Co myślicie o naszym akwarystycznym internecie? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co myślicie o naszym akwarystycznym internecie?

Liczba wyświetleń: 3781·Odpowiedzi: 4
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Chodzę sobie chodzę po polskim internecie, oglądam różne akwamaniackie serwisy i się zastanawiam. Czy nie dałoby się zrobić jednej porządnej strony www dla polskich akwamaniaków :roll:

Moim zdaniem najbardziej dynamicznym serwisem jest SRWiA, Akwafoto coś od dłuższego czasu się nie rozwija.
Strona o krewetkach jest bardzo fajna:
http://www.akwaria.pl/krewetki/index.html

Strona mojeakwarium (http://www.mojeakwarium.pl/) jest ciekawie zrobiona i ładna.
http://twoje-akwarium.pl/ też coś stanęło

Są całkiem niezłe strony o Malawi i Tanganika

A na koniec jest facet który posiada adres: http://www.akwarystyka.pl/ ale nie ma ludzi którzy by zanim poszli.

Efekt jest taki, że jak chce coś znaleść to i tak wchodzę na SRWiA bo to prężne forum i napewno coś tu znajdę.
Drugim efektem jest pojawiające się w nieskończoność posty typu mam glony ratujcie.
Gdyby zrobić jakąś rubrykę o glonach na stronie głównej to może by się to skończyło.
Te prawdy objawione należałoby zebrać i gdzieś zamieścić. To w końcu jest nasze doświadczenie.
Fotek roślin jest już wystarczająca ilość żeby skończyć z rysunkami firmy Tropica.

Tak czy owak chciałbym, żeby nasz akwamaniacki światek ruszył do przodu :)
Ostatnio edytowano 15 sty 2006, 13:25 przez krenglik, łącznie edytowano 1 raz

krenglik
Ranga: Początkujący

mcflurry klikash?

15 sty 2006, 13:35   (#2)  

Stworzenie czegos takiego o czym mówisz jest bardzo trudne do wykonania (ale nie niemożliwe!) z kilku powodów. Po pierwsze pod taki portal potrzebny by był porządny server, a takie coś niestety kosztuje bardzo dużo. Dalej, potrzeba kilku ludzi: dobrze zoorganizowanych, znających biegle język programowania (html,php,jv,css)j do stworzenia samej strony, co i tak zajęłoby kupe czasu. Potrzeba kolejnej grupy ludzi, którzy mają tochę wolnego czasu, aby prowadzić, i dbać o portal. Ogólnie wszystko się da zrobić, trzeba miec tylko czas i dobre chęci, a i jednego i drugiego ostatnio większości z nas niestety brakuje. Za tego pana trzymam kciuki, mimo że informacja dotycząca jego pomysłu wisi juz od jakiegos czasu.. Co do wypowiedzi Maćka, IMHO akwarystyka.com.pl zeszła na psy. Takie jest moje zdanie, początkowy bardzo dynamiczny rozwój bardzo dobrze o niej świadczył i zapowiadał porządne forum, jednakże obecnie całe "multiforum" mi osobiście nie podoba się. Moderatorów przepraszam za offtopick :wink:
Pozdrawiam Obrazek Mateusz Jędrzejczak

mcflurry
Ranga: Grafik SMRW

Miasto: klikash?

15 sty 2006, 13:51   (#3)  

No właśnie z forami to jest taki problem, że się niesamowicie rozbudowują, a potem ciężko coś znaleść, lub informacje z poszczególnych postów są nawet sprzeczne. Jednak jakoś te parę dobrych stron w sieci jest, a może by się skonsolidowały, więc start byłby mocny? Pod patronatem powiedzmy tego akwarystyka.pl.

Sama strona to css+html a to jest banalne, forum to już php+mysql dochodzi to dopiero dziobie, ale jest znacznie bardziej skomplikowane.
No i ten nieszczęsny serwer.

