Mam zbiornik 112litrow puki co 56w oswietlenia ale planuje dokupic 2x18 jeszcze podloze grys marmurowy filtr tetra tec tc 700 grxzalka jagera 100w temp 26stopni. napowietrzacz... posadzone nuzance anubias zabience i jakies trawy wysokie ale w tym akwa mimo ze mam 17roslin jakos tak pusto tzn dziwnie wyglada cyz te rosliny jakos sie rozrosna i zapelnia przestrzen? dodal za niektore rosliny sa wielkie ale sa tez i malutkie po 7cm ale zabieniec ma z 20lisci naprzyklad i z 30cm...
Grys marmurowy wywal na dziendobry, bo Ci wode utwardza 17 roslin na taki zbiornik, to rzeczywiscie pustawo. Poczytaj troche, poszukaj w bazie roslin....
sigmar w Glony· Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 20206
Dawno mnie z wami nie było - ale wrócił syn marnotrawny :)
więc wg prawidła
Akwa 200l
światło: 1x Hagen Power GLO, 1x Hagen Flora GLO ( w środku ), 1 x Hagen Sun GLO ( 10 godzin )
Filtracja - Eh...
kt65c453 w Akwaria· Odpowiedzi: 49 · Wyświetlenia: 21870
Wracam po 15 latach (albo dalej ) Zamieszczam fotki akwa z około 2003 i 2010 .
Juz w 2010 miałem co2 sterowane komputerem ph, system ciągłą podmiany wody z mieszaniem z RO ( miałem bardzo twardą wodę...
kinga tajmer w Glony· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9061
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
adamon w Akwaria· Odpowiedzi: 67 · Wyświetlenia: 32068
Witam wszystkich, cztery lata temu zlikwidowałem 450l z paletami - zdjęcia poniżej, jak widać rośliny tylko w doniczkach.
Jednak cały czas ciągnie mnie w stronę wody i zbieram się do założenia roślinn...
kinga tajmer w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4963
Hej, cześć i czołem!
To mój pierwszy post także witam Was serdecznie :)
Na wstępie dodam, że szukałam odpowiedzi na forum ale nie znalazłam.
Sprzedający w sklepie stacjonarnym (ponoć z wielkim doświ...
grasza84 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 13495
Witam
chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l
Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...
Albinn88 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 14503
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...
Statystyki
Ten temat przegląda 659 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
• Liczba postów: 570934
• Liczba wątków: 48794
• Użytkownicy: 36923
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 658 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej