Filtr wewnętrzny - między aquaEl fan a Hagen fluval - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Filtr wewnętrzny - między aquaEl fan a Hagen fluval

Liczba wyświetleń: 1765·Odpowiedzi: 2
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Wygląd listy:
lavender_b
Witam. Do akwarium 96l chcę kupić filtr wewnętrzny. Będzie to jedyny filtr w zbiornkiu. Chciałam kupić AquaEl'a fan-2, ze względu na cenę. Wiem że nie jest idealny, ale tani. Teraz mam w 25l akwa fan-mini i mi odpowiada ( choć mógłby być lepszy). Z drugiej strony bardzo kusi mnie Hagen Fluval 3 plus, tylko że niestety jest dla mnie za drogi :cry: Możecie polecić jakiś inny filtr, lepszy od AquaEl'a, ale tańszy od Fluvala'a? A może zostać przy fan-2? Czyli jednym słowem szukam dość dobrego filtra wewnętrznego w przedziale cenowym 60-70zł ( oczywiście tańsze mogą być :D ).

Mieszkańcami akwarium będą: zbrojnik niebieski ( może dwa), kiryski ( 5-6 sztuk), neony inessa ( ok 8 ), danio ( ok 5 sztuk), molinezje ( dwie ) , możliwe że para mieczyków i jeszcze jak się da to kilka krewetek ( ale to sprawa dpo przemyślenia).
Pozdrawiam

lavender_b

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
koplek Pszczyna

21 sty 2006, 17:50   (#2)  

Witam :)
Jeśli chodzi o filtry wewnętrzne to odradzam Ci je, a jeśli już miałbym coś wybrac to pewnie byłby to jakiś AQUASZUT- moje pierwsze filtry na których nie zawiodłem sie w przeciwienstwie do np AquaEl :? W podanej granicy max70 zł kupisz w internecie nową kaskade Hagena- AQUACLEAR 30 ( do akwariów o poj. do 120 l). A to już bardzo fajny filtr :P
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

Jacek Petryszak

24 sty 2006, 14:27   (#3)  

Jeśli chodzi o tanie wewnętrzne to gorąco polecam AquaEl TurboFilter, ja stosuje 650-tke w 96l ale z zewnętrznym, ja bym ci radził 1100. Ale jest troche droższy, 650-tke kupiłem za 65zł może taki ci wystarczy, 1100 kosztuje ok. 80zł. Te filtry są badzo dobrej jakości posiadają spore komory na materjały filtracyjne (może i bez rego), mają możliwość rozbudowy, poza tym mają sfietnę gąbki, są wygodne.
Posiadam takie w 2 akwariach 650w 96 i 350 w 50l.
Maja jedną wadepo 2 tygodnich trzeba zmienićwkład filracyjny, który tam dają. Najlepiej kup sobi jakieś prążki Sery, są niedrogie i tanie. Nie kupuj broń Borze Filtusa, to tylko wyrzucenie pieniędzy.

P.S. Fan 2 to zdecydowanie za mało na 96l z takimi rybami. producent podaje zawsze za duża pojemność akwa do możliwości filtra cno chyba że wspomaga go inny filtr albo jest naprawde mało ryb.

Jacek Petryszak

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Aquael Hypermax BT Thermo - pierwsze wrażenia

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 625
aquael-bt.jpeg

Aquael Filtr Ultramax BT

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 38068
Hej Film Szopena o najnowszych filtrze Aquael. ?si=gcUSCUMpNdiAPdlJ
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg

Aquael Multikani 1000 - modułowy filtr kanistrowy do 400 l

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2664
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...

Aquael SELVA - mini terrarium ze sterowanym oświetleniem WRGB

Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
DSC_0199.JPG

Fluval 307. Wymiary.

woronov w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8196
Cześć. Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
hypermax.jpg

Aquael HYPERMAX - nowy filtr zewnętrzny

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 82 · Wyświetlenia: 58151
hypermax.jpg Wątek w którym będziemy zbierać informacje o nowym modelu filtra: Aquael Hypermax. Link do sklepu: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-aquael-hypermax-4500-przedsprzedaz-p-47006....

Aquael ULTRAMAX BT - Bardzo słaby przepływ

miszelhdr w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 959
Witam, od 1,5 mies posiadam w/w filtr. Na początku pięknie pracował, jednak po pewnym czasie przepływ drastycznie spadł. Wyczyściłem prefiltr, gąbki (o dziwo nie były jakoś za specjalnie zawalone, co ...

Filtr do akwarium 60x40x40

OmenLDZ w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 331
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc

Nowy filtr i obawy przed wymianą.

miszelhdr w Filtracja · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 1413
Witam wszystkich ! Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony. Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...

Aquael Ultramax 1500 - stara czy nowa wersja?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8019
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu. Jak ...

Statystyki

Ten temat przegląda 265 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 265 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.