Jeśli ludzie by ruszyli to ja mogę zrobić grafikę i szablon css+html, a nawet banery i przyciski. A wszystko byłoby ładnie poukładane i posegregowane.

krenglik
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

15 sty 2006, 13:56   (#4)  

Faktycznie akwarystyka.com.pl zeszła na psy. Ostatnio można zauważyć tysiące nowych którzy po 101 razy piszą o tym samym, nic nie szukają. A moderatorzy coraz bardziej sobie odpuszczają.

Gość

j24 Zgierz

20 sty 2006, 17:54   (#5)  

No właśnie, czy jest sens tworzyć kolejnego molocha typu akwarystyka.com, o wszystkim i o niczym. Ja się tam gubię. Chyba lepsze są strony bardziej ukierunkowane.

j24
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Zgierz

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

ra2 in harmony.jpg

Grzegorz Grzegorowski Co myślicie o tym? IAPLC2016

greg1978 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 10559
Akwarium w kuchni?... :) Cześć, wrzucam małą fotorelacje z projektu mojego kolegi Artura, który wykorzystał zdjęcie wykonanej przeze mnie aranżacji akwarium, wysłanej na konkurs IAPLC 2016-miejsce 375...
YouTube

Co myslicie o tym mineralizatorze?

djbovorta w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 6328
Witam dzis doszla mi sol ktora chce dodawac do RO aby ja troche zmineralizowac.Co sadzicie o niej? Moze byc? ImageUploadedByTapatalk1420742302.508110.jpg ImageUploadedByTapatalk1420742323.357899.jpg

Co myślicie o tym substracie - Aqua substrate II ?

Adekxpload w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 7326
Hejka , mam pytanie do wszystkich użytkowników . Co myślicie o substracie Aqua substrate II + ? Ktoś ma z nim jakieś doświadczenia ? Jakieś opinie ? Mógłby się wypowiedzieć ?

Co myślicie o takim składzie chemicznym kranówki?

Krzysztof Radziszewski w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3644
Wiele osób zadaje pytanie na forum o skład chemiczny i zastosowanie wody kranowej w naszych akwariach. Dziś to ja chciałbym zapytać was o opinię na ten temat. Mam nadzieję, że wszystko będzie czytelne...

Nawozy na próbę - co myślicie?

chozi w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 907
Cześć wszystkim Forumowiczom! Mam pytanie dotyczące doboru nawożenia do mojej 100l kostki (50x50x40), która będzie bardzo mocno obsadzona roślinami (startuję w przyszłym tygodniu). Co sądzicie o tych...

Co myślicie o Piance/Gąbce poliuretanowej do filtra

kartru w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3417
Cześć, Co myślicie o piance/gąbce poliuretanowej T25 do filtra zewnętrznego jako filtr mechaniczny? Czy ktoś z Was używał/używa takiej gąbki, jeżeli tak to jaka grubość? Czy woda śmiało przepływa prz...

Konfiguracja podłoża - co myślicie?

mar2509 w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1058
Witam Wymarzone akwarium zamówione i mnóstwo przeczytanych informacji w sieci :) Zakładam nie duży zbiornik 54l, chcę przede wszystkim mieć ładne rośliny. Na początku myślałem o ziemi ogrodowej, ale ...

Pomoc w dobraniu nawożenia - zbiornik 600l co myslicie?

misiekmach w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 726
Witam. Jestem posiadaczem od 3 miesięcy zbiornika 600 l z paletami + kosiarki i sporo krewetek. Od jakis 3 tyg juz mi sie wszystko ustabilizowało, pozbyłem sie i mam za soba juz chyba wszyskie mozliw...

Co myślicie?

Gelix69 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 5166
http://imageshack.us/photo/my-images/26/wyostrzone.jpg/

Co myślicie o tej obsadzie w akwarium?

Deleted User 21004 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1880
Akwarium mam 126 litrowe, 80x35x45h. Mam w nim jasny żwirek, bardzo dużo roślin, korzeń i łupinę kokosa. Filtr ma wydajność 700 litrów na godzinę, u mnie pracuje z 540 l/h. Oświetlenie to dwie świetló...

Statystyki

Ten temat przegląda 306 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570966
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 306 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.