Co myślicie o naszym akwarystycznym internecie?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Chodzę sobie chodzę po polskim internecie, oglądam różne akwamaniackie serwisy i się zastanawiam. Czy nie dałoby się zrobić jednej porządnej strony www dla polskich akwamaniaków
Moim zdaniem najbardziej dynamicznym serwisem jest SRWiA, Akwafoto coś od dłuższego czasu się nie rozwija.
Strona o krewetkach jest bardzo fajna:
http://www.akwaria.pl/krewetki/index.html
Strona mojeakwarium ( http://www.mojeakwarium.pl/) jest ciekawie zrobiona i ładna.
http://twoje-akwarium.pl/ też coś stanęło
Są całkiem niezłe strony o Malawi i Tanganika
A na koniec jest facet który posiada adres: http://www.akwarystyka.pl/ ale nie ma ludzi którzy by zanim poszli.
Efekt jest taki, że jak chce coś znaleść to i tak wchodzę na SRWiA bo to prężne forum i napewno coś tu znajdę.
Drugim efektem jest pojawiające się w nieskończoność posty typu mam glony ratujcie.
Gdyby zrobić jakąś rubrykę o glonach na stronie głównej to może by się to skończyło.
Te prawdy objawione należałoby zebrać i gdzieś zamieścić. To w końcu jest nasze doświadczenie.
Fotek roślin jest już wystarczająca ilość żeby skończyć z rysunkami firmy Tropica.
Tak czy owak chciałbym, żeby nasz akwamaniacki światek ruszył do przodu 
Ostatnio edytowano 15 sty 2006, 13:25 przez krenglik, łącznie edytowano 1 raz
-
krenglik
●
- Ranga: Początkujący
-
Stworzenie czegos takiego o czym mówisz jest bardzo trudne do wykonania (ale nie niemożliwe!) z kilku powodów. Po pierwsze pod taki portal potrzebny by był porządny server, a takie coś niestety kosztuje bardzo dużo. Dalej, potrzeba kilku ludzi: dobrze zoorganizowanych, znających biegle język programowania (html,php,jv,css)j do stworzenia samej strony, co i tak zajęłoby kupe czasu. Potrzeba kolejnej grupy ludzi, którzy mają tochę wolnego czasu, aby prowadzić, i dbać o portal. Ogólnie wszystko się da zrobić, trzeba miec tylko czas i dobre chęci, a i jednego i drugiego ostatnio większości z nas niestety brakuje. Za tego pana trzymam kciuki, mimo że informacja dotycząca jego pomysłu wisi juz od jakiegos czasu.. Co do wypowiedzi Maćka, IMHO akwarystyka.com.pl zeszła na psy. Takie jest moje zdanie, początkowy bardzo dynamiczny rozwój bardzo dobrze o niej świadczył i zapowiadał porządne forum, jednakże obecnie całe "multiforum" mi osobiście nie podoba się. Moderatorów przepraszam za offtopick 
Pozdrawiam  Mateusz Jędrzejczak
-

mcflurry
●
- Ranga: Grafik SMRW
- Miasto: klikash?
No właśnie z forami to jest taki problem, że się niesamowicie rozbudowują, a potem ciężko coś znaleść, lub informacje z poszczególnych postów są nawet sprzeczne. Jednak jakoś te parę dobrych stron w sieci jest, a może by się skonsolidowały, więc start byłby mocny? Pod patronatem powiedzmy tego akwarystyka.pl.
Sama strona to css+html a to jest banalne, forum to już php+mysql dochodzi to dopiero dziobie, ale jest znacznie bardziej skomplikowane.
No i ten nieszczęsny serwer.
Jeśli ludzie by ruszyli to ja mogę zrobić grafikę i szablon css+html, a nawet banery i przyciski. A wszystko byłoby ładnie poukładane i posegregowane.
-
krenglik
●
- Ranga: Początkujący
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Faktycznie akwarystyka.com.pl zeszła na psy. Ostatnio można zauważyć tysiące nowych którzy po 101 razy piszą o tym samym, nic nie szukają. A moderatorzy coraz bardziej sobie odpuszczają.
-
Gość
●
No właśnie, czy jest sens tworzyć kolejnego molocha typu akwarystyka.com, o wszystkim i o niczym. Ja się tam gubię. Chyba lepsze są strony bardziej ukierunkowane.
-

j24
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Zgierz
Powiązane tematy
Akwarium w kuchni?... :)
Cześć, wrzucam małą fotorelacje z projektu mojego kolegi Artura, który wykorzystał zdjęcie wykonanej przeze mnie aranżacji akwarium, wysłanej na konkurs IAPLC 2016-miejsce 375...
Witam dzis doszla mi sol ktora chce dodawac do RO aby ja troche zmineralizowac.Co sadzicie o niej? Moze byc? ImageUploadedByTapatalk1420742302.508110.jpg ImageUploadedByTapatalk1420742323.357899.jpg
Hejka , mam pytanie do wszystkich użytkowników . Co myślicie o substracie Aqua substrate II + ? Ktoś ma z nim jakieś doświadczenia ? Jakieś opinie ? Mógłby się wypowiedzieć ?
Wiele osób zadaje pytanie na forum o skład chemiczny i zastosowanie wody kranowej w naszych akwariach. Dziś to ja chciałbym zapytać was o opinię na ten temat. Mam nadzieję, że wszystko będzie czytelne...
Cześć wszystkim Forumowiczom!
Mam pytanie dotyczące doboru nawożenia do mojej 100l kostki (50x50x40), która będzie bardzo mocno obsadzona roślinami (startuję w przyszłym tygodniu).
Co sądzicie o tych...
Cześć,
Co myślicie o piance/gąbce poliuretanowej T25 do filtra zewnętrznego jako filtr mechaniczny?
Czy ktoś z Was używał/używa takiej gąbki, jeżeli tak to jaka grubość?
Czy woda śmiało przepływa prz...
Witam
Wymarzone akwarium zamówione i mnóstwo przeczytanych informacji w sieci :) Zakładam nie duży zbiornik 54l, chcę przede wszystkim mieć ładne rośliny. Na początku myślałem o ziemi ogrodowej, ale ...
Witam.
Jestem posiadaczem od 3 miesięcy zbiornika 600 l z paletami + kosiarki i sporo krewetek. Od jakis 3 tyg juz mi sie wszystko ustabilizowało, pozbyłem sie i mam za soba juz chyba wszyskie mozliw...
http://imageshack.us/photo/my-images/26/wyostrzone.jpg/
Akwarium mam 126 litrowe, 80x35x45h. Mam w nim jasny żwirek, bardzo dużo roślin, korzeń i łupinę kokosa. Filtr ma wydajność 700 litrów na godzinę, u mnie pracuje z 540 l/h. Oświetlenie to dwie świetló...
|