czy do wody RO należy podać mineralizator?

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 68 · Wyświetlenia: 28035
Witam Mam już filtr RO i mam pytanie. Chciałbym obniżyć GH i ph wody w moim akwarium. Jako że wode w kranie mam średniotwardą i alkaliczną a chciałbym mieć kwaśną i miękką. Niech mnie poprawi ktoś je...
IMG20251112171151.jpg

Akwarium 5 dni po zalaniu – czy dozować azot?

bpjl w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7484
Witajcie ponownie. Dziś mija 5 dzień od zalania zbiornika IMG20251112171151.jpg I tak, wiem - akwarium uczy cierpliwości. Ale nie wytrzymałem😝, i po niecałym tygodniu od zalania zrobiłem testy wo...
GEN-X-1.jpg

Nowość Yokuchi GEN X - nawóz all in one

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3178
GEN-X-1.jpg Informacja od producenta: Gen X to nowatorski nawóz łączący kluczowe makro- i mikroelementy w jednej butelce, który znacząco ułatwia pielęgnację roślin akwariowych. Opracowany na bazie...
IMG_1582.jpeg

Nawożenie Vimo solo , ktoś stosuje ?

djbovorta w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8630
Witam. Jako że zbiornik wystartował ponad miesiąc temu, walka z wysokim NO3 zakończona aktualnie na poziomie 5 chce wystartować z nawożeniem. Żeby zbić parametry do minimalnych robiłem podmiany czyst...
YouTube

Woda RO czy kranówka? Porównanie identycznych akwariów

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 8253
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
Rich-Solution-1200x630-px.jpg

Qualdrop Rich Solution - nowy nawóz ze stajni QualDrop

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1509
Rich-Solution-1200x630-px.jpg Do gamy nawozów QualDrop trafił preparat Rich Solution: ich Solution to preparat makroelementowy zawierający łatwo przyswajalne formy azotu i fosforu. Jest przeznaczo...

Czy istnieje mineralizator idealny?

marki51 w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6865
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o taki preparat, po dodaniu którego z wody RO zrobi się woda z odpowiednimi parametrami do akwarium towarzyskiego?

Mój filtr ro nie robi wody RO, czy to zesputa membrana?

Sebosska w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 15885
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...

Mieszanie RO z kranówką czy z odpadem ?

Piotrek123 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2768
Mam pytanie . Jakie jest Wasze zdanie ? Lepiej mieszać RO z kranówką czy z odpadem ?

Statystyki

Ten temat przegląda 353 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 353 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.