microsorium windelow - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

microsorium windelow

Liczba wyświetleń: 2028·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.

13 sty 2006, 21:24 microsorium windelow  (#1)  

witam... mam problem z ta roslinka... zadomowila mi sie na kamieniu, obrosla go, jednak musialem zrobic restart akwa bo roslinka nie wygladala za dobrze... teraz koncowki jej lisci sa brazowe i nie wiem czy je tak zostawic czy tez moze obciac....

nawozenie to poki co sera florena ale mam zamiar zaczac nawozic planta gainer classic....

oprocz problemu z brazowymi lisciami w akwa mam mnostwo nitek na roslinkach....

majusia10
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

16 sty 2006, 00:57   (#2)  

typowe przy starcie zbiornika.
wyglądają mi na glony te plamy na koncach.

proponuje "0" nawozu przez tydzień. roslinki troche zmarnieją ale glon powinien ustapic.

bazyli
Ranga: Zainteresowany tematem

16 sty 2006, 19:55   (#3)  

albo kilka krewetek i nawozenie dalej :D

elfir

16 sty 2006, 20:22   (#4)  

jakich krewetek?
redy z takimi nie dają sobie rady
sprawdziłem na własnym akwarium
chyba że chodzi o amano

Paweł_C

Jan Poświata

17 sty 2006, 15:44   (#5)  

polo napisał(a):jakich krewetek?
redy z takimi nie dają sobie rady
sprawdziłem na własnym akwarium
chyba że chodzi o amano

Jeżeli chodzi o eksterminację glonów to Amano są najbardziej efektywne :idea:

Jan Poświata

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Patent na mocowanie Microsorium do korzenia.. może klej?

mar2509 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6954
Witam ,szukam sposobu na mocowanie szczepek microsorium do grubego korzenia, będzie go sporo więc nitka raczej odpada. Szukałem kleju do epifitów Seachem ale nie da się go kupić w internecie (bynajmni...

Jak przycinać microsorium?

Rechotek w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3137
Witam Posiadam od niedawna microsorium pteropus przytwierdzone do korzenia z kilkoma dużymi, wybujałymi liśćmi, które bardzo nieładnie wyglądają. Moje pytanie jest takie czy jak je obetnę to roślinka...

Microsorium, bolbitis - nawożenie i pielęgnacja

ZielonyAmator w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5228
Witam. Szukam informacji na temat pielęgnacji bolbitisów i microsorii. Chodzi mi głównie o to jakie są potrzeby tych roślin, co zrobić by zdrowo rosły, a także jak je przycinać, sadzić itp. Przyznam s...

Microsorium Pteropus - nie chce rosnąć

malai w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1327
Cześć, W sklepach akwarystycznych widzę często bujne microsorium pteropus, tak gęste że nie widać nawet do czego jest przymocowane.. Moje ma już rok i zaledwie kilkanaście liści, choć warunki o wie...

microsorium'narrow leaf" - a Java fern'narrow leaf'

Be-Pio w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3159
Witam Czy Microsorium" narrow leaf' i Java fern ' narrow leaf" to jest to samo. Jedno i drugie należy do rodzaju Microsorium , jednak Java fern ma liście bardziej wąskie i dłuższe i często ta rosl...

Statystyki

Ten temat przegląda 272 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 272 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